Evlenmeden önce nişanlınla sevişmek günahmi?

Soru tarzına koca bir:
Ya tamamen ilişkiye girin ya da girmeyin.
Günahsa hepsi günah İslamiyet'e göre.
Sonuçta eşin değilse dine göre günah sayılıyor bu tarz yakınlaşmalar...

konu başlığın "evlenmeden önce nişanlımla sevişmek günah mı"
şimdi günah olduğunu biliyorum diyorsun. ne demek istediğini bende anlayamadım. günahlar affolunmaz arkadaşım bile bile lades yapıp üstüne tövbe edersen bu dini kötüye kullanmak olur.
kendine göre kayırmak olur.

açık ve net : günah
ileride evlenecek olmanın da garantisi yok o kişiyle.
sokmak yerine de cinsel birliktelik olmadı diyebilirdin. iyi günler

Sorunu tarif etmen çok basit olmuş ben şahsen güldüm önemli olan senin ne hissetdiklerin bence
sanırım sen zaten kendini suçlu hissediyorsun ki buraya konu açtın

istemiyorsan nişanlına söyle senin isteklerine saygı duysun,
ve bencil davranmasın

Belkide neticesini biliyor ama içini rahatlatacak bir şeyler duymak istiyor olabilir. Tabi biz yaptığın çok doğru diyemeyiz neticede çok genç ve ileride pişman olabilir. Fazla açık izah etmiş sadece.

Bunun cevabı nettir İslamiyette : günah

bu ak ve kara kadar net birşey bu yüzden bile bile yapıyorsa kimse rahatlacak birşeyler diyemez

Evlenmeden önce birlikte olur olmaz beni ilgilendirmez bireylerin bileceği şey. İlişkiyi yaşayıp kafası ve vicdanı rahatsa kimseyi ırgalamaz zaten.

Ama bildiği halde burda avuntu araması içini rahatlatmaya çalışması anlamsız sadece.

birlikte olursun ama nişanlınla aranız bozulur nişan atılır sonra demezler mi hani evlenecektiniz ne oldu diye ortada kaldığınla kalırsın ve zaten birşeyler yaşıyorsun olayın günah yönünü geçmişsin bence cinsel birleşme olmadı diye kendini rahatlatmaya çalışıyorsun allah bilir günah mı değil mi....

La havle ve la kuvvet ...

Günah sevap meselesine girersen öpüşmek te günah..İyi bari bir tek orana sokmuyormuş..Ya tam ilişkiye girin ya uzak durun birbirinizden..
Bizi alakadar etmez ilişkiyi ne kadar ileri götürdüğünüz ama böyle absürt bir konu açılınca yazma hakkı veriyorsunuz işte..

erkek arkadaşın olsaydı günah olurdu ama nişanlın olduğu için günah olmaz nasıl olsa evleneceksiniz

Dini konu açmak yasaktır.

Konu sahibesi genç arkadaşım,
10 dakika sonra nefes alacağımızın garantisi yok, evliliğinde garantisi olmaz, ilişkilerinize nasılsa garanti mantığıyla yaklaşmayınız.
Yaz mevsimine kadar yaşayacağınızı garanti ediyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…