evlenirken gelin ve damat hangi eşyaları çeyiz almalı???

mutfak kıza ait diye biliyorum ıvır zıvır vs..

ama bence o alır bu alır olmamalı, biz sozlumle oturup konusmustuk, istersen herseyi ben alayım dugun tarihini one cekelim dedi ama ben kabul etmedim

kendi emegimle calısıtgım parayla kurmak istiyiroum bekle biraz dedim kabul etti, sonra ne alcaksın ki o kdr beklicez dedi

bende bilmiyorum bende calısayım bi para kazanayım sonra onumuze bakarız eksiklerimizi yazarız kimde varsa o alır dedim ama ikimizde alıcaz ikimizinde corbada tuzu buluncak o onu alıcak bu onu alıcak olmıcak sadece dedim

şimdi ben calısmıyorum mesela suara gorup begendigimiz bisey olursa sozlum alıyo bunu sen alcaktın falan diye de gocunmaz asla :nazar:

bende calısmaya basladıgımda gorup begendigim bişey oldumu almamız gereken bisey oldumu cıkarıp parayı alıcam bole su onu alır bu onu alır bastan pazarlık yapmak gibi geliyo bana akısına bırakmak en guzeli :61:

mutfak kıza ait diye biliyorum ıvır zıvır vs..

ama bence o alır bu alır olmamalı, biz sozlumle oturup konusmustuk, istersen herseyi ben alayım dugun tarihini one cekelim dedi ama ben kabul etmedim

kendi emegimle calısıtgım parayla kurmak istiyiroum bekle biraz dedim kabul etti, sonra ne alcaksın ki o kdr beklicez dedi

bende bilmiyorum bende calısayım bi para kazanayım sonra onumuze bakarız eksiklerimizi yazarız kimde varsa o alır dedim ama ikimizde alıcaz ikimizinde corbada tuzu buluncak o onu alıcak bu onu alıcak olmıcak sadece dedim

şimdi ben calısmıyorum mesela suara gorup begendigimiz bisey olursa sozlum alıyo bunu sen alcaktın falan diye de gocunmaz asla :nazar:

bende calısmaya basladıgımda gorup begendigim bişey oldumu almamız gereken bisey oldumu cıkarıp parayı alıcam bole su onu alır bu onu alır bastan pazarlık yapmak gibi geliyo bana akısına bırakmak en guzeli :61:

ailen ne dedi??

ben bilmem:) ama geldim:) :)
bnce km ne alabiliyorsa onu alsın.beraber alınsın..
mantıklı olan bu. bn böyle yapcam

askımın 7-8 bin esyaları tutsa, dügün 3-4 tutsa bide takı varki hiçbirini yapamıcak gibi ya poffffffff
en az 15binin olması lazım yaaaaaaaa:5:

hiiç üzülme yağmurcum. bizde borç içinde yüzüyoruz diyebilirim ama rabbim yardım ediyo biz beyaz eşyayı önümüzdeki ay taksitle almayı düşünüyoruz. ikimiz ortak ödicez yani bu tarz eşyalara şimdiden başlamak lazımki ilerde birden sıkışmamak için

Biz ne alırsak evimiz için yarı yarıya ödüyoruz. Mutfak için ankastre seti aldık 3.600 4 taksitle aldık kredi kartına 1 ay o ödüyor 1 ay ben. Evin içini komple yeniliyoruz. mutfak ve banyodan başladık. mutfak ve banyo için 6 bin TL'ye anlaştık. Senet yaptık 2 Milyar peşin istedi adam. Onu da yarı yarıya verdik. 5 taksit yaptık. Ankastrenin taksidinin sırası bende ise mutfak ve banyo taksitini o ödüyor. öyle anlaştık. Ailelerimizde biz ne yapıcaz bişeyleride biz alalım dediler eksiklerimizi liste yaptık. çamaşır bulaşık buzdolabı tv felan diye kura çektirdik. :76: Anneme çamaşır makinesi çıktı ablama bulaşık Kayınvalidem Buzdolabını alıcak. Kayınpederim TV alıcak. Geri kalan işlere de zamanı gelince aynı yarı yarıya yöntemi ile devam edicez inş.

Biz ne alırsak evimiz için yarı yarıya ödüyoruz. Mutfak için ankastre seti aldık 3.600 4 taksitle aldık kredi kartına 1 ay o ödüyor 1 ay ben. Evin içini komple yeniliyoruz. mutfak ve banyodan başladık. mutfak ve banyo için 6 bin TL'ye anlaştık. Senet yaptık 2 Milyar peşin istedi adam. Onu da yarı yarıya verdik. 5 taksit yaptık. Ankastrenin taksidinin sırası bende ise mutfak ve banyo taksitini o ödüyor. öyle anlaştık. Ailelerimizde biz ne yapıcaz bişeyleride biz alalım dediler eksiklerimizi liste yaptık. çamaşır bulaşık buzdolabı tv felan diye kura çektirdik. :76: Anneme çamaşır makinesi çıktı ablama bulaşık Kayınvalidem Buzdolabını alıcak. Kayınpederim TV alıcak. Geri kalan işlere de zamanı gelince aynı yarı yarıya yöntemi ile devam edicez inş.

süpermiş yaaa :1: değişik ve cozum odaklı bi yontem olmusss

bizde evde cok yeri değiştircez... mutfak, yerler, banyo, bide salon ve mutfak kapısı değişecek ama suan icinde kiracımız oturuyor dugune 1 ay kala falan cıkarlar ancak yetişirmi bilemiorum

siz nekadar zaman kala basladınız bole yaptırmaya :44:

süpermiş yaaa :1: değişik ve cozum odaklı bi yontem olmusss

bizde evde cok yeri değiştircez... mutfak, yerler, banyo, bide salon ve mutfak kapısı değişecek ama suan icinde kiracımız oturuyor dugune 1 ay kala falan cıkarlar ancak yetişirmi bilemiorum

siz nekadar zaman kala basladınız bole yaptırmaya :44:

Biz sözden önce konuşmuştuk zaten neyi nasıl yapcamızı ben kararda vermiştim ne alacağıma, o yüzden ramazanın başında hemen başladık hemen almaya usta ile anlaşmaya. bizim yer ve kapı değişimine gerek yok evde dogalgazda var Boya felanda artık yaptırtırız. geriye yatak odası salon oturma odası ve yemek takımı kalıo. bunlar içinde ölçüleri alıp inegöle gidicez. Özel yaptırıcaz istediklerimizi. Düğün haziranda ama ödemelerimizi felan anca ayarlarız.

Aslında bu iş paraya bakıyor birazda, hani derler ya para her kapıyı açar diye. 1 ayda yetişir niye yetişmesin ama siz yorulucaksınız. Sürekli ilgilenmek gerekicek. sen istediklerini seç yapılcağı zaman bu olsun dersin. işiniz daha kolay olur.

siz ne guzel baya erken baslamıssınız
bizde asagı yukarı hesap cıkarıp paralarını ayarlayalım madem dedigin gibi karar verildikten sonra halolur

bende sectim biçok seyi kafamda belli zaten bulup yaptırmak kalıyor geriye

mutluluklar sizede simdiden :71:

siz ne guzel baya erken baslamıssınız
bizde asagı yukarı hesap cıkarıp paralarını ayarlayalım madem dedigin gibi karar verildikten sonra halolur

bende sectim biçok seyi kafamda belli zaten bulup yaptırmak kalıyor geriye

mutluluklar sizede simdiden :71:

Amin :69: Çok teşekkür ederim. Sizlere de huzur mutluluk dilerim.

aşkım aradı bana fikir ver nasıl çıkcam işin içinden dedı ben seni biran önce istiyorum ama olmuyor diyor ben ne fikir vercem kızlar ya ne diyebilirimki ??????

bende o alsın bu alsın taraftarı deilim.Sözlendikten sonra eşimle beraber aldık herşeyi benm ailemde onun aılesınınde durumu bellıydı.kmseyı zora sokmak ıstemedık ve herşeyı ıkımız hallettık bende çalştım oda çalştı nişan yapmadık nişan yaparsak düğünü ertelemiş olucaktık kendımızı ayarladık düğün yaptık.ki buna rağmen eşimin tarafıyla bir çok sorun yaşandı.

Valla cevabı çok değişken bir soru sormuşsunuz.
Çünkü her yörenin geleneği farklı, ailelerini maddi durumları farklı, bu geleneklere uyma konusunda muhafazakarşık derecesi farklı.
Benim fikrimi sorarsan, makul olmak lazım. Sırf gelenek diye insanları çok zorlayacak yüklerin altına girmemeli.
Biz nasıl yaptık? İki aileyi de aldık karşımıza. "Biz sizden birer düğün istiyoruz (iki aile iki farklı şehirde, o nedenle iki düğün oldu mecburen); evimizin herşeyini biz kendimiz yapacağız." dedik. Ailelere o şekilde yüklenmeyince çok güzel düğünlerimiz oldu. Eşyalarımız ve evin tadilatı için borçlandık. Ama tabi biz öyle iyi niyetli olunca ailelerde biz istemesek de ellerinden geleni yaptılar. Sandık çeyizim ve mutfak çeyizim zaten vardı, annem onları verdi tabi. KAyınvalidem de halılarımızı almak istedi, aldı. Gelinlik için de destek oldular. Altına gelince biz hiç altın lafı geçirmediğimiz ve sorduklarında "ne istiyorsanız onu yapın" dediğimiz için kayınvalidem elinden geleni taktı. Ki şartlarını da zorlayarak yaptı takıyı biliyorum. Ama istemeyeince daha çok geliyor karşındakinin içinden, tabi iyi niyet varsa.
Sizin durumunuza gelince. Çocuk zaten ev borcu ödüyor. Aileler yapabildiği kadar yardım etsin. KAlanı da zamanla olsun. Daha ne yapsın bu çocuk?

Valla cevabı çok değişken bir soru sormuşsunuz.
Çünkü her yörenin geleneği farklı, ailelerini maddi durumları farklı, bu geleneklere uyma konusunda muhafazakarşık derecesi farklı.
Benim fikrimi sorarsan, makul olmak lazım. Sırf gelenek diye insanları çok zorlayacak yüklerin altına girmemeli.
Biz nasıl yaptık? İki aileyi de aldık karşımıza. "Biz sizden birer düğün istiyoruz (iki aile iki farklı şehirde, o nedenle iki düğün oldu mecburen); evimizin herşeyini biz kendimiz yapacağız." dedik. Ailelere o şekilde yüklenmeyince çok güzel düğünlerimiz oldu. Eşyalarımız ve evin tadilatı için borçlandık. Ama tabi biz öyle iyi niyetli olunca ailelerde biz istemesek de ellerinden geleni yaptılar. Sandık çeyizim ve mutfak çeyizim zaten vardı, annem onları verdi tabi. KAyınvalidem de halılarımızı almak istedi, aldı. Gelinlik için de destek oldular. Altına gelince biz hiç altın lafı geçirmediğimiz ve sorduklarında "ne istiyorsanız onu yapın" dediğimiz için kayınvalidem elinden geleni taktı. Ki şartlarını da zorlayarak yaptı takıyı biliyorum. Ama istemeyeince daha çok geliyor karşındakinin içinden, tabi iyi niyet varsa.
Sizin durumunuza gelince. Çocuk zaten ev borcu ödüyor. Aileler yapabildiği kadar yardım etsin. KAlanı da zamanla olsun. Daha ne yapsın bu çocuk?

valla ben bilmiyorum yaşıyıp görcem annem birgün iiyi konusuyor birgün kötü bana göre anlayaamadım bakalım birkaç aya belli olur sanırım..:Ssssss:26:

valla ben bilmiyorum yaşıyıp görcem annem birgün iiyi konusuyor birgün kötü bana göre anlayaamadım bakalım birkaç aya belli olur sanırım..:Ssssss:26:

Hayırlısı neyse o olsun. Allah gönlünüze göre versin. Ama sıkmayın canınızı, bütün dert bu olsun. Bir şekilde evlenilir. Siz sadece birbirinizi kırmamaya dikkat eidn bu süreçte.

bizde nişanlımla birlikte almıştık. ama benim bildiğim yatak odası beyaz eşyadan birini kız alır. ve tabi mutfak eşyaları

slm kızlar.uzun süreli bir ilişkim var.her iki tarafta bılıo ve bırkaç ay sonra nışan olacak sanırım.erkek arkadaşımın ailesi iki yıl önce buyuk oğlunu evlendırdıler ve a'dan z'ye tum esyalarını aldılar.ev almaları ıcn para yardmnda da bulundular.sımdı bıze ıse sadce beyaz esya alacagını soylemışker erkek arkadaşıma.bız ıkımızde calştgmz ıcın sadce onu alcakmış.adamın parası var ama kendıne ev lacakmış ıkı evı var zaten ucuncuyu alacak.param yok dıo ama ev almaya kalkıo.paramı çar çır edemem dıo sız ıkı maaşsnz dıo resmen.ve erkek arkadaşıma göre sorunn yok babası haklı.arada bı esıtszlık yok.başka çocukda yok evlenecek ona para kalsın dese.kızlar ne yapmalıyım sızce.erkek arkadaşımla tartışmaya başladık bu yuzden.yardım edın lutfen

Back
X