- 18 Eylül 2019
- 287
- 581
- 23
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ee 7 sene boyunca bakmamışsınız şimdi de evlilik vesile olmuş. rahim ağzı kanseri içinse onun için bakire olmamak gerekiyor bildiğim kadarıyla. yargılamak için yazmadım bunu. demek istediğim 25 yaşını geçmiş ama bakire bir kadın rahim ağzı için test yaptıramıyor. yanlış biliyorsam düzeltirsiniz arkadaşlar.
dediğim gibi sizinki tercih. ama açıkçası ben olsam böyle heyecanlı bir hazırlık sürecini "çocuğum olacak mı" kaygısıyla geçirmek istemem. eğer kanser vs ihtimali yoksa bu işleri evlilik sonrasına bırakırım. ki evliyken bile doktorlar 1 sene içerisinde çocuk olmamasını normal görüyor.
neyse, sizin bakış açınız çok farklı. bence anlamsız bir zamanda anlamsız bir yük. herkes dilediğini yapar tabi ki.
tabiki allahtan baska kimse bilemez.. sorun yoktur çocuk olmaz sorun vardır çocuk olur.. ben sağlığımla ilgili gidicem keşke herkes gitse.. gitmişken butun testleri yaptırıcam kontrl ettiricm diyorum..mesala ben evlendikten sonra korunuyorduk kadın doğuma gitim çoçuğun olmayabilir dedi korunmayı bıraktık o ay çoçuğum oldu daha yapmayaktık biz çocuk Allahtan başka kimse bilemez kafa bulandırmaya gerek yok evlenmeden önce
Şöyle demiştim; evleneceğim herhangi bir sıkıntım var mı merak ediyorum kontrol olmak istiyorum demiştim.çok teşekkür ederim.. kadın doğuma gittiğinzde ne demiştinz ki.. ben çok uzağım bu konulara..
kadın hastalıklarına gdip bi kontrol ettirinz istersenz ..Ben yaptırmadım sadece nikah için aile hekimliğinde hem erkek hem kadın kan testi yapılıyor onu yaptırmıştık
Bu testler de cocuk için zaten. Başka yaptırmadım. Eşim yaptirsaydi yatırırdım. Ama gerek duymadık. Ki alttan muayene gerektiği icin evlenmeden ( eger önceden ilişkiye girmediysen) doktorlar kabataslak bakıp gönderiyorlar. Evlendikten sonra ayda bir ya da 2 ayda bir kadin doğuma kontrol amaclı gittim. Kist ya da gebeliği engelleyici bir durum var mi diye. Tiroit sorunum var benim ve hormon testlerini 7 sınıftan beri oluyorum , ayda bir hala da giderim kontrollere. Çocuk düşünmeye yakın bu kontrollere sık sık gittim. Genelde alttan muayene ve smear alindi patolijiye gonderildi. Yani demek istediğim baktirmak istiyorsan git baktir nisanlinda baktiriyor mademben nikah için testlerden bahsetmedim..
İleri de çocuk olabilmesi ve sağlık için diye dedim..
meselaaa nişanlm gitti 6 aylık tedavi görmesi gerekecek ilaç kullanacak.. o ilaç sayesinde çocugumz olabilecek. bunların önune geçebilmek için ve aynı zamanda sağlık için erken teşhis hayat kurtarr
evlenir evlenmez hemen çocuk yapmayı mı planlıyorsun,bi evlenin bi evliliğiniz otursun bakalım çocuk sonraki iş.ben nikah için testlerden bahsetmedim..
İleri de çocuk olabilmesi ve sağlık için diye dedim..
meselaaa nişanlm gitti 6 aylık tedavi görmesi gerekecek ilaç kullanacak.. o ilaç sayesinde çocugumz olabilecek. bunların önune geçebilmek için ve aynı zamanda sağlık için erken teşhis hayat kurtarr
evlenir evlenmez hemen çocuk yapmayı mı planlıyorsun,bi evlenin bi evliliğiniz otursun bakalım çocuk sonraki iş.
kızlar selam
kısmetse nisan 2020 de nikahım olacak..
ve ben evlenmeden bazı testler yaptırtmak istiyorum..
İşte ne bileyim rahmim yumurtalıklarım vs vs diye..
işyerinde bi abla var hormon testi yaptr mutlaka dedi.
siz evlenmeden önce böyle testler yada kontroller yaptrdnz mı ?
yada nelere baktrmam gerekiyor ?
yaa çok teşekkür ederim bakalım.. .İyi bir Kadın doğum uzmanına gidip böyle bir süreçte olduğunu ve genel olarak bir kontrol yaptırmak istediğini söylersen onlar zaten ilk hormonlara bakar. Sonrasında merak ettiğin farklı durumlar da var ise onları da dile getirmen yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
kadın hastalıklarına gdip bi kontrol ettirinz istersenz ..
Genel taramayı tabii yaptırın, hadi doğum kontrol öğrenmek için danışmanlık da alınabilir. Ama bi baktırayım çocuğum olabiliyo mü gibi bi şey saçma çünkü denemeden böle bi bilginiz olamazzz!kızlar selam
evlennce cocuk sormaları da herkeste var anlaşılan çok takmamak gerek.. 6-7 ay yapmayı dusunmuyoruz yastan dolayı fazla erteleyemeyız :) ben sağlığım için baktrmak istiyrum..Yaptır canım evlilik için değilde sağlık için yaptır hormonlarına baktır kan değerlerine baktır erkenden önlem almış olursun evlenince hemen çocuk sordular bana hic degilse yol almis olursun
Genel taramayı tabii yaptırın, hadi doğum kontrol öğrenmek için danışmanlık da alınabilir. Ama bi baktırayım çocuğum olabiliyo mü gibi bi şey saçma çünkü denemeden böle bi bilginiz olamazzz!
Gereksiz... Akışına bırakmalısın evlendikten sonra bir sıkıntı yaşarsan rahatça muayene de olabilirsin daha garanti olurkızlar selam