- 21 Temmuz 2015
- 6.643
- 6.058
-
- Konu Sahibi Siyah Kugu
şimdi yok mu? olumlu bakmaya çalışıyorumevlilik korkusu bende de vardı. olumlu bakmaya çalış güvendiğin yerde duygularla ve korkularla hareket etme.
teşekkür ederim :)kork gerçekten
şaka bi yana
Evlenecek olan kıza günümüz anne babanın nasihatı;
"Kızım sakın kendini ezdirme ipleri hep elinde tut
"Efendimiz'in (sa.v) kızı Hz. Fatıma' ya nasihatı;
"Kızım Fatıma sen Ali'ye eş ol ki, oda sana köle olsun.''
o yüzden canım kimsenin lafı ile hareket etmez
mutlu görünmek için değil mutlu olmak için çaba sarfedersen herşey güzel olur
ben ılımlı ve uyumlu bir insanım. bunu kendim söylemiyorum sevgilim de söyler, annesi de beni seviyor iyi anlaşıyoruz, ben gelin kaynana olmak istemem kızım gibi davranırım ölümlü dünya diyor ama bir de burdakileri okuyunca ister istemez tedirgin oluuoyorum. haklısınız ama hep tek taraflı okuyoruz :)İnsanlarla iletisim ve anlasma seklin tamamen senin bakis açinla alakali. Orn bir gelin kv adayina direk kaynana gozuyle bakarsa ona zaten her seyi batar. Ama ilimli olursan, bir seyleri idare edersen - abartili seyleri demiyorum hani ufak tefek hatalar sozler olabilir gormezden gelebilirsen- anlasmak kolay olur. Karsi taraf da sizi ayirmak isteyen kiskanan fitne cikaran turden degilse zaten neden sorun olsun ki?
Bence korkma, korkuyorum diye evlenmeyecek misin?
Sen bdvye bakma, burada her seyi tek tarafli okuyoruz, bir de karsi tarafa sormak lazim, kim bilir karsi taraf da kendine gore bir seyler soyler.
Biraz sevgi, hoşgöru lazim. Bir de aile yapiniz benzerse daha kolay olur. Mesela arkadasim evlendi 2 ay icinde sadece bir haftasonu evlerinde kalabildiler, surekli ailelerinde kaldilar. Ama hallerinden ikisi de memnun cunku ikisinin yapisi da ayni. Ama bir taraf farkli dusunce yapisinda olsaydi anlasamazlardi.
gelip gitme yok, bayramlarda bir de cuma günleri ararım. o da diğer günlerde arar ya da mesaj atar :) ben saygımdan yapıyorum ben bir an önce samimi olalım diye değil :) teşekkür ederimSimdiden cok samimiyet kurman yanlis olmus aslinda. Evlenince evet durumlar degisecek ama burada okuduklarin kadar kotu olacak degil tabi. Sevgilinin dogru insan olduguna inaniyorsan vakti geldiginde evlilikten korkma. Dogru ele karismak cok zor ama bunun yaninda evlilik, sevdiginle ayni yuvada olmak vok guzel :)
yaa Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına almayı nasip etsşn :)Korkma evlilik güzel bisey bak cocugum tekmeliyor şu an :)