• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince yaşanacak şehir derdi

Rouge1o1

•Kitap yiyen
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
1.234
2.860
133
Evet güzellerim. Derdim bu. Derdini öpeyim diyenler olacaktır. Sizlerin fikrine ihtiyacım var.

Bilenler bilir, sevgilim istanbulda yaşıyor.32 yaşında ben 24. Ben izmirliyim. Evlenince izmirde yaşamak istiyorum. Burada hem hayat ucuz, evler daha ucuz. Trafik bir nebze daha güzel. Ki ben korkuları olan bir insanım, trafikten korkarım, karşıdan karşıya geçemem, yani saçma korkulara sahibim. İstanbula gittiğimde bile köyden gelmiş gibi hissediyorum beynim dönüyor. Orada yaşamımı sürdüremem gibi geliyor.

Ama sevgilimin anneciği babacığı biraz yaşlı. Orada yalnız kalmalarını da istemiyoruz. Öte yandan benim anneciğim burada yalnız annem babam ayrı ve başka kimsemiz yok. Annem onlara görece daha genç. Ve onlar en azından birlikteler ama onları da bırakmayı içim el vermiyor. Sevgilim de buraya gide gele sevdi alıştı, istiyor burada olmayı. Ki ilerde ailem bize izmirde olursak ev alabilir. Kafam çok karışık. O benden daha net neredeyse izmir konusunda. İşini burada da yapabiliyor. Ama ben acaba o alışamaz uyum sağlayamaz, ne biliyim ailesini özler korkuyorum. :olamaz:

Var mı benim gibi uzaktan ilişki yürütenler, evlenenler. Yaşayacak yer sorununu nasıl çözdünüz. Bana bir akıl verin totiklerim :KK200:

Not: istanbula bayılıyorum, ama gezmelik. Gezerken aşık oluyorum. Kesinlikle kötüleme amacı gütmüyorum.

İzmir gibisi var mı ya.
Ama evler ucuz değil ya neresi orası :KK53:
Hazır burayı benimsemişken nişanlın, bu konuları açıp kaşınma bence :KK53:
Özlerse de gidip ziyaret eder dönersiniz.

İstediğim ev 1 oda 1 salon, inan farkediyor kiralar bile iki katı. Çok araştırma yaptım. İşin kötüsü söylemeyi unuttum uçaktan korkuyorum binemiyorum. O her istediğinde ziyarete gidememekten korkuyorum.

Çok benimsedi o kadar hoşuma gidiyo ki keyifle araba kullanıyor oh be trafik yok diye sorma :halay:

Sabit bir işi yok mu sevgilinizin? Hemen nasıl şehir değiştirebilir ki iş güç sahibi biri?

Sabit işi var, ancak aynı firmanın farklı bölgelerine geçebilir, aynı firma farklı şehirlerde de faaliyet gösteriyor ve burada da bölgesi var. Arkadaşları da olmuş mesela gelmiş istanbuldan arkadaşı izmire daha önce.

Sizler ne is yapiyorsunuz

Ben öğrenciyim, geciktirilmiş bir okul serüvenim var :KK16:

Ama okulum seneye bitiyor, annem şart koştu okul bitmeden evlenme yok diye. Bence de mantıklı olan buydu. Ama zaman yaklaşıyor. Bunların planlanmasını istiyorum.

Valla benim derdimle ayni dert oldugu icin hiic derdini opeyim falan demem:) biz de 7 senedir is dolayisiyla istanbulda yasiyoruz ikimiz de izmirliyiz. Ve emin ol zerre kadar sevilecek bir sehir degil. Eger ki esinin isi izmirden de yurutulecek bir is ise, sakin ola gitme istenbula, hatta esin annesini babasini da alsin izmire getirsin mumkunse. Ne hayat var bu sehirde ne dirlik ne de duzen. Her seferinde izmir donusunde ucakta agliyorum ben. Bizim isler malesef su anda donmeye elverisli degil ama, firsat kolluyoruz ilk alternatifte atacagiz kendimizi guzel izmirim'e:))

esim bebnim yanima gelmisti
uç sene sonra geri onun tyarafina geldik absiyle ortak isyeri açmisti
madem oyle ucuz kv kp de gelse olmami izmire :)

