Evlenmekten Vazgeçtim!

sanane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
7
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Lütfen bana yol gösterin hiçkimseye bu derdimi söyleyemiyorum.

Ben 2 yıldır nişanlıyım.Nişanlımla aramız iyi.8 yıldır birlikteyiz.Fakat şöyle bir durum var.O şuan askerde.5 ayımız kaldı.
Ben nişanlanırken ailem ''kızım askerden gelsin sonra nişanlanın'' dedi dinlemedim.Nişanlandık...
Onun babası vefat ettiği için annesiyle birlikte yaşıycaz.Olay bu da değil.Ama benim o askerdeyken düşünme şansım mı oldu,aklım başıma mı geldi yoksa evlilik psikolojisi mi bilmiyorum...Evlenmekten vazgeçtim.Onunla telefonda konuştuğumda seviyorum ayrılmak istemiyorum tabiki ama planlarım değişti.Ben ailemi bırakıp onunla başka bir ilde yaşayacağım.Seneye haziran gibi düşünüyoruz düğünü.

Sabah uyandığımda aklıma şu geliyor,uyandığımda hep annemi ya lavaboya girerken görüyorum,ka Kur'an okurken,ve şöyle düşünüyorum: sabah uyandığımda kendi evimde olmıycam,yanımda annem olmıycak,annemi artık uyandığımda göremiycem onun annesini görücem,istesem de yakın olamadığım için her istediğimde göremiycem.diye düşünüyorum ve içime bişey oluyo.sanki o an beni kaçırıyolarmış gibi ya da çok büyük bi tehlikedeymişim gibi geliyor,boğulacak gibi oluyorum.

akşam işten çıkıyorum diyorum ki kendi kendime ; düşünsene şimdi baba evine değil artık evlisin eşinin evine gidiyosun kapıyı annem açmıycak annemi göremiycem onun annesini görücem,diyorum yine boğulacak gibi oluyorum ağlama krizine giriyorum.

ya da ben anneme babama sitem edebiliyorum,nazım geçiyo bazı ufak işlerimi anneme yaptırabiliyorum,bazen sesimi yükseltebiliyorum.onun annesi için mecbur geçimli omak zorunda olucam bu zorunluluk beni çıldırtıyo,kendi kendime ''anneme davrandığımdan farklı asla davranamam,ona ayrıcalık tanıyamam''diye kendimi şartlandırıyorum ve nişanlıma da bunu söyledim.durup dururken ben hizmetçi değilim herşeyi bana yaptırmaya çalışırsa çok büyük sorun olur dedim,bana nasıl davranıcak bilmiyorum dedim,o çok emin annesinin bana çok iyi davranacağından,kendisi çok sıcak sevecen ama aynı evde olmadan da bilinmez.

şimdi ben bunları düşündükçe boğazımı biri sıkıyomuş gibi oluyorum sürekli ağlıyorum.ayrıca kpss sınavına hazırlanıyorum,memur olup başka bir ilde yalnız yaşamak istiyorum sadece annemle.evlilikten vazgeçtim bu sebepler beni bunaltıyo...

acaba abartıyo muyum,durumum nedir?

teşekkürler

Son düzenleme:
annesiyle yaşama derim

canım altlı üstlü olsun ama kapın ayrı olsun

Madem bu kadar hersey kafana takiliyor evlenme o zaman nisanli olmak nicin var daha iyi birbirinizi tanimaniz ve düsünmeniz acisindan ilk nisan atan da sen olmassin

bence biraz abartıyosun tamam evlenecek herkeste duygu karmaşası yaşanır ama sen ailenle aynı şehirde yaşasan bile sürekli onlarla olamazsın evliliğin sorumlulukları var onlarada alışacaksın zamanla kendini çok kasma nişanlından ayrılıp başkasıyla evlensende ailenden ayrılacaksın akışına bırak bence

ahh ahh eşşek kafam...öyle bir ihtimal yok ...evlenirsek mutlaka birlikte yaşıycaz

neden canım ne demek ihtimal yok sen istersen mecbur kabul etcek ya ben bu kızları anlamıyorum hele kız aşlelerini hiçç anlamıyorum ya

o kadar zorki evlenmek. anneden ayrılmak özellikle çok çok zor. birde aynı eve gidecekmişsin ve başka bir şehire. işin çok zor gerçekten. eğer böyle düşünüyorsan çok aşırı bir sevgin yok sanırım nişanlına karşı. ben evlendiğim aileye bir bakıp birde annem aklıma gelince hep ağlarım. birde ilk gece akrabalarım beni bırakıp giderken çok ağlamıştım gelinliğim üstümdeydi o anı hatırlayııncada hala içim burkulur. maalesef insan kendini uzun bir süre kurbanlık koyun gibi hissediyor canım :/ herkes evlenmek zorunda değil evlenince pişman olacağını düşünüyorsan planını hayata geçir derim.

Madem bu kadar hersey kafana takiliyor evlenme o zaman nisanli olmak nicin var daha iyi birbirinizi tanimaniz ve düsünmeniz acisindan ilk nisan atan da sen olmassin

öyle mi dersiniz? aslında bunu düşünüyorum,eğer dşüncelerim zamanla değişmezse kendimi alıştıramazsam mecbur öyle olucak...

bazen dediğiniz gibi düşünüyorum,sonra eski halime dönüyorum :S

öyle mi dersiniz? aslında bunu düşünüyorum,eğer dşüncelerim zamanla değişmezse kendimi alıştıramazsam mecbur öyle olucak...

Bu benim fikrim egerki dedigin gibi düsüncelerin degismesse yazik olur sana zoraki bi evlilik olur planlarin yarida kalir yine de karar senin tabiki eger cok seviyorum katlanirim herseye diyosan yolundan dönme ama su kadarini söylim ben kendimle cok savas yasadim ondan bunlari söylüyorum suan bende yurtdisindayim esim burda diye geldim ki sende sehur degistirceksin sanirim kolay olmuyor yani bilesin

psikolojik olarak mahfolacağımı düşünüyorum...alışamayacağımdan korkuyorum.

neden canım ne demek ihtimal yok sen istersen mecbur kabul etcek ya ben bu kızları anlamıyorum hele kız aşlelerini hiçç anlamıyorum ya

bu konuda sonuna kadar haklısınız ama babası vefat ettiğinde sanırım o duygusallıkla büyük laflar ettim,ve zaten babası vefat ettiğinde o acısıyla bana bunu sormuştu kabul eder misin diye,ben de tamam demiştim..şimdi nasıl öyle bişey derim hata bende

psikolojik olarak mahfolacağımı düşünüyorum...alışamayacağımdan korkuyorum.

yaa bencede mahfolman çok normal çünkü kayınvalideyle aynı evde yaşayacaksın üstelik yabancı bir şehire gideceksin. annenede çok düşkünsün sanırım. bende anneme aşırı düşkünüm seni anlayabiliyorum. psikolojin bozulur canım hiç girme bu işe. dediğin gibi güzelce hayatını kur eğer ilerde dilersende daha iyi şartlarda evlenirsin.

cnm benim sana tavsiyem bl bol dua et ve istihare namazi kil.. bu tip hayirli islerde seytan vesvese vererek hayirli bi seyi engelliyo olabilir.. annemizle hep birlikte olmayacaz.. herkes birgun yuva kuracak Allah nasip ederse.. kayinvalideyle yasamak elbetteki cok cok zordur...ama o kadini birakmamakla mukafatin buyuk olur.. tabi aksi biriyse o zaman baska .. iyice dusun tasin bol bol dua et.. istesende istemesende ailenden birgun kopacaksin.. eski zamanlarda yasayanlar ne deseymis? simdilerde istedigin anda haberlerini alabiliyosun .. ya o zamanlarda? hayat zor..

sanirim kafandaki sorulari yenmen icin eger imkanin varsa onlara yatmaya git.. bakalim nasil hissedeceksin.. belki bu durum korkularini yenmeni saglar

kesinlikle aynı daire içinde annesiyle birlikte yaşama 1 ayda soğursun eşinden evlilikten herşeyden evlilik çok güzel muhteşem birşey ama evde anne baba kayınbirader görümce vs. varsa kabus olur sonra dersinki evlilik çok berbat birşeymiş evlilik 2 kişi ile olur karı ve koca eğer diretiyorsada kabul etme derim pişman olursun sonrada gelip buraya yazarsın pişman oldum rahat değilim evlilik hiç güzel ve eğlenceli değilmiş dersin

diğer konuya gelince hiç ailemi nasıl bırakıcm gbi düşünme evlenmek istiyorsan bırakmak zorundasın aynı şekilde eşinde bırakmak zorunda Allah korusun senin babanada bişi olsa sendemi anneni eve alacaksn o zaman evliliğin ne anlamı var nişanlın kendi evinde annesine baksın sen kendi evinde ailenle ol o kadar çok sinir oluyorum ki şu anne babaları eve sokmaya çalışan erkeklere kadınlar dese benm annem babam bizimle yaşayacak ben senin annene babana bakmak zorundamıyım derler

bende ayrı şehirdeyim ilk 6 ay çok zorlandım çok ağladım şimdi alıştım annem yeni evliyiz die 6-7 ay hiç gelmedi şimdi gelio kalıolar 1 hafta ben istiorum gelmelerini ama o 1 hafta içinde karı koca gbi değiliz yani eşim gelio birlkte yemek yioruz annem eşim ben sonra tv izlioruz sonra geç oluo yatıyoruz ve yatarken hep utanıorum rahat olamıorum annem yan odada bişey yapmıyoruz ama muhabbet edioruz falan bişi yapıoruz sanacak die korkuorm banyo yaparken utanıyorum yani ben çok gördüme vde kayınvalidesini bakan ama hepsi pişman çoluk çocuk olduuundan vazgeçemiyorlar

en basitinden dayımın eşi anneannemi bakıo kadın ağzı var dili yok ama yengemin herzman söylediği bakarım bakmaya devam ederim yük olmuyor ama evliliğin güzel birşey olup olmadığını anlayamadım evde yaşlı bir kadın istediğin gbi arkadşlarını çağıramıosun eşinle eğlenceli zaman geçiremiorsun ev içinde şımarıp oynaşamıyorsun herşey rolentide saygıdan dolayı evde herkes birbirine uzak duruyor öpüp sarışamıyoruz sadece haftada bir iki gün en fazla yatak odada aman ses çıkmasın duymasın ayıp olur demekten artık sıkıldım diyor

Son düzenleme:
canım nişanlını sevdiğinden emin misin? benim bir arkadaşımın da böyle hisleri vardı, sonra ayrıldılar ve bana şey demişti: hayatımda hiç bu kadar hafif hissetmemiştim kendimi... belki de evlenecek, hayatını birleştirecek kadar çok sevmiyorsndur nişanlını, olabilir mi?

Kayınvalideyle yaşama kararı falan külliyen yanlış, hadi onu geçiyorum da....
Annenden ayrılma konusu herkes için geçerli olacak... eninde sonunda evlenince ayrılmak zorunda kalacaksın ondan.
Ha şimdiki nişanlınla ha başkasıyla.. ee..nolcak sen hiç evlenemeyecek misin?
Bence asıl problem burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…