Evli kadinin iş yeri kurmasi acil bakarmisiniz

lalegl8080

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
302
89
36
Kızlar biliyorsunuz küçük bir işletme açtım kendi üzerime..esimin SSK dan düşülüyor böyle olunca ..şimdi bagkurlu olmak zorundamiyim..benim maddi durumum çok düşük...yeni kurallar nedir ..esimin sigortası devam etmezmi

Bağkur ödemek zorunda değilsiniz borç olarak birikir sonra da ya toplu ödersiniz ya da silinir borçlar hiç bağkurunuz yokmuş gibi olur.
Bilmediğim için soruyorum.

Bağ kur ödemeyince sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor mu?
Toplu olarak ödeme daha zor değil mi?
Bir cezası yok mu?
Bağ kur borçları siliniyor mu gerçekten?

Kızlar biliyorsunuz küçük bir işletme açtım kendi üzerime..esimin SSK dan düşülüyor böyle olunca ..şimdi bagkurlu olmak zorundamiyim..benim maddi durumum çok düşük...yeni kurallar nedir ..esimin sigortası devam etmezmi
Tüm bunları baştan araştırsanız iyi olmaz mıydı?

Muhasebecinize sorsanız daha iyi olur bence.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Bilmediğim için soruyorum.

Bağ kur ödemeyince sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor mu?
Toplu olarak ödeme daha zor değil mi?
Bir cezası yok mu?
Bağ kur borçları siliniyor mu gerçekten?
Hayır bağkur ödemiyor olmanın bir cezası yok ama sağlık hizmetinden de faydalanamaz eşi sgklı olduğu için ondan faydalanabilir mi o kısmı bilmiyorum.
Toplu olarak ödeme tabii ki zor ama 2 3 yılda bir yapılandırma çıktığı için devlet ödeme kolaylığı sağlıyor.
Evet siliniyor belli bir süre ödenmezse.

Hayır bağkur ödemiyor olmanın bir cezası yok ama sağlık hizmetinden de faydalanamaz eşi sgklı olduğu için ondan faydalanabilir mi o kısmı bilmiyorum.
Toplu olarak ödeme tabii ki zor ama 2 3 yılda bir yapılandırma çıktığı için devlet ödeme kolaylığı sağlıyor.
Evet siliniyor belli bir süre ödenmezse.
Çok şaşırdım silinmesine.

Bugüne kadar hep boşuna ödemişler demek ki bağ kur primlerini tanıdıklarım.

Çok şaşırdım silinmesine.

Bugüne kadar hep boşuna ödemişler demek ki bağ kur primlerini tanıdıklarım.
Abla hizmet tamamen siliniyor, bir adaletsizlik yok yani bu durumda. Emeklilige sayilmiyor yani o sure. Yatirilmayan surede de saglik hizmetlerinden faydalanilmiyor, is dolayisiyla biliyorum ben de.

X