Valla benim derdimle ayni dert oldugu icin hiic derdini opeyim falan demem:) biz de 7 senedir is dolayisiyla istanbulda yasiyoruz ikimiz de izmirliyiz. Ve emin ol zerre kadar sevilecek bir sehir degil. Eger ki esinin isi izmirden de yurutulecek bir is ise, sakin ola gitme istenbula, hatta esin annesini babasini da alsin izmire getirsin mumkunse. Ne hayat var bu sehirde ne dirlik ne de duzen. Her seferinde izmir donusunde ucakta agliyorum ben. Bizim isler malesef su anda donmeye elverisli degil ama, firsat kolluyoruz ilk alternatifte atacagiz kendimizi guzel izmirim'e:))

Canım inan annesi babası gelsinler, güzel bir yerde sakin sakin yaşayalım istiyorum. Ama annesi çook naif çok harekete geçmeyen biri. Düzenlerini bozmak istemiyorlar haklı olarak. Yoksa çok isterim onlar da güzelbahçede falan temiz hava deniz yaşasınlar. Umarım siz de en yakın zamanda fırsatınızı bulursunuz. :KK50:

Annesi babası madem yaşlılar onları bağlayan pek bişey yoksa onlarıda izmire taşıyın:rapci:

Benim de istediğim onları da buraya aldırmak , gezsinler deniz temiz hava yaşlılıklarını yaşasınlar istiyorum ama şu ara en azından düzenlerini bozamazlar çünkü sevgilim daha önce evi de satalım gidelim falan ağızlarını aradı. Pek yanaşmamışlar.

Ben öğrenciyim, geciktirilmiş bir okul serüvenim var :KK16:

Ama okulum seneye bitiyor, annem şart koştu okul bitmeden evlenme yok diye. Bence de mantıklı olan buydu. Ama zaman yaklaşıyor. Bunların planlanmasını istiyorum.

İs zorunlulugu hazir yok ,nisanlinizda yer degistirebiliyorken izmir yasamak icin iyi bir secim bence :-)

Benim de istediğim onları da buraya aldırmak , gezsinler deniz temiz hava yaşlılıklarını yaşasınlar istiyorum ama şu ara en azından düzenlerini bozamazlar çünkü sevgilim daha önce evi de satalım gidelim falan ağızlarını aradı. Pek yanaşmamışlar.
Bi sahil kasabasına yerleşseler domates salatalık yetiştirseler ohh emekli yaşlı insan daha ne ister:KK51:

İstanbul insanı yutuyor.
Burda olan vazgeçemiyor.
Misal ben.
Gelmeyin :KK53:
Öyle böyle ikna edersiniz belki bir gün. Onlarda haklı belli bir düzenleri var.Ama iyice yaşlandıklarında mecbur ayak uyduracaklar.İstanbul'da yaşamaları daha kötü bence.

Canım inan annesi babası gelsinler, güzel bir yerde sakin sakin yaşayalım istiyorum. Ama annesi çook naif çok harekete geçmeyen biri. Düzenlerini bozmak istemiyorlar haklı olarak. Yoksa çok isterim onlar da güzelbahçede falan temiz hava deniz yaşasınlar. Umarım siz de en yakın zamanda fırsatınızı bulursunuz. :KK50:

Siz hele bir yasamaya baslayin izmirde, esinin ailesini misafir edin gorsunler izmiri bak nasil fikirleri degisiyor. Hem senin annecigin de yalnizmis bak, onlar en azindan beraber.. ah guzelbahce'de, bostanli'da , goztepe'de mis gibi hayat..yeminle omurleri uzar:)

Bir fırsatını bulsam ben de kaçarım güzel izmire...

Not: istanbulda doğup büyüdüm, şimdilik izmitteyim. Hedefim ege...

Siz evlenip izmirde yasayinca kV KP gidegele alısır o kararı verirler zaman içinde.. torun olunca hele iyice akillarina yatar.. bi yaştan sonra zor alistigin evi komsuyu muhiti bırakmak.. siz çift olarak evliliginize iyi gelecek yerde olun da gerisini zaman gösterir..

Back