- Konu Sahibi 26yasindayim
-
ben ailesini sordurmakla eski zamanlarda yşamanın ne alakası var anlayamadım her aile böyle durumlarda elinden geldiğince araştırır zaten
bence şöyle bir bahane bulabilirsin.bir arkadaşın yakını hastalanmış.o nedenle onun nöbetini bana yazmışlar.arayıp haber verdiler gitmem gerek de.ancak bu kadarı geldi aklıma
tabii bence ailene yalan söyleme.ha bir gün önce ha bir gün sonra gitmişsin ne fark eder..yine de en iyisini sen bilirsin.
Canım hiç kimse için ailene yalan söylemeni tavsiye etmem. Bence yapma.
Canım eğer annenle bu tür şeyleri konuşabiliyorsan annene söyle anneler anlar. Babana ve diğerlerine öyle söyleyebilirsiniz ama bence annene doğruyu söyle.
Bir de görüşmeniz pek güzel geçmemiş sizinkiler biraz fazla abartmış bence, erkek arkadaşının işi gayet güzel bir iş otobüs kullanmakla aynı şey mi. Ayrıca otobüs kullanmak ta ne var, ayıp mı sanki ekmeğini kazanıyor o insanlar. Kusara bakma açık konuşuyorum ama sizinkiler biraz aşağılamış çocuğu.
Bir de bu gibi durumlarda yani ailerden birinin karşı tarafı beğenmemesi, küçük görmesi, kırıcı sözler söylemesi durumunda hep o taraf zararlı çıkıyor.
İlerde evlendiğinizde müstakbel eşin ailene karşı hep mesafeli olur, istese de sevemez, soğuk davranır.
O durumda en çok sen üzülürsün, ailen de ilerde pişman olabilir.
Kendimden bir örnek vereyim, ben eşimi aileme karşı hep iyi anlattım gerçekten de öyledir zaten, benim ailem eşime karşı hep iyi oldu, sevdiler onu.
Ki nişanlandığımız dönemde eşimin işi yoktu, ailem bunu hiç sorun etmedi, hiç problem çıkarmadı.
Onun ailesinin bana kötü bir sözü yok, herhangi bir aşağılayıcı davranışları falan yok Allah için ama sürekli kendilerini överlerdi, hep eşimi anlatırlardı şöyle iyi böyle iyi, yakışıklı falan diye.
Evlenmeden önce bile eşimin ailesine maddi manevi çok desteğim olmasına ramen hiç takdir edici bir cümle kullanmadılar, varsa yoksa kendilerini anlatırlardı.
Sonra birkaç olumsuz şey yaşadık, benim kalbim çok kırıldı. Şimdi etrafımda pervaneler iyiler ama içimden gelmiyor onlara gitmek bile istemiyorum, sevemiyorum, yakın olamıyorum.
Belki ben fazla kırılgan ve kinci bir insanım ama çevremde de öyle örnekler var.
Çevremde damadına karşı evlenme arifesinde kötü davranan, herşeyi pat pat söyleyen aileler var ve damatları evlerine ayak basmıyor. Gelinler mecbur gelip gidiyor ama erkekler istemezse asla gitmiyor.
O yüzden ailen kötü yapmış, keşke daha pozitif olsalardı.
anneannem ve dedem de bizdeydi
anneannem hakana oğlum sen ne iş yapıyorsun dedi
hakan askeriyede pilotum dedi.
anneannem otobüs şoförü gibi sende uçak sürüyorsun dedi
hakanda evet ama savaş uçağı kullanıyorum dedi
babam hemen pkk operasyonlarına gidiyormusun dedi
hakan hava operasyonu olursa gidiyorum dedi.
konu memleketlere geldi.
babam benim kızım en küçük olduğu için çok nazlı yetişti ve rahat büyüdü dedi daha düne kadar yunanistanda yaşıyorduk avrupada büyümüş sayılır dedi anadoluda rahat ettirebilecekmisin demez mi utancımdann yerin dibine girecektim. yok avrupalıyız falan demeye ne gerek var ya.
bir ara hakan kapı önüne çıktı normalde sigara içmez ama iki tane sigara içti çok gerildim dedi.
valla ben avrupali bir ailenin konusmasi gibi görmedim,yani ne bileyim resmen cocuga saygisizlik edilmis
meslegi o kadar kutsal ki o kadar güzel bir meslek ki otobüs soförü yapmislar...sonucta bir rütbesi vardir,kaldi ki askeri okullara girmek o kadar kolay mi,gercekten saskinlikla okudum bu yazilanlari,sanki köyde büyümüs (ki büyüsede benm icin sorun yok ama hani anadoluda rahat ettirebilir misin gibi bir soru cok saygi sinirlarinin altinda bir soru)köye gelin götürülecek gibi sorular..
gerckten asker olan birini asaglamislar..bilmiyorum avrupali bir aileyiz diye vurgular cok hos degil,hadi ailenin hakan hakkinda izlemini böyle peki hakan da aileniz hakkinda nasil bir izlenim olustu buda önemli sahsen bilmiyorum ben erkek olsam bana bu tarz konusulsa hicte hos seyler düsünmem...
hani biz avrupali degiliz avrupada yasiyorz ama ankaraliyiz bize her ne amactan biri misafir olarak gelse düsünceler olumsuzda olsa bu sekil konusulmaz..hatta giden kiside anlamaz ne düsünüldügünü hersey olumlu yasinr..kimseyi kücümsemeden konusulur hos cocugun meslegini begenmemisler hemde askeride savas pilotu..kusura bakma o kadr cok sasirdim ki yazdiklarimi bir anda yazdim...
sadece sunu söyleyim oturun ailenizle su konusmanin kritgini yapin ailenize bence onlara bu tarz misaifr agirlaminin yakismadigini söyleyin ki ben söylerdim..gelen sevgilimde olsa normal yoldan gecen biride olsa..
avrupaliyiz demek demekle olmuyor iste bende hic hos davranmamis aileniz kusura bakmayin hala bu saskinliktan cikamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?