evlenince memlekete 10 saat uzak bir sehirde yasamayi istiyo?

yani benım sevgilim mecburi olarak kısa süreliğine orada çalışıyor, hep göründüğü gibi olmadığından, her şeyin aşırı pahalı oluşundan vs bahsederdi. yani daha doğrusu ankaraya gelip burada hayat fethiyeye göre daha ucuz vs dediğinde anladım öyle olduğunu. tatil beldeleri biraz öyle oluyor zaten.

ben yarın ona sorayım fethiye yaşamak için nasıl bir yer vs o şekilde size bilgi vereyim :) ya ama unutursam hatırlatın özelden yazarak, bu aralar kafam bi milyon :)
Sorarsan cook sevinirimmm :)
Bizzat yasayan biri daha iyi bilir tabi.

Sevdikten sonra bırak Fethiye'yi. Türkiyenin bir ucuna bile gidersin.. Çünkü 'Sevgi' fedakarlık gerektiren kutsal bir şeydir.. Ama sadece aklıma takıla şu oldu. Neden Fethiye ? neden başka bir memleket değil mesela. ? Eşiniz turizim falan mı okudu. Mesleği nedir..

Bence uçak imkanı falan olduktan sonra aileniz size 10 değil 1 saat uzaklıkta. Kv den görümceden eltiden kendi büyük aileniz içindeki garip insanlardan uzak olmak iyi fikir :) Hem sadece ikiniz varken derdi sıkıntıyı sevinci daha net hisseder daha çok birbirinize bağlanırsınız diye düşünüyorum. Tabi ben bekarım ama uzakta olmak daha iyi olur gibi geliyor bana.

Tas catlasin ilk bir yil rahat olur karisan yok falan.
Istediginiz kadar cevre edinin kimsesizsiniz yine.
Benim ailem uzakta.kayinvalidemlerin sehrinde yasiyorum.
Bazen diyorum iyiki burdalar..bazen oyle iyi geliyorlarki bana manevi acidan.
10 saat cok uzak.ben aileme 4 saat uzaktayim.gidip gelmem kolay cok sukur.
Iki kisi yalniz olmaz arkadasim.fantastik bir hayal bu.hic oyle toz pembe gosterenlere kanma.
Hastaligi var osu var busu var...
Misal biz disardayken eve usta gelecek olsa kayinpeder kosuyor hemen.
Yada ne biliyim bi suruornek var.
Hele calismayi dusunuyosan cocukla beraber iyice yipranirsin..aileye yakinlik iyidir inan..

Uzakta biri olarak annemlere 2000 kayınvalidemlere 1000 km uzaklıkta oturuyorum gerçi kayınvalidem bnmle yaşıyor kışları ama yinede evi bağı bahçesi memlekette. Artık için şişti tayın gelsede memleketin dibine yerleşsek die. Babam boyun ameliyatı oldugidemedim çünkü uzaktayım die kimse bişi sölemedi sonra duydum annem ayağını kırdı ameliyat oldu gidemedim. Kardeşimi istemeye gelecekler ya istemesinde bulunucam ya nişanında çalıştığım için gidemicem ama yakında yaşasak böyle zamanlarda her akşam gideriz. Görümcem birtanem bnm canı sıkılıyor bir kardeşe ihtiyacı oluyor ben uzaktayım benm bir ablaya ihtiyacım oluyor uzaktayım eş manevi olarak her şeyini karşılamıyor. Teyzeme gidip 2 kahve yapıp sohbet etmek halamın o yumuşacık göğüslerinde dinlenmek gözlerimi kapatmak istiyorum bazen ama uzaktayım... Bi yakınımızın cenazesi oldu biz gidene kadar cenazeyi kaldırdılar. Gerisini sen düşün ben hastalandım 1 hafta hastanede yattım annem ancak hastaneden çıkınca gelebildi. Herşey güllük gülistanlık değil 1 çiçekle bahar geçmez arkadaşım. Ne olursa olsun memleketin yakın olsun

Assla kabul etme. Ben yaşıyorum canlı örneğini vereyim sana. Öyle karışanın olmaz kavga çıkmaz falan bunlar toz pembe şeyler. Yakın olsa da adamsa karıştırtmaz zaten. Onu geçtim uzaklığın da sıkıntılarından kavga çıkıyor. Ailenin zor zamanında yanında olamıyorsun istediğin zaman, tatillerde ne kadar kalınacak, yakınının düğünü var gitmesen olmaz gitsen kısa süre için o kadar yol kavgası. Bak benim bebeğim var şimdi küçük. Annem yanımda iki hafta kalabildi Allah ın işi ya başka durumlar çıktı kalamadı. Yalnz başına bebek büyütmek öyle zor ki. Konu komşuya da güvenme. Bi on dk bebeği bi yere bırakıp bişey yapamıyorum her şeye ben koştur nasıl yıpratıcı. Ve ikimiz de rahatlayıp zaman geçiremediğimiz bunaldığımız için kavganın alası uyduruk sebeplerden. Düşmanım gelse de bi tas çorba yapıverse diye ağladığım çok olmuştur. Ve daha sayamadığım bi sürü şey. Aman kardeşim sakın gitme. Ne yap et ikna et. O kadar zor ki gurbet anlatamam sana. Otur memleketinde hasta olsan annen gelsin, bebegini birak biraz yuruyus yap kendine gel, bi yakinin hasta olursa git gor aklin kalmasin. Kafa rahat yaşa.

İclal Aydın'ın Hastane önünde incir ağacı türküsünün sözlerinin gurbetteyken ilmek ilmek anladım millet neden gurbette ince hastalığa yakalanacağının ilmek ilmek okudum iyi düşün...

kimsenin olması bazen iyi bazen kötü,
akrabaların kv n vs iyiyse iyi olabilir tabi zorlukları da olur ne kadar iyi olsalar da
bazı arkadaşlar da o kadar dertli yazmışlar ki yalnızlığı...
eşin le çoooooook iyiysen sıkıntı olmaz bence
hatta çook daha iyi olabilir maddi durumunuz iyi olacaksa istediğinz zaman gider hasret gideririsinzi,
çocuk olunca da bi yardımcı tutulur ohhhhhhhhh kafana göreeeeeeee
ben çok isterdim başbaşa olmayı eşimle ama artık o kadar sorun yaşadık ki ailelerden yana vs artık eşimle başbaşa kalmaktan da soğudum hayattan da evlilkten de, illlaaaa ailesinini dibinde olalaım istedi al dibindeyiz

Biz ic anadoluda yasiyoruz ikimizde ayni sehirdeyiz. Ama erkek arkadasim evlenince fethiyede yasamak istiyo.onunda kimsesi yok orda benimde. Aslinda bu guzel sadece ikimiz olcaz. 10 saat var bulundugumuz sehir ile arasinda.
Bugun bunu duyunca sanki hemen gitcekmisiz gibi bi sizi çöktü icime.
İnsallah Hersey planladigimiz gibi giderse bir seneden az bi zaman var buna.
Fethiye da yasamaya alışabilir miyim bilmiyorum. Dahasi ailemi nasil birakir giderim?
Baska bi sehirde yasamayi bende istiyodum ama bir yada iki saat uzaklikti benim dusuncem. Ailemin bana ihtiyaci olsa 10 saatlik yol nasil gelinir nasil gidilir.
Sizce bunlari goz onunde bulundurup onu vazmi gecirmeliyim?
Yoksa uzakligi goz ardi edip bu hayali desteklemeli miyim?
Bu durumu yasayan var mi. Artilari eksileri neler
Aklima tek takilan ailenm :KK43:

Ben de aileme ve kayınvaldemlere 2,5-3 saat uzaklıktayım karışanım yok ben çağırmazsam gelenim yok ...
Fethiye de işiniz hazır mı ?
maddi olarak sizi zorlamayacaksa, gerçek bir aile olmak için uzak olmak faydalı olabiliyor .

Yasadigim sehirde küçük o bakimdan sorun yok. Malesef suan icin gidip gorme sansimiz yok. Tatil sezonu icin gitmiyoruz. Hatta yazin en yogun oldugu zamanlar memlekette oluruz diye dusunuyorum.
Ama yinede gidip gorup karar verme sansimiz olsa cook iyi olurdu. :KK43:
sevgiliniz fethiye yi neye dayanarak istiyor
insanın tatil beldelerinde rahatça yaşayabilmesi için anca memur falan olması gerekir
öyle güzel tatil beldelerinde yaşamak eşim ve benim de hayalimiz ama kışın iş güç olmayacağı için
memur falan olmak gerekir bence.. iyi düşünün derim

Bende ailemden 400 km uzaktayım.. Araçla ise 6-7 saatlik uzaklık.. Ben bekarken, ailem ve akrabalarımız ile aynı yerde yaşıyorduk.. O kadar çok bunalıyordum ki.. Tamam iyiler hoşlar ama yetmiyor.. En ufak bir şeyde laf oluyor, söz oluyor.. Dedikodu alıp başını gidiyor.. Benim düğün zamanım o kadar çok zorlu geçti ki.. En yakınlarım dediklerim eş, dost akraba bana sırtlarını döndüler.. Destek değil, köstek oldular.. Allahtan evlendim de, uzaktayım. çok sık görüşmüyoruz.. Bayramdan bayrama görüşüyoruz.. Bana yetiyor.. Böylesi çok daha iyi.. En azından hem ailemle, hem de sevdiklerimle birbirimizin yanında değerimiz oluyor.. Yani arkadaşım aileni sev, ama bağımlı olma.. Evlenme arifesindeymişsin.. Sende bir ev olacaksın, yuvanı kuracaksın.. Eğer evleneceğin adama güveniyorsan, gidersin..
Tamam hastalığı var, zor zamanı varda.. Muhakkak uçak vardır Fethiye de.. Gidersin ailenin yanına..

Biz ic anadoluda yasiyoruz ikimizde ayni sehirdeyiz. Ama erkek arkadasim evlenince fethiyede yasamak istiyo.onunda kimsesi yok orda benimde. Aslinda bu guzel sadece ikimiz olcaz. 10 saat var bulundugumuz sehir ile arasinda.
Fethiye da yasamaya alışabilir miyim bilmiyorum. Dahasi ailemi nasil birakir giderim?
Baska bi sehirde yasamayi bende istiyodum ama bir yada iki saat uzaklikti benim dusuncem. Ailemin bana ihtiyaci olsa 10 saatlik yol nasil gelinir nasil gidilir.

ekmek neredeyse orada yaşayın.

Fethiyede hayat o kadar kolay değil ki. tatil sezonuna güvenip gidiyorsanız hiç gitmeyin derim. hatta şimdi şuan gidin 2 günlük bakın orda hayat nasıl ilerliyor kışın, nasıl geçiyor günler ona göre karar verin

(kötü demiyorum beklentilerinizden düşük olabilir diyorum, alıştığınız hayattan farklı olabilir diyorum, fethiye küçük bir belde keza muğla da öyle tanıdık aile filan olmadan kalınmaz geldi bana)
Herkes yazın olduğu gibi hayatı lay lay lom sanıyor oralarda .

bulunmaz bir nimet bence :)))

ben aileme 14 saat uzaklıkta yaşıyorum ve bulunduğum yerden direkt uçuşta yok bende ilk başta kabul edemedim ailemi çok özlerim diye ama inan o kadar rahat ki herkesi özlüyorsun ama mükemmel yaşıyorsun kavganda gürültünde sevincinde başbaşa bizde iki tarafa da uzağız ve iyi ki uzağız annemi özlesemde iyi ki bu şekildeyiz kesinlikle gidip yaşamalısın:KK59:

X