evlenince evdemi oturuyum? işe devam mı edeyim?

bence evinle, eşinle ilgilen bir süre. zaten yeni evli olacaksın. çalışmak güzel ama evli olunca çok yıpratıyor. hem eve, hem eşe, hem işe hepsine birden yetişemiyor insan. robotlaşıyor. zaten çabuk iş bulabildiğini söylemişsin. bence ara ver, biraz evliliğinin,evinin tadını çıkart. sonra bahara doğru tekrar girersin sıkılırsan.

Kesinlikle çalışmaya devam etmelisin, zaten eşinle aynı işyerinde olmanda doğru değilmiş. Hazır o işten ayrılmışken bence sen işi bırakma derim ben. Eğer illaki ayrılıcaksan yeni bir iş bulduğunda ayrıl. Benimde maddi durumum çok iyi bir oğlum var şu an yine hamileyim ama hala çalışıyorum. İkinci doğumdan sonra yine çalışıcam Allah kısmet ederse. Çalışmamın maddiyatla ilgisi yok kesinlikle özgüven ve sosyallik meselesi. O yüzden iyi düşün canım.
Sevgiler..

Bence de arkadaşa katılıyorum.....:1closedeyes:

ben yerinde olsam işyerimdende memnun degilsem ve maddi durumumda ii olcaksa bi güzel cıkarım işten keyif yaparım evde sıkıldıgımdada bana uygun bi işyeri arar ve çalısırım..

Çalılmak sadece maddi durumla alakalı bir durum değil.Çalışan kadın her yönden kendini güçlü hissediyor.Özgüven kazanıyor.Maddi durumun çok iyi olsa da zamanla bu sana yetmeyecek.Bazı zolukları da var çalışmanın.Ama kendi ayakları üstünde durmanın hazzı hiçbir zorluğa değişilmez.

çalışmak kendi paranı kazanmak o kadar ğüzel ki kendini yere basmış hissedersin özğüvenin artar kimsenin eline bakmazsın bence her kadın saglık sorunu yoksa eşinin durumu ne kadar iyi olursa olsun çalışmalı diye düşünüyorum

canım çalışmak insanın kendisine olan güvenini kazanmasını sağlıyor ben evlendikten 2 sene sonra çalışmaya başlamıştım ve inan nevrim dönmüştü kendimi kaybetmiştim ama o ilk senelerde sonları saymazsak evde oturmak kendinle başbaşa kalabilmek eşinin gelişini beklemek de çok güzel bide şöyle bi durum var eşin yeni iş değiştirmiş ya adapte olamaz ve işte ayrılırsa ! ve bi süre boşta oturmak zorunda kalırsa .... bunları da düşünmen lazım....

a.s

ben olsam asla bırakmazdım çalışmayı. :1closedeyes:
maddi olarak gerek olmasa bile, kendine güvenmen, sosyal 1 hayatının olması için çalışmalısın bence.
çalışmassan bütün gün evde ne yapacaksın ki, eşin de işte olcak...
bilmiyorum ben olsam sıkıntıdan patlardım. :sm_confused:
gez eğlen dicem, ama birsüre sonra sürekli gezmek de sıkar ki insanı.
eğer işten ayrılırsan, başka 1 işi zor bulcak durumda değilsen, ayrılıp birsüre evde oturabilirsin. sonra sıkılırsan (ki iş hayatına alışmış 1 insansan ev hayatı seni çokkk büyük ihtimalle sıkcak) iş aramaya başlarsın.
ama bence kolu bacağı tutan, elinde diploması olan( o diplomalar için yıllarca uğraşıyoruz, evlendik diye çalışmazsak yazık değil mi harcadığımız yıllara) insanlar kesinlikle çalışmalı. sırf para için değil, sosyal bir çevresinin olması, kendine güveