Evlenmekten korkuyorum

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.643
6.058
Daha evlenmemize 2 sene var. 21 yaşındayım ve korkuyorum şimdiden.
Sevdiğim adamla evlenmek istiyorum ama çevremde hiç güzel evlilikler olmadı.
Annem ve babamın arası iyi olsa bile kaynanasıyla hep sorun yaşadılar. Burda da okuyorum hep kaynanasıyla erkek tarafıyla anlaşamayanlar konu açtıkça ben daha çok korkup ilişkimize yansıtıyorum ister istemez.
Yani herkes mi sorun yaşıyor acaba kayınvalide veya erkek tarafıyla?
Biz konuşuyoruz, o beni arar ben de onu ararım olmadı sürekli mesaj da atar ama evlendikten sonra cadılaşır mı acabaaa
Siz gezersiniz bebek olunca ben bakarım, ben her zaman gelinimi tutarım oğluma da hep derim diyor ama insan bilemiyor burada çok konu okuyorum iyice korkuyorum. daha çok var diyebilirsiniz ama 5 senedir birlikteyiz yani ciddiyiz de korkuyorum beeenn

kork gerçekten

şaka bi yana

Evlenecek olan kıza günümüz anne babanın nasihatı;
"Kızım sakın kendini ezdirme ipleri hep elinde tut

"Efendimiz'in (sa.v) kızı Hz. Fatıma' ya nasihatı;
"Kızım Fatıma sen Ali'ye eş ol ki, oda sana köle olsun.''

o yüzden canım kimsenin lafı ile hareket etmez
mutlu görünmek için değil mutlu olmak için çaba sarfedersen herşey güzel olur

evlilik korkusu bende de vardı. olumlu bakmaya çalış güvendiğin yerde duygularla ve korkularla hareket etme.

İnsanlarla iletisim ve anlasma seklin tamamen senin bakis açinla alakali. Orn bir gelin kv adayina direk kaynana gozuyle bakarsa ona zaten her seyi batar. Ama ilimli olursan, bir seyleri idare edersen - abartili seyleri demiyorum hani ufak tefek hatalar sozler olabilir gormezden gelebilirsen- anlasmak kolay olur. Karsi taraf da sizi ayirmak isteyen kiskanan fitne cikaran turden degilse zaten neden sorun olsun ki?
Bence korkma, korkuyorum diye evlenmeyecek misin?
Sen bdvye bakma, burada her seyi tek tarafli okuyoruz, bir de karsi tarafa sormak lazim, kim bilir karsi taraf da kendine gore bir seyler soyler.
Biraz sevgi, hoşgöru lazim. Bir de aile yapiniz benzerse daha kolay olur. Mesela arkadasim evlendi 2 ay icinde sadece bir haftasonu evlerinde kalabildiler, surekli ailelerinde kaldilar. Ama hallerinden ikisi de memnun cunku ikisinin yapisi da ayni. Ama bir taraf farkli dusunce yapisinda olsaydi anlasamazlardi.

Simdiden cok samimiyet kurman yanlis olmus aslinda. Evlenince evet durumlar degisecek ama burada okuduklarin kadar kotu olacak degil tabi. Sevgilinin dogru insan olduguna inaniyorsan vakti geldiginde evlilikten korkma. Dogru ele karismak cok zor ama bunun yaninda evlilik, sevdiginle ayni yuvada olmak vok guzel :)

bende senin gibi evlenmekten korkuyordum ama eşimide deliler gibi seviyordum. benim kayınvalidem eşimle ufak bir sıkıntı yaşayayım hemen beni tutar öyle büyük sıkıntımız hiç olmadı rabbimde nasip etmesin. benim düşünceme göre sen iyi ol herkes iyi olur. İnsanlarla olan ilişkilerimde bu felsefeyi kullanırım ben. birde iki tarafın ailesi evliliğe çok müdahale etmeyecek.
kızın ailesi erkeğin ailesine karşı kızı doldurmayacak.
erkeğin aileside kızın ailesine karşı erkeği doldurmayacak.
ve son olarak evlilikte saygı ve sevgi en temel gereksinim. bütün bunları uyguladıktan sonra evlilik çok güzel

Korkmalisin zaten:)

Evlendikten sonra mutlaka sıkıntılar oluyor da esinin ve senin durusun belirliyor senin ne kadar yipranacagini..

Allah mutlu etsin. Kimse mutsuz olmak için evlenmez. Şanslı bir azınlık hiç sorun yaşamıyor bana göre.

teşekkür ederim :)

ben ılımlı ve uyumlu bir insanım. bunu kendim söylemiyorum sevgilim de söyler, annesi de beni seviyor iyi anlaşıyoruz, ben gelin kaynana olmak istemem kızım gibi davranırım ölümlü dünya diyor ama bir de burdakileri okuyunca ister istemez tedirgin oluuoyorum. haklısınız ama hep tek taraflı okuyoruz :)

gelip gitme yok, bayramlarda bir de cuma günleri ararım. o da diğer günlerde arar ya da mesaj atar :) ben saygımdan yapıyorum ben bir an önce samimi olalım diye değil :) teşekkür ederim

bende çok korkuyorum ama ben kaynana vs. den çok eşimle anlaşamamaktan, sıkıntı yaşamaktan korkuyorum. aldatılmak, boşanmak falan filan gibi. burda çok okuyorum eş sorunlarını. cinsellikten tut şiddet, hakaret, ilgisizlik gibi meselelere kadar sorun yaşanıyor ve evlilik korkunç geliyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…