• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ablalar fikir verin ortalık fena karıştı

Kayınvalidenin evinden kendine yatak odası seç bence ,hala evlenmeyi bir düşünüyorsan tabi

O zaman sizdende bir fikir alayım bu durum erkek arkadasıma nasil anlatabilirim rahatsiz oldugumu ?

Ben olsam hayallerimi anlatırdım. "Senin evlilikle ilgili mutlaka hayallerin vardır. Benim de var. Benimki şöyle: Evimiz şu veya şu semtte. Ne senin ne benim aileme aşırı yakın değil. Ama yürüyerek 15-30 dk. Böylece hem onlara yakınız hem de özgür olabiliyoruz. Seninle yılda 2 kere baş başa tatile gidiyoruz, haftada 1 arkadaşlarınızla dışarıda buluşuyoruz. Haftada 1 veya 2 kez ailelerimize gidiyoruz. İstersek kendi ailelerimize tek başımıza istediğimiz kadar da gidebiliyoruz. Akşam genelde evimizde başbaşa yemek yiyiyoruz. İkimizin ailesiyle hep beraber görüştüğümüz de oluyor" vs. diye anlatabilirsiniz.

Gerçekten hayaliniz ne ise onu anlatın. Siz değerlisiniz. En azından hayalinizi olduğu gibi anlatabilmelisiniz. Ve hayalleriniz konusunda çok fazla fedakarlık yapmayın derim yoksa ileride içerlersiniz ve bu ilişkinizi de olumsuz etkiler. Aynısı onun için de geçerli. Hayalleriniz birbirinden çok farklıysa da belki birbiriniz için doğru insan değilsinizdir.

Ben olsam hayallerimi anlatırdım. "Senin evlilikle ilgili mutlaka hayallerin vardır. Benim de var. Benimki şöyle: Evimiz şu veya şu semtte. Ne senin ne benim aileme aşırı yakın değil. Ama yürüyerek 15-30 dk. Böylece hem onlara yakınız hem de özgür olabiliyoruz. Seninle yılda 2 kere baş başa tatile gidiyoruz, haftada 1 arkadaşlarınızla dışarıda buluşuyoruz. Haftada 1 veya 2 kez ailelerimize gidiyoruz. İstersek kendi ailelerimize tek başımıza istediğimiz kadar da gidebiliyoruz. Akşam genelde evimizde başbaşa yemek yiyiyoruz. İkimizin ailesiyle hep beraber görüştüğümüz de oluyor" vs. diye anlatabilirsiniz.

Gerçekten hayaliniz ne ise onu anlatın. Siz değerlisiniz. En azından hayalinizi olduğu gibi anlatabilmelisiniz. Ve hayalleriniz konusunda çok fazla fedakarlık yapmayın derim yoksa ileride içerlersiniz ve bu ilişkinizi de olumsuz etkiler. Aynısı onun için de geçerli. Hayalleriniz birbirinden çok farklıysa da belki birbiriniz için doğru insan değilsinizdir.
Cok tesekkur ederim dediklerinizo uygulayacagim

Erkek arkadaşınız şu an her anında annesi ile mi hareket ediyor?
Herşeyine dahil ediyormu annesini?
Etmiyor muhtemelen,dolayısıyla bu zamana kadar ne yapıyosa siz evlenince de o düzende devam etmeliler.
Yakına taşınılır,hali hatrı sorulur ama annem geldi hadi sende gel denmez her defasında yada şuraya gidiyorum sende gel mecburiyeti sıkar insanı.
Bu anlamda hoş bir durum değil bana göre.

Bende bir evin tek çocuğuyla evliyim. Şimdi ayrı ev dese bile yaşlanınca yanına alacak.

Ben düşünmedim ileriyi ama sen düşün. Evin tek çocuğuyla evlenmek berbat birşey bilesin.

Annesi nasıl bir insan. Ben su işi seviyorumm. Kaynanam iyi olur. Karışmaz. Gelsin bizimle aynı yerde otursun. Akşam onda veya bizde yer içeriz. Dışarı çıkar oğlumu bırakırım. İnsan olunca hersey güzel olur bence

Yakın Oturmayı istemek hakkıdır ama her şeye dahil etmek neymiş, fazla abartmış.

İkna etseniz bile sorun yaşarsınız.

yakınında oturmayı kabul etmiş işte o kadar da değil yani kv fena biri değilse yakınların da oturum ne olacak hastalık var ihtiyacı var tek evladi.. yakininizda olsa bir eliniz uzerinde olur. zaten kalbi kötü biriyse diliyle fizandan yetişir yuvanı bozmaya

Yani soylede bi durum var kahvalti ve aksam yemeklerimzde bir olacakmis

O zaman ayrı eve neden masraf yapasın

Bu şaka da 80 yaşında ilkokul mezunu dahi olmayan anneannem son 18 yıldır Ankara da yalnız yaşıyor

En yakın çocuğu araba ile yarım saat toplu ulaşım ile anneannenin onlara girmesi imkansız ben zor gidebilirim öyle ters

Bir gün de ben yalnızım demedi

Karışanım görüşenim yok ne istersem onu yapıyorum dedi

Kv nin yaşını okumadım ama kadınlar yalnız da hayatlarını rahatça sürdürür kahvaltı da yapar yemek de yer

Biz 3 kardeşiz ama yine de ben evlendikten sonra annemi yalnız bırakmaya kıyamam. Dul annesi olanlar bunu anlayacaktır. Yakında oturmayı kabul eden bir eş arıyorum ben de.

Sevgilim var evlilik dusunuyoruz ama benim aklıma takılan sorular var tecrune sahibi evli ablalar bana akıl verebilirmisiniz evet sevgilimi seviyorum bu yazada dugun nisan dusunuyoruz yalniz sevgilimin bir tek annesi var anneside tek basina yasiyor yani annesine cok duskun ayni apartmanda veya annesine yakin bi yerde oturmak istyor ve ben kendi ailemle ilgili ne yaparsam annesini de dahil etmemi yalniz birakmami istyo bu normal mi ilerde sizce beni neler beklyor ... surekli ben ne yaparsam anneside benimle olacak yani

Dua ette aynı evde yaşayalım demiyor :D

Evlenirken yalnız olmasa da evlendikten sonra kayınbabalarımızın ölmeyeceğinin bir garantisi mi var? O zaman ne yapacaktın yakına taşınalım dese boşanacak mıydınız? Önemli olan kadının huyu suyu. Eğer mazlum birisiyse hiçbir sakınca yok. Değilse zaten uzakta da otursa bir şekilde mutsuz olursun. Bide sen ne yaparsan annemi çağır dememiş ki sen ailenle bişey yapacağında çağır demiş. Ne bilim işte gün olur mevlüt olur toplandınız mı Çağıracaksın yani nornalde olması gereken de bu.

Anne var anne var
Ben de annemin tek cocuguyum,babam rahmetli oldu. Esim nereye gitsek annemi kendisi takar pesimize;) ama sebep ne biliyor musun,annemin bizi hicbir sekilde rahatsiz etmemesi. Tatile bile beraber gideriz,annem yemegini bile yalniz yer bizden ayri takilir rahatsiz etmez. Otele girerken gorurum bir de cikarken;) aralarda gelir cocugu alir gider ona bakar. Boyle bir annenin size zarari olmaz faydasi olur

Kayınvalide adayının karakterine bağlı.
Sürekli senin gölgen gibi olmak isterse yandın,
ama kadın nerde duracagını biliyorsa sorun olmaz.
Genede canın sıkılır cunku kocanlatatile gitmek istesen başbaşa annesidemi gelicek?
Yalnız bırakmak istemiyorsa bunları da düşünmek gerek.

Kendi ailenle eşinin annesinin arası ne kadar uzak ? Her ikisi de bir dolmuşluk mesafede kalacaksa ortalarda bir yere taşının. Ben bunu yapmadığım için o kadar pişmanım ki.. bizim kv daha ele ayağa düşmeden okudu canimizi. İlle ailemden birinin yalnız kalmasına gerek yok de Dünya hali ne olacağı belli olmaz senin ailene yakın olayım derken kendi aileme uzak olamam gitmesi gelmesi bile sorun annene iki üç günde bir gider bakarız bı ihtiyacı var mı diye de bence sevgiline.

Yani soylede bi durum var kahvalti ve aksam yemeklerimzde bir olacakmis
İyi de ne farkı kaldı sabah-akşam beraber yemek yiyecekseniz o zaman ayrı eve niye masraf yapıyor direk beraber yaşayalım deseymiş,bir ara benim başımda da vardı sabah-akşam vs bütün yemekler kayınvalidenin evinde yeniyormuş aynı apartmanda oturalacak gelin evine sadece yatmaya gidermiş,evin alışverişini kayınpeder yaparmış gezmeye bile bütün aile toplanıp gidiyorlar ben ve ailem kabul etmedi tabi evlenmedim.

İki aileye yakın oturabilir en iyi çözümü bu bence ortası ne senin ailene yakın olsun ne onun ailesine çok yakın olsun ikisinin ortası tek dolmuşla gidilebilen vs.

Back