Evlenmekten korkuyorum

bende çok korkuyorum :KK43: ama ben kaynana vs. den çok eşimle anlaşamamaktan, sıkıntı yaşamaktan korkuyorum. aldatılmak, boşanmak falan filan gibi. burda çok okuyorum eş sorunlarını. cinsellikten tut şiddet, hakaret, ilgisizlik gibi meselelere kadar sorun yaşanıyor ve evlilik korkunç geliyor bazen. :KK17:
benim de sevgilmden yana korkum yok ama burdakileri okuyunca insan etkileniyor ister istemez. Allah'ım kimseye o durumları yaşatmaz inşallah

Evlenmeden önce benimde öyle çok korkum oldu ama eşimi çok seviyordum beni ezdiricek biri de değildi evlendim suan tam 10 ay oldu ve cok mutluyum kaynanamla arkadaş gibiyiz ama hala bebeğimiz olmadı olsa evimden çıkmaz bakar o kadar iyi Allah ondan razi olsun

Daha evlenmemize 2 sene var. 21 yaşındayım ve korkuyorum şimdiden.
Sevdiğim adamla evlenmek istiyorum ama çevremde hiç güzel evlilikler olmadı.
Annem ve babamın arası iyi olsa bile kaynanasıyla hep sorun yaşadılar. Burda da okuyorum hep kaynanasıyla erkek tarafıyla anlaşamayanlar konu açtıkça ben daha çok korkup ilişkimize yansıtıyorum ister istemez.
Yani herkes mi sorun yaşıyor acaba kayınvalide veya erkek tarafıyla?
Biz konuşuyoruz, o beni arar ben de onu ararım olmadı sürekli mesaj da atar ama evlendikten sonra cadılaşır mı acabaaa :KK17:
Siz gezersiniz bebek olunca ben bakarım, ben her zaman gelinimi tutarım oğluma da hep derim diyor ama insan bilemiyor burada çok konu okuyorum iyice korkuyorum. daha çok var diyebilirsiniz ama 5 senedir birlikteyiz yani ciddiyiz de korkuyorum beeenn :KK43:
Korkarak yaşayamassın ,başına bışıy gelecekse gelir ,ama sen bu şeylerın olma ıhtımalınden dolayı evlenmeyecekmısın :)ihtımallerller hep vardır ,ama adı ustunde ıhtımal ,belkıde çook uyumlu bır evlılığınız olacak :)

Ben de inanılmaz korkuyorum evlenmekten, erkekler evlenince ailelerine daha çok düşkün oluyor diyorlar sanki evlenince sevgilim ana kuzusu olacak gibi hislere kapılıyorum çevreyi dinledikçe . Kv adayı ile hiç diyalog kurmadım çünkü dilini bilmiyorum o da Türkçe bilmiyor ki birbirimizin dilini bilsek de yine de diyalog kurmak istemezdim biraz soğuk ve mesafeli biriyim, aramızda bir sınır olursa evlenince daha resmi olacağımızı sanıyorum böylece karışmak isterse çekinir diye düşünüyorum

Evlilik korkusu sanırım bütün bayanlarda vardır az çok.Bu biraz yetiştirilme tarzımızdan da kaynaklanıyor.Evlilik çok zormuş gibi gösteriliyor. Kendi adıma evlilik çok güzel, iki arkadaşın beraber yaşaması gibi düşün. İstediğin gibi güzel vakit geçirip eğlenebiliyorsun.Tabii önce evlendiğini kişinin doğru insan olması lazım.Eşinin ailesiyle ise iyi geçinmenin en iyi yolu.Güler yüzlü ol, candan ol, mutlaka kendini ifade et ama mesafeni koru.Böylece hem sen mutlu olursun hem onlar.

En başta mesafeyi bilmek lazım.
Çünkü daha evlilik olmadan çok iyi tanıyamayız insanları.
Fazlaca saygı, yeterince sevgi ve anlayış.
Sonra durumlara göre hareket edilir zaten.
Eşin olacak kişiyle kafan uyuşuyorsa gerisi hallolur.
Kv ile anlaşamadığınız bir nokta olduğunda "biz eşimle böyle düşündük böylesi uygun" demek yeterli.
Çirkefleşmeden bağırıp çığırmadan halletmek gerek :KK53:
Kv öyle biri olsa bile gayet sakin davranılmalı, her zaman haklı çıkılır :KK52:

Daha evlenmemize 2 sene var. 21 yaşındayım ve korkuyorum şimdiden.
Sevdiğim adamla evlenmek istiyorum ama çevremde hiç güzel evlilikler olmadı.
Annem ve babamın arası iyi olsa bile kaynanasıyla hep sorun yaşadılar. Burda da okuyorum hep kaynanasıyla erkek tarafıyla anlaşamayanlar konu açtıkça ben daha çok korkup ilişkimize yansıtıyorum ister istemez.
Yani herkes mi sorun yaşıyor acaba kayınvalide veya erkek tarafıyla?
Biz konuşuyoruz, o beni arar ben de onu ararım olmadı sürekli mesaj da atar ama evlendikten sonra cadılaşır mı acabaaa :KK17:
Siz gezersiniz bebek olunca ben bakarım, ben her zaman gelinimi tutarım oğluma da hep derim diyor ama insan bilemiyor burada çok konu okuyorum iyice korkuyorum. daha çok var diyebilirsiniz ama 5 senedir birlikteyiz yani ciddiyiz de korkuyorum beeenn :KK43:
Her kaynana ilk iyi sonradan evrim geçiriyor ama olsun sen yinede korkma :KK45:

X