Evlenirken mobilyalarımızı nasıl seçeriz?

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
116
Kayseri
Yeni yuvanız için Mobilya Seçerken ;

Evet sıra yine önemli bir detayda..Mobilya !! Evimizin mobilyalarını nasıl seçeceğiz..Evet sıra yine önemli bir detayda..Mobilya !!
Evimizin mobilyalarını nasıl seçeceğiz..Oturacağınız evin büyüklüğüne göre alacaklarınızın listesini çıkartın..Sonra bütçenizi kontrol edin..
Mobilya ödemelerini uzun vadelere yayabilirsiniz..Artık firmaların hepsi kredi kartlarına uzun taksitler yapıyorlar..
Tavsiyemiz bütçenizi çok iyi ayarlamanız ve kredi kartınızıda çok dikkatli kullanmanızdır..

Yinede yeni evliler bu alışverişlerin ödemelerini ,evliliklerinin ilk 3 senesi içinde yapacaklarını bilmelidirler..
Unutmayınki kötü bir mobilya sırt, bel ve ayak ağrıları gibi fiziksel rahatsızlıklara neden olma yanında, kişiyi psikolojik olarak da olumsuz etkileyebilir.
Bedensel ve ruhsal açıdan dinlenmeye gereksinimi olan insanın aradığı rahatlığı ve huzuru kullanışlı ve iyi döşenmiş bir mobilyada bulabibilir.

Kötü bir mobilyanın, olumsuz fiziksel ve psikolojik etkilerinin yanı sıra kullanışlı da olmayacağı ve kısa sürede bozulabileceğinden çok dikkatli alışveriş yapmanız gerekmekte..

Satın alacağınız mobilyanın öncelikle kullanışlı, rahat ve uzun ömürlü olması gerektiği unutmayın. Mobilya alırken aşağıdakilere dikkat edebilirsiniz.

ÖNERİLER

*
* Mobilyanın döşeme malzemesi dayanıklı olmalı, kolay yanmamalı, kolay temizlenebilmeli.
* Mobilya evdeki diğer eşyalarla uyumlu olmalı.
* Ürünle birlikte mutlaka garanti belgesi de alınmalı.
* İhtiyacın şipariş üzerine karşılanması durumunda satıcı ile mutlaka bir sözleşme imzalanmalı.
* Mobilyanın yapımında kullanılan ağacın cinsi, parçaların birleştirme yerlerinin sağlamlığı hakkında bilgi sahibi olunmalı.
* Satın alma birden fazla mobilya arasından seçilerek yapılmalı.
* Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir ya da fiyatı size uygun değildir. Dayanıklı, rahat ve uygun fiyattaki bir mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Amaç, en uygun olanı satın almak olmalı.
* Satın alınan mobilyanın özelliklerini de içeren kullanma kılavuzu istenmesi, kullanma kılavuzu temin edilemediğinde ürüne ilişkin satıcıdan kapsamlı bilgi edinilmesi tavsiye ederiz.
* Satın alma işlemi sonrasında sorun yaşayanların, yaşadığı soruna ve beklentilerine yer verdiği bir mektupla firma yetkilisine mutlaka başvurun ve “bu başvuruyu, iadeli taahhütlü mektupla yapın ve gönderinin bir nüshasını saklayın” ..
* Mobilyaları teslim alırken yada montajından sonra mutlaka iyice kontrol edin..İçinize sinmeyen yada bozuk ,kırık ,yanlış birşey olursa görevliyi mutlaka uyarın ve düzeltilmesini isteyin..

Gerçekten çok doğru ama genelde pek dikkat etmeyiz bu hususlara...Özelliklede ilk defa eşya alırken pek bi tecrübesiz oluyor insan,sadece görüntüye dikkat ediliyor...

ayrıca ahşaplar kesinlikle açık tonlar da olmalı hergün toz almak zor oluyor:)

benim nişanlım mobilyacı çok şık ürünler begendik internette onları yapacak şanslıyım sanırım bu konuda

ben şanslıyım.. benim nişanlımda mobilyacı.. mobilya üzerinde anlıyor bir çok şeyden.. cok değişik ve şık şeyler alcaz allah nasip ederse

Kızlar bu ara mobilya alacaksanız bilginiz olsun, ben yataştan beyendim,
Köşe koltuk, köşe koltuğu yatak haline getiren ya da orta da kullanılan puf,
2li açılan koltuk,
yemek masası 8 deri sandalye,
gümüşlük,
bufe,
3lü zigon sehpa
haa bir de koltuk şalı,
oturma odası içinde açılabilen kanepe beyendim
Toplam fiyat yaklaşık 5000 ytl mart sonuna kadar kampanya devam ediyormuş.
Modeller çokmodern, tavsiye ederim.

burdakilerinde nişanlısı mobilyacıymış bu konuda ben baya bi şanslıyım sanırım, mobilyacı olan benim, eh iyi kötü anlıyoruz mobilyada kullanımdan artık

Son düzenleme:
ay bende resım ekleyebılseydım suan taksıtlerını odedımız yatak odamla yemek odamı koyardım ama maalesef o becerımm yok ama aldoradan aldık modelın ısmı dora bakabılrsınız netten ıkısı 4300 aldık takım yanı yatak odamla yemek odam yatak odasını babam oduyo yemek odasını benımkısı acık renk ve hayran kaldım yer kaplamaması ıcnde surgulu kapıları ve 4kapılı boyunda ay kız nolur bı bakın anam guzl mı sızce aldora yaz dora model adı ok

kızlar size bir tavs mobilya alıcaksanız önce bi ikea ve tepe home u ziyaret edin. uygun fiyatlara cook sık kaliteli mobilyalar alabilirsiniz

Arkadaşlar koltuk alırken kılıflı olması ve tüm parçalarının kılıflarının yıkanabilmesi hayat kurtarır bence. İkeada çok beğendiğim bi köşe kanepe var onun bütün parçalarının kılıfları çıkıyor çok beğendim onu :asigim: Böylece açık renk de alsam kirlenmesini problem etmeyeceğim :dance:

saol canım ya evet açık renk olması çok iyi bencede.bizde bakalım nişanlımla yerimseniben

sağol canım verdigin bilgiler için.bizde seneye ama fikirlenmek iyi oldu :) tayinci oldumuz için az ama öz esya alıcaz ve kaliteli alacaz bakam öyle dusunuyz

Mobilya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
Mobilyaların insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bedenen ve fikren dinlenmeye ihtiyacı olan insanın aradığı rahatlık ve huzur, kullanışlı ve iyi döşenmiş mobilya ile elde edilebilir. Kötü bir mobilya, sebep olduğu sırt, adale, bel ve ayak ağrıları gibi zararları yanında psikolojik olarak da kişiyi rahatsız ve huzursuz eder. Bunun yanı sıra vaktinden önce bozulur, eskir ve kısa bir zaman sonra da onarılması ve yenilenmesi zorunlu hale gelir. Bu yüzden mobilyaların seçiminin iyi yapılması gerekir.
İhtiyacımız olan bir mobilya her bakımdan rahat, kullanışlı, uzun ömürlü olmalı ve dolayısıyla değerini karşılamalıdır. Bu sebeplerden dolayı satın alacağınız herhangi bir koltuk, kanepe, sandalye hakkında yeterli bilginiz olmalıdır. Bu bilgi çok sayıda mağaza gezilerek elde edilebilir. Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir veya fiyatı uygun olmayabilir. Diğer taraftan dayanıklı, rahat ve uygun fiyatta olan mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Bu nedenle mobilyanın sadece dış görünüşüne bakmak yeterli değildir. Kullanılma biçimi kontrol edilmelidir. Fiyat, rahatlık, birden fazla amaç için kullanılabilme, kapladığı alan, dayanma süresi, bakım masrafları da göz önünde tutulmalıdır. Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, mobilyaların özelliklerini de içeren kullanma kılavuzları çoğu zaman tüketiciye verilmemektedir.
Bu durumda önce o ürüne ait kullanma kılavuzu istenmeli, kılavuzun verilmemesi durumunda mobilya dikkatli bir şekilde incelenerek satıcıdan mobilya ile ilgili tüm bilgiler toplanmalıdır. Mobilyaların yapımında kullanılan ağacın cinsi, birleştirme yerlerinin sağlam olması, cilasının düzgün olması da mobilya hakkında karar vermede önemli faktörlerdendir. Ayrıca satın alınması, düşünülen mobilyadaki döşemelik malzemenin kolay yanmayan,terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olması da tercih sebebidir. Alınan mobilyanın eve veya büroya teslim masraflarının fiyata dahil olup olmadığı satın almadan önce öğrenilmelidir. Mobilya seçerken tüm bu özellikleri dikkate alarak, istek, ihtiyaç ve bütçenize en uygun olanları seçiniz.

Mobilyalarınızı Satın Almadan Önce...
Aile bütçesi ön planda tutularak , mobilyanın kullanılma amacı, dekorasyondaki yeri ve önemi dikkate alınıp, ihtiyaç durumu ortaya çıkarılmalıdır. Bu durumda yalnız yeni alınacaklar değil, varsa eski eşyaları da dikkate almak ve düşünmek gerekir. Mobilyaların seçiminde ihtiyaçlar, ekonomik durum ve zevk oldukça önemlidir. Ayrıca kullanışlılık, sağlamlık ve uzun ömürlülük gibi hususlar da önemle göz önünde tutulmalıdır.

1-Ahşap Mobilyalarda Nelere Dikkat Etmeli?
• Dolap kapaklarının ve çekmecelerin iyi kapanmasını kontrol edin.
• İç yüzey köşeleri pürüzlü olmamasına, çekmece içlerinin temiz olmasına dikkat edin. (kıymık, budak vb. içermemeli.)
• Uzun olan raflarda orta destek bulunmasına ayrıca masaların ayaklarının yere tam olarak temas etmesine ve ayakların birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edilmeli.
• Sürgülü kapılar ve dolaplar gıcırdamamalı ve kolayca sürülebilmeli, uzun kapılı mobilyalar sağlam menteşelerle iyice desteklenmeli.
• Mobilyanın kostrüksiyonu sağlam ve güvenli olmalı. Mobilyaların iç aydınlatması kolayca yapılabilecek durumda olması gerekir.

2- Kumaş Kaplı Mobilyalarda Dikkat Edilecek Hususlar
• Oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmasına, her pozisyon için oturma dengesi iyi sağlanmış olmalı.
• İskeleti kuvvetli olmalı; gıcırdamamalı, sallanmamalı. Ayrıca iskelet ve köşeler kumaş ile iyi bir şekilde kaplanmış olmalı.
• Köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı. Dikişler ve biyeler düzgün olmalı.
• Desenler ortalanmış olmalı ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı.Minderler esnek olmalı, koltukla uyum içinde olmalı.
• Kanepe ve koltuk üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmalı.
• Sürekli kullanılacak olan ürünler sağlam ve sık dokunmuş olmalı.
•Temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yıkanmaya elverişli ve dayanıklı üründen yapılmış olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…