Evlenmek isteyip de,evlenememekten korkuyorum...

ay inş ya agzından bal akıyor fikirleriniz için teşekkürler duam o zatn hayırlısı olsun artık söyle bişey bide kültür gercekten cok farklı suan ben kendi köyümden bile evlencem okadar sıkıntı yaşayımki ayak uyduramam aynı kültürü paylaşmış olsak bile nerede yasıyorsan oraya ayak uyduruyorsun bunu aileme anlatacagım inş eninde sonunda sizin yorumlarınız beni okadar sevindirdiki dahada cesaretlendim güçlendim:)cok saolun

artık delirmek üzereyim ya cok sevdigim bir sevgilim var bazen anlaşmazlıklar olsa bile gecinip gidiyoruz ben artık ailemden saklamaktan bıktım söylemek istiyorum saklı saklı aglıyorum ama biliyorum ki ailem asla kabul etmeyecekler:KK43:kültür meselesi denge meselesi ben üni okuyorum o liseli filan böle seyler ya aslında başka seylerde var ama anlatamıyorum ailem önyargılı birisi ben ise asla öle degilim ailem yok şu memleket söyledir yok bu memleket böyledir diye yorum yaparlar hep ,sevdigimede yapcaklar babam asla kabul etmeyecek cok sinirli cünkü ya beni red edecek ya olmayacak ama ben bu yüzden sevdigimle ayrılmak istemiyorum ,ayrılmayacagımda ailem için en sonuna kadar savaşsam ama anlatamadıgım okadar cok sey varki her olumsuzluk beni artık yıpratıyor şuan sevgilim askerde geldiginde artık evlenmek istiyor önümde okadar engel varki benim şimdiden bunları takmaya başladım evlenmek isteyipte evlenememek sevdigine kavusamamak :KK43:((böyle bir durumla karsılasıp sıkıntılar yasayan varmı?ve nasıl engelleyi yıktınız bana akıl verebilecek birisi varmı lütfen yardım:KK43:

canim seni anlayabiliyorum bende cünkü böyle bir dönem gecirdim.. bence önce annenle konus.. birinden yardim iste.. ben ilk basta anneme kendim söyledim sonra devreye baskalari girdi..
öyle öyle konu acildi... sabir et hersey istedigin gibi olur bak.. bende az beklemedim yanii :nazar:

zaten başka kimseyle konusamam:KK43:bazen annemin tepkisinide ölçemiyorumhani cevrende olurya yabancıyla evlenmiştir mutsuz olmustur filan hep örnekleri bunlar bide söyle bir söz vardır ya elin iyisinden bizim kötümüş iyidir:KK43:cevremdeki cogu kişi böyle söylüyor ama şuda var sevgi için savasman lazım kolay degil hiçbirsey allah artık hakkımızda hayırlısını eylesin cümlemizin

amin canim

bence sen baskalarina bakma.. önemli olan senin düsüncen.. her kafadan bi ses cikar.. bosverr.. sen kendini nasil mutlu hissediyorsan öyle yap.. eyerki acelesi yoksada biraz daha bekle, derim ben

ztn daha 2 senem var askerde kendisi oyüzden bende şimdiden söylemeyim diyorum gün dogmadn neler dogar cok saol düşüncelerin için

bence herşey eğitim ve kültür farkı değil cnm ama yinede hayırlısı inşallah herşey yoluna girer

ben sewgıye cok kıymet werıyorum aynen bızdede senn bahsettıgın gıbı ayrım war ben bazen haklı oldugunuda dusunuyorum bnm ablam bole bızım kulturumuz dısında ewlendı mutlu degıl herkes ole olucakta demıyorum ama cnm onların alısılmıs bı yasam tarzları war sewgılıyken kımse bole seylerı takmaz ama ewlenınce herseyı degıstırırler ılk zamnlar sewgın basa cıkar butun bunlarla ama sonra yıpranırsın bunalmaya baslarsın ne tam mutlu nede tam mutsuz olursun.ben denedım baktım onlar bana bende onlara uyum saglarım aramızda cok buyuk farklar yok dıyosan bunu aılene goster ılk basta tepkı gosterselerde onlarda senn gordugun gıbı yabancılık cekmıycegıne ınanırlarsa mutlaka kabul ederler.canını sıkma ewlat reddetmek kolay degıl snn ıyılıgın ıcın karsı cıkarlar snn mutlulugun için kabul ederler.umarım mutlu olursun:)

amin güzel dileklerin için katılıyorum kültür farkı cok önemli ama bizim aramızda ucurum denilecek birkültür farkı yok bizim memlekette bile her ilçenin kültürü birbirine benzemez yemekleri bile zaten tıpatıp benzeyen bulamazsın ben kendi köylümle evlencem bile hani uzun zmndır istanbulda yada başka yerlerde yasadıgımdan onlarada yabancıyım herseyin hayırlısı tabikide her sözümün basında diyorum ben biraz farklılıgı severim zaten tıpatıp kendi kültürüm olsun istemiyorum farklı kültürleride tanıma fırsatım olsun diyorum ben o yönden sıkıntı yasayacagımı düşünmüyorum cünkü sevgilim istanbulda büyüdügünden kültürüde istanbulun kültürü allahım bütün sevenleri her daim mutlu etsin aralarındaki sevgi bagını koparmasın inş bir ömür boyu bizde sevenlerden oluruz eger arada saygı varsa insanların düşünce yasayıs tarzına karsı bence ne olursa olsun alısılmayan bişey yoktur alısırsın ama işte aileler istemedigi zamn ve bu ilişkiyede yansıtıgı zaman ister istemez insanın içinden cıkmaz:KK43:ben aramızdaki ailelerin yüzünden sevgi bagını incitiriz diye cok korkuyorum allah inşallah korkularımla beni başbaşa bırakmazsenağlama

Oncelıkle sunu soylemek ıstıyorum.. Ben memleket olarak ayırmayı pek mantıklı bulmuyorum..
Kendını yetıstıren ınsan dagda da yetıstırır.. yetıstıremeyen de sehırde bile yetiştiremez.. onemlı olan bunu ıstemesı ve ıcınden gelmesı...
yanı ıstanbuldakı kulturlu mardın dekı degıldır dıye bırsey soylemek cok cok yanlıs olur.. bu benım dusuncem.. Genellemelerı oldum olası kabul edemem zaten :)..
-
Devamını özeline atıyorum canım..

Son düzenleme:
kimse beni yanlış anlamasın asla insan ayırt etmem ve genellemede yapmam ben yapanada karsıyım ve anlatmayada cok calışıyorum ama olmuyor sadece benim anlatmak istedigim ailelerde olan ve cogunlukla denk olsun birbirlerine kendi köyümüze yakın olsun kültürler benzesin içimize yakışşın filan derler ya aslında kendi mutluluklarını düşünüp bencillik yaparlar ya kendi dogrularını başkalarınada benimsetmeye çalışırlar ya bunu anlatmak istedim biz uçurumlardan bahsetmiyoruz ama diyelimki uçurum var sen hersekilde yapacagına inanıyorsan başkalarının sana dogruları söyleyip saygı duyması lazım ama biz dogruları benimsetmeye calışıyoruz saygı duymak gibi birseyden mahrumuz aileler ne olursa olsun cocugum senin arkandayız sen böyle düşünüyorsan saygı duyarız senin mutlulugun için deseler bu sıkıntılar olmaz hiçbir aile evlatını ateşe atmaz ama şuda bir gercek kendileri inandıkları seyi benimsetiyorlar ailesi hatta cevremde cok oldu mal bölünmesin diye zorla kızını kardeşinin cocuguna veren evi var arabası var diye zorla evlendirilenler mutlu olcakmış sıkıntı yaşamayacakmıs kendisinin yaşadıgı gibi işte benimde ailem önce kendisi aileye uyum saglayabilirmiyim diye düşünecek tabiki önemli aileler arasındaki uyum ama kızının uyumu kadar hiçbir önemi yok öncelik cocugun sen degilsin ama bizde öncelik aileler ben bunlara karsıyım babam üni mezunu ama cogu cahillikleri kendisi yapmıs
aileler kırılmasın diye bizler kırılıyoruz üzülüyoruz mutlulugumuzdan vazgeciyor bütün aileler için demiyorum yanlış anlaşılmasın ben yaşıyacagımı biliyorum ama anlatamıyorum:KK43:direnecegim sonuna kadar inş diyorum allahım hakkımda hayırlısını eyler eger sevdigim nasibimde varsa bu sıkıntıları yaşatmasın allahım dualarımdan başka birseyim yok:KK43:

Canım ben genelleme derken senı kastetmedım tabıkı zaten bu durumdan sıkayetcı olan sensın..
Yapanlara sıtem ettım ben.. ozel mesajına da bakcagım ama bu ara pek vaktım yok musaıt oldugumda yazacagım canım..

amin güzel dileklerin için katılıyorum kültür farkı cok önemli ama bizim aramızda ucurum denilecek birkültür farkı yok bizim memlekette bile her ilçenin kültürü birbirine benzemez yemekleri bile zaten tıpatıp benzeyen bulamazsın ben kendi köylümle evlencem bile hani uzun zmndır istanbulda yada başka yerlerde yasadıgımdan onlarada yabancıyım herseyin hayırlısı tabikide her sözümün basında diyorum ben biraz farklılıgı severim zaten tıpatıp kendi kültürüm olsun istemiyorum farklı kültürleride tanıma fırsatım olsun diyorum ben o yönden sıkıntı yasayacagımı düşünmüyorum cünkü sevgilim istanbulda büyüdügünden kültürüde istanbulun kültürü allahım bütün sevenleri her daim mutlu etsin aralarındaki sevgi bagını koparmasın inş bir ömür boyu bizde sevenlerden oluruz eger arada saygı varsa insanların düşünce yasayıs tarzına karsı bence ne olursa olsun alısılmayan bişey yoktur alısırsın ama işte aileler istemedigi zamn ve bu ilişkiyede yansıtıgı zaman ister istemez insanın içinden cıkmaz:KK43:ben aramızdaki ailelerin yüzünden sevgi bagını incitiriz diye cok korkuyorum allah inşallah korkularımla beni başbaşa bırakmazsenağlama
cok sewıyosanız bu zor incinir yeterkı bırbırınızı uzmeyın herseyle basa cıkarsınız inşallah allahın izniyle.bır ömrü sewdıgının yanınf-da gecırmekten daha guzel bişiy olamaz allahım dualarını kabul etsın sıkma canını ailen senı bukadar duzunuyosa senden wazgecmez.dua et bnıde allahım sewdıgıme kawustursun bir ömru onunla geciriyim:)

X