- Konu Sahibi Fotosentez
-
KV klasik de abiye ayrıca gıcık oldum.
Abi kendi egosunu tatmin etmek için evleniyor.Kendinede kızada yazık ediyor.Mutsuz bir evlilik daha geliyor desene
.Endiseniz,kayginiz normal fakat benim sahsi fikrimce cogu aileyle bu tarz seyler yasayabilme ihtimaliniz var.
Baska bir aile hic farkli olmayacak belki de. Aileyle goruseceksiniz bu kesin ama o kocamsn mesafe degismezse basedebileceginizi dusunuyorum ben.
Ayrica erkek arkadasinizin olgun ve yaninizda olmasida cok buyuk dezavantaj. Erkekler ne olursa olsun ailelerinden once karsidindakine laf soyler sob care aileyle paylasir.Sizde durumlar farkliymis.Arkadasinizin degismeyecegini dusunuyorsaniz hic korkmayin derim. Muhim olan sizin sevginiz ve hayatiniz. Parazitleri yok edersiniz zamanla :)
ya haklı buldum ben seni kendimce, gerçekten de aileler çok üzebiliyor insanı, kendi ailen veya karşındaki kişinin, hatta nasıl oluyorsa dıdısının dıdısı bile karışma hakkını kendinde görebiliyor.
ama erkek arkadaşın çok olgun birine benziyor, yaşlarınız da uygunsa çok uzatmayın yine de.
bu ailede yaşadığın bu sorunlar başka ailelerde de yaşabileceğin çok aşina olduğumuz sorunlar.
umarım mutlu olursunuz...
Abiye çok çok güzel bir cevap vermişsin tebrik ederim.hiç çirkefleşmeden lafı güzel yerine yerleştirmişsin.Erkek arkadaşının durumu kendisinin anlaması çok iyi olmuş artık onun fikride senin gibi ve artık daha çok senin arkanda olur.Bunlarin yaşanmasını hiç istemezdim. O kadar iyiydi ki abisiyle atamız anlatamam.ama ne zaman bizim isteme günü belli oldu adam değişti. Bana bağırmaya ses yükseltmeye basladi saçma sapan mevzularda. Saygısızlık etti. Ben kendimi ezdirmeyip cevabını verip heryerden silip aramıza kocaman bir mesafe koyunca ben abiyim yeri gelir severim yeri gelir kızar bağırırım nazımı çekeceksin dedi. Bende böyleyse sen benim abim değilsin evleneceğim adamın abisinin lütfen sende beni kardeşin gibi değil saygı duymayı unutmaman gereken bir kadın olarak gör dedim. Konu kapandı. Çok iyi davrandı sonraları ama ben heryerden sildim. Mesafeyi bozmadım. Evimize alacağımız küçük ev aletleri markasina kadar kiyasladi. Ama benim saf erkek arkadaşım görmek istemedi. En son ne oldu bilmiyorum onların nisanlari oldu. Ertesi gün yanıma geldi. Fotosentez ben herşeyi anladım dedi. Ama ne oldu nasıl değiştin dedim. Cevap yok. Anladım abim bizi kıskanıyor ve kiyasliyor dedi. Kıza üzülüyorum ben. Ben bana hiç kötü hareketini görmedim. Ama yazık. Yaşı küçük. Aralarında 10 yaş var. Kendine aşık olabilecek bir erkek bulabilir. Ama ne yapabilirim ki ben?
Ben 4 yıldır evliyim,hala korkuyorum
Demem o ki korkunun ecele faydası yok.
Hiç ailelerle ilgili sıkıntı da yaşamadım,en başından konuştum,o da saygı duyuyor çok şükür.
Endiseniz,kayginiz normal fakat benim sahsi fikrimce cogu aileyle bu tarz seyler yasayabilme ihtimaliniz var.
Baska bir aile hic farkli olmayacak belki de. Aileyle goruseceksiniz bu kesin ama o kocamsn mesafe degismezse basedebileceginizi dusunuyorum ben.
Ayrica erkek arkadasinizin olgun ve yaninizda olmasida cok buyuk dezavantaj. Erkekler ne olursa olsun ailelerinden once karsidindakine laf soyler sob care aileyle paylasir.Sizde durumlar farkliymis.Arkadasinizin degismeyecegini dusunuyorsaniz hic korkmayin derim. Muhim olan sizin sevginiz ve hayatiniz. Parazitleri yok edersiniz zamanla :)
Sevdiğinize güveniyorsanız (ki şu ana kadar güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmamış) gönül rahatlığı ile evlilik için adım atın.
Önünüzde uzun sayılabilecek söz ve nişan gibi bir dönem var.sözlenmenin, nişanlanmanın amacı da tarafların birbirini daha iyi tanıyıp ona göre karar vermesidir.
Ailesine karşı olan mesafenizi sürdürdükçe ve sevdiğinizin sağlam duruşu oldukça oluşabilecek sorunlar minimum düzeyde kalır.
Abiye çok çok güzel bir cevap vermişsin tebrik ederim.hiç çirkefleşmeden lafı güzel yerine yerleştirmişsin.Erkek arkadaşının durumu kendisinin anlaması çok iyi olmuş artık onun fikride senin gibi ve artık daha çok senin arkanda olur.
Canım aynı şeyi yazdım az önce ben abinin nişanlısına üzüldüm garibim hiçbişeyden haberi yok belkide aşık bile ama abi sırf kardeşi ondan önce evlendi denmesin diye ilk karşısına çıkana atlamış.Evlendiklerinde en basit bir kavgada abi bunu kızın yüzüne söyler.Ben sana çok aşık olduğumdan evlenmedim diye.Aldatma, şiddet ben o evlilikten herşeyi beklerim ama inşallah güzel olur.
Soz ,nisan iliski icin bir level atlama herkesin foyasi dugun tarihi yasklastikca cikar ,
Rahat rahat yapin ama dugun tarihinizi kesinlestirmeyin ,iyice emin olunca bikac oncecen hazirlanirsin ,
İyi gozlemleyin herkesi ,
Ucunda olum yok ,bir kere nikahtan bir kere nisandan dondum ,ucuncude evlendim ,hayirlisi olsun
Bir sürü soru geldi aklıma.
1- Erkek arkadaşınızın kendi geliri sizinkinden düşük mü aynı mı? Ya da gelecekteki size göre nasıl olacak?
2- Abisinin geliri nasıl?
3- Eğitim düzeyleri (iki kardesin) sizinkinden düşük mü?
Cevaplara göre milyon tane farklı fikrim var.
1= ben bir üniversite bir yüksek lisans mezunuyum. Şu an bir üniversite daha okuyorum. Hukuk. Eğer çalışırsam ilerde ondan fazla kazanabilirim. O 4 bin civarında maaş alıyor şu an.
2=abisiyle aynı işi yapıyorlar ortalama aynı maaşları var diyebiliriz. Ama o üniversite mezunu abisi lise terk.
3= evet düşük. Erkek arkadaşım açık öğretim, abisi dediğim gibi lise terk. Evleneceği kızda lise mezunu. Şu an açıktan işletme okuyor. Zaten abisi en büyük problemi bu yaptı bence. Yorumlarınızı bekliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?