evli çiftler daha çabuk şişmanlıyor...

DilaNaz

Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.707
46
688

Evlenmek veya birlikte yaşamanın, kişileri şişmanlattığı aklımızın ucundan geçmezdi. Ama yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin yemek yeme, spor yapma davranışları değişiyor

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, Obesity dergisinin gelecek ayki sayısında yayımlanacak bir araştırmanın, birlikte yaşayan çiftlerin obez olma olasılığının, ayrı yaşayanlarınkinin iki katından fazla olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Araştırma ayrıca, eşler ne kadar uzun süre birlikte yaşarsa, obez olma olasılıklarının arttığını gösterdi.

Kuzey Caroline Üniversitesinde beslenme konusunda uzman yardımcı profesör Penny Gordon-Larsen, insanların, birlikte yaşadıklarında, muhtemelen daha fazla yemek pişirme ya da bekarken olduğundan daha fazla yemeğe çıkma ve birlikte yemek yeme eğilimi gösterdiklerini belirterek, öte yandan birlikte yaşayanların, spor yapmak yerine birlikte televizyon izlediğini söyledi.

Gordon-Larsen, araştırmada, iki yıldan fazla süredir birlikte yaşayan ve özellikle evli olan çiftlerin, çok büyük olasılıkla benzer obezite örnekleri ve fiziksel tutumlar gösterdiğini ifade etti.

Araştırmada, evliliğin sağlık üzerindeki bazı olumlu etkileri arasında sigara kullanımında ve ölüm oranında azalmanın bulunduğu da gözlendi

Etiketler: evlilik araştıma obezite ingiliz daily telegraph gazetesi obesity dergisi

(AA)

cook doğru,
2.5 senede kocacım ve ben maşallah bi dünya olduk..-tatlicadiarzu-

ama benim eski halime dönmeme az kaldı,
orası ayrı mesele :jeyyar:

yok anacaım yok evlendikten sonra sıkıntı,stres daha çok zayıflatıyor yada ben öyleyim.50 den yukarı zorla çıkıyorum sonra yeniden 50(((

ay bende çok kilo aldım opuyorumnanaktan
ve evlenen kimi duysam aynı sorundan yakınıyor mafoldumben
allah sonumuzu hayıretsin zemuszemus

düzenli seks kilo aldırır arkadaşlar opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
tevekkeli ben çırpı gibiyim -tatlicadiarzu-
anneme söliyemde bana koca bulsun bari böle pekmezle filan olcak şey değil bu hihoyyyt

D'arbanwille... cok güzel bir yorum olmus. hemen evlen sen:)

bir arkadasin yorumu:

FiLiNTA GIBI DELiKANLILARI EVLENDIYORUZ; 2 AY SONRA iNTASI GIDIYOR FiLi KALIYOR :roflol:

Yalanşakkıdı

Kocacımda bende aynıyız. Hatta ben accuk daha zayıfım evlendiğim güne göre.:ecrin_bebek:

doğru bir tespit...evlenmeden önce çok zayıftım tam istediğim gibi,evlendikten sonra çok kilo aldım şimdide veremiyorum..benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…