• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmemek için sebepler

feridedede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
56
113
43
40
merhabalar kk ailesi. aslında bu hesabı yengem hamile olduğu zaman açmıştı. bir gün telefonumdan girdipi zaman dikkatimi çekti inceledim. neredeyse her konu için çözüm üretebiliyorsunuz. bu yüzden yazmak istedim size.

ben 25 yaşındayım. bazı sebeplerden dolayı okulu uzattım. iki senedir işi gücü bırakıp okulu bitirme derdindeyim. şu sıralar yeni bir iş buldum okulun da yükü hafiflemişken biraz çalışmak iyi gelir diye düşündüm.

amaaan neyse derdim bu değil :) ben iki buçuk sene önce soğuk , buz gibi karlı bir kadıköy akşamında bir herifle tanıştım. boylu poslu endamlı afeti devran... internet üzerinden tanışmıştık ve ilk buluşmamızdı. içimden ' analar ne yiğitler doğuruyor bee' diye geçirmiştim hatta o gün. ama genel kanım bu tipteki insanların içlerinin boş olduğu yönündeydi. gelgelelim bu herif benim bütün ön yargılarımı parçalayıp yerle bir etti. zihnimde hep var olan 'sevgili kişisi profiline' tam uyuyordu. neyse efendim. tanıştık görüştük koklaştık gülüştük öpüştük derken iki buçuk sene geçti. ailesi ile tanıştım, sağolsunlar kızları gibi davranıyorlar. herif ailemle tanıştı hamdolsun hiç bi sorun çıkmadı.

peki benim sorunum ne? benim sorunum EVLENMEK İSTEMEMEK. sevgilim ile ilişkiye ilk başladığımız zamanlar ikimiz de evlilik konusunda nettik. evlilik yoktu asla olmayacaktı. iyi güzel gidiyorken son bir 6 aydır bir evlilik merakıdır aldı gitti sevgilimi. planlar programlar evlenince şurada yaşarız şunu yaparızlar vs vs. ilk evlilik mevzusunu açtığında şiddetle karşı çıkıyordum . ama onun öyle üzüldüğünü görünce kalbim sanki yerinden çıkacakmış gibi oluyor. bir kadının hayatında isteyebileceği belki de en ideal erkek kendisi. anlayışlı dürüst sadık saygılı. bu karakterde inaanı üzmek inanın beni yerle bir ediyor. ama evlilik illetine de bulaşmak istemiyorum.

edit: sevgilimin annesi de evlenin moduna girdi geçen beni arayıp bilezikleri burma mı alalım yoksa direkt banka hesabına gram olarak mı yatıralım diyor.

işte tam olarak istemediğim noktadayım. ve bu nokta ona olan sevgimi bitirebilecek kadar ciddi bir sorun. yardım edin ey hanımlar. ben ne yapayım ne edeyim.

Evlenmek istemiyorsan evlenmezsin. Ama evlenmek isteyen bir insanı da evlenmemeye mahkum etmek bencillik. O yüzden kararından eminsen bitir ilişkini, fazla uzatma.

Bu arada başkasının hesabını kullanmak yasak.
hobaa bunu neden daha önce söylemediler ya :( yeni hesap açarım madem.

bu arada seviyorum. o da seviyor. iki taraftan birinin fedakarlık yapması gerekiyor. bu yöntemle olayı çözemez miyim :( bitirmek kötü ya :(

hobaa bunu neden daha önce söylemediler ya :KK43: yeni hesap açarım madem.

bu arada seviyorum. o da seviyor. iki taraftan birinin fedakarlık yapması gerekiyor. bu yöntemle olayı çözemez miyim :KK43: bitirmek kötü ya :KK43:

O zaman fedakarlık yapacak olan sensin. Çünkü gidişatı bozan sensin.

Banka hesabına gram ne yA hu? Düğünde banka cüzdanını mı takacaklar?
Mantıksız geldi bu.
Ayrıca sen evlenmek istemiyorsun ama adam istiyor bu ne olacak? Neden evlenmek istemediğini hala anlamadım?

Evlenmek istememenin sebepleri ne peki? Burada okuduğun kabus gibi evlilikler mi? Heyecan ve aşk biter korkusu mu? Ağır sorumluluk mu?

Herif diyip durmanız hoşuma gitmedi. Çünkü herif demeniz evlenmeyi istememenizden önce zaten adamı sevmediğinizi gösteriyor.

benim annem de babama hep herif der. ama yer yüzünde birbirlerini en çok seven insanlar onlardır. kelimelerin anlamından çok yaşanmışlıkları önemli. benim için herif kelimesi değer , saygı ve yıllanmışlıştır☺ sevgiler saygılar:)

hobaa bunu neden daha önce söylemediler ya :KK43: yeni hesap açarım madem.

bu arada seviyorum. o da seviyor. iki taraftan birinin fedakarlık yapması gerekiyor. bu yöntemle olayı çözemez miyim :KK43: bitirmek kötü ya :KK43:
Üslubunuz biraz değişik. . Bende çizdiğiniz profil çok rahat bi insan olduğunuz yönünde. . Yani hiçbir ortamda kendini kasmayan, öyle hanım hanımcık değilde daha çok dan dun bir kadınsınız gibi geldi. . Ha olamaz mı olabilir. .

Nedense siz evliliği kaldıramazmışsınız gibi. . Eğer evlilik istememe kararını kesinse sevgilinizle konuşun. Ya böyle devam edelim ya da ayrılalım diye.. başka bi seçenek yok..

Evlenmek istememenin sebepleri ne peki? Burada okuduğun kabus gibi evlilikler mi? Heyecan ve aşk biter korkusu mu? Ağır sorumluluk mu?
kesinlikle çevrem. bakıyorum en kral mutlu çiftler evlenince kanlı bıçaklı. hatta çevremle de sınırlı kalmayayım burası için de geçerli. baksanıza kadınlar nasıl mutsuz. yapmak istedikleri ile yapamadıkları arasında sıkışıp kalmışlar. nefes almak için ihtiyaçları olan tek şey biraz sevgi. onu da yaşama kavgası ellerinden alıyor.

evlilik çok zor. özellikle tüm yükün kadına bindirildiği, sinek gibi ezildiği bu coğrafyada çok çok zor.

benim annem de babama hep herif der. ama yer yüzünde birbirlerini en çok seven insanlar onlardır. kelimelerin anlamından çok yaşanmışlıkları önemli. benim için herif kelimesi değer , saygı ve yıllanmışlıştır☺ sevgiler saygılar:)
Eski bir kullanım olduğunu biliyorum ama bir sevgi sözcüğü değil. Günümüzde daha güzel hitap sözcükleri kullanılmaya başlandı hani herif diye seslendiğinizde benim gibi anlayacak insan çok 50 yaşında çift değilsiniz nihayetinde. Bir de burdaki konularda genelde nişanlım olacak şahıs herif tarzı kullanımlar mevcut o kişilerin sevmedikleri ordan çok belli oluyor.

Banka hesabına gram ne yA hu? Düğünde banka cüzdanını mı takacaklar?
Mantıksız geldi bu.
Ayrıca sen evlenmek istemiyorsun ama adam istiyor bu ne olacak? Neden evlenmek istemediğini hala anlamadım?
valla ben de anlamadım ama muhtemelen ağzımı aramaya çalıştı :( ben de hemen kanıp burma olsun dedim bi de pırlanta istedim :( çok çabuk gaza geliyorum sanırım :(

Üslubunuz biraz değişik. . Bende çizdiğiniz profil çok rahat bi insan olduğunuz yönünde. . Yani hiçbir ortamda kendini kasmayan, öyle hanım hanımcık değilde daha çok dan dun bir kadınsınız gibi geldi. . Ha olamaz mı olabilir. .

Nedense siz evliliği kaldıramazmışsınız gibi. . Eğer evlilik istememe kararını kesinse sevgilinizle konuşun. Ya böyle devam edelim ya da ayrılalım diye.. başka bi seçenek yok..
aslında rahat biri değilim ama çok neşeliyim. bi ara ciddi ciddi konuşacağım. umarım ortak bi karara varırız.

kesinlikle çevrem. bakıyorum en kral mutlu çiftler evlenince kanlı bıçaklı. hatta çevremle de sınırlı kalmayayım burası için de geçerli. baksanıza kadınlar nasıl mutsuz. yapmak istedikleri ile yapamadıkları arasında sıkışıp kalmışlar. nefes almak için ihtiyaçları olan tek şey biraz sevgi. onu da yaşama kavgası ellerinden alıyor.

evlilik çok zor. özellikle tüm yükün kadına bindirildiği, sinek gibi ezildiği bu coğrafyada çok çok zor.
Burda şikayet eden yada çevrende şikayet edenler ne kadar şikayet etse de çoluğuyla çocuğuyla yuvasında kocasıyla kimi zaman iyi kimi zaman kötü idare ediyorlar. Herşey güllük gülistanlık değil. Ama sonsuza kadar bu şekilde de takılamazsınız. Bi karar vermelisiniz. Çevrenizin dolduruşuna gelmeyin. burası bdv kimse çok mutlu Yuvam var diye konu açmaz..

Ama burası bdv. Burada mutsuzlukları ve dertleri konuşuyoruz. Burayı baz alma lütfen. Gayet mutlu evlilikler de var. Evet sevgililikteki gibi lay lay lom olmuyor hiç bir şey ama mutlu bir evliliğin tadı da bambaşka.

Sevgini saygını koruduğun, yükü birlikte sırtlandığın, sınırlarını iyi çizdiğin müddetçe evlilik çok keyifli;)

evlenince herifin, gerçekten herif olmasındanmı korkuyorsun ?
büyüsümü bozulacak ne ?
ömür boyumu evlenmek istemiyosunuz ? hiç çocuk sahibi olmayacaksınız.
değüşük.. bilemedim.
gram altında iyiymiş, hemde sizin hesabınıza, sırf bu sebepten evlenir insan yahu :D şaka şaka

Back