- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
- 113
demek istediğini ve ne hissettiğini çok iyi anlıyorum civciv. maalesef daha evlenmeye hazır olmadan evlenen anne babalarımız, evlililiğin sorumluluğunu taşımaya bile hazır değilken çocuk yetiştirmeye çalışınca işte böyle yaralarla çocuklarla yetiştiriyor. kendi eksikliklerini, acılarını, kendilerinde katlanamadıkları duyguları bize aktarıp bunları bizim aşmamızı istiyorlar. biz de nasıl yapılacağını bilmediğimiz şeyleri aşana kadar çok fazla acı ve üzüntü biriktirmiş oluyoruz...
ilginçtir, kendi oluşturdukları bu durumdan sonra şikayetçi oluyorlar. annen senin sinirli olmandan ve küsmenden şikayetçi iken buna olan kendi katkısının belli ki hiç farkında değil. bu da ayrı ironik bir durum...
bundan sonra yapılabilecek şey kendi yoluna bakmak. onları memnun etmeye çalışmadan kendi yolunda bakmak. belki araya uzun ve uzak mesafeler girerse herşeye daha güzel olur.
bu yönden artık beklenti taşımamayı çok uzun zaman önce öğrendik. bizim gibi durumlardan geçen insanlar er geç beklentilerini sıfırlamayı ve hissizleşmeyi öğreniyor. bunun geri dönüşü olabilir mi tekrar sevgi bağı kazanılabilir mi bilmiyorum. sevgi olmasa da şefkat kazanılır gibime geliyor. bakalım, bekleyip görecez...hayat tecrübelerle öğreniliyor, kısmetse yaşayıp görecez =)
aynı şeyi düşünüyorum simurg.bundan sonra sevgi olmasada saygı ve şefkat mutlaka olur.
hani bazı arkadaşlar vardır? mesafeliyken gayet güzel anlaşırlar fakat bu insanların ortak bi hayatı paylaşmaları büyük felakettir...
çünkü her iyi iki insan anlaşamaz...eşlerimizide bu yüzden seçmiyor muyuz zaten?
kötü olduüu kadar iyi insanda çok ve biz o iyi insanların içinden bize en çok uyanı,hayat görüşümüz en çok uyuşanı seçiyoruz.ben o eşi bulduğuma inanıyorum hamdolsun.
işte o uzak kalması gereken iki kişide annem daha doğrusu ailem ve ben...
agresifte olsam onlara karşı genel itibariyle çok kötü biri olmadığımı biliyorum.
ailem zaten iyi insanlar fakat biz anlaşamıyoruz ve biz uzaktan uzaktan sevilmesi gereken kişileriz.
han demiş ya sanatçı 'seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli...' : )))
bu işin esprisi tabi ama hakikaten biz birbirimize uzak durmalı,özel günlerde biraraya gelmeliyiz.böyle olunca eminim bazı şeyler daha güzel olur.
fazla muhabbet tez ayrılık getirir.bu sözü bi aile için söyleyebilmek hoş değil ama malesef öyle.
artık onlarıda çok suçlamıyorum çünkü dedğin gibi hiç bi insan mükemmel değildir,heleki çocuk yaşta koca kucağına atılan ve geçim derdine düşürülen biri için mükemmel olmasını beklemek aptallık olur.annemi anlayabiliyorum,bu yüzden de kızgınlığım yok ona karşı.o kendisine biçilen,anneden yadigar hayatı yaşıyor.bu saatten sonra 40 yaşında kadına kendini düzelt de denilmezki...
ama benim yaşım genç,hatalarımı düzeltebileceğime ve kendi yolumu çizebileceğime inanıyorum...
inşallah hayırlısıyla,alnımızın akıyla güzel bi yol çizebiliriz
Son düzenleme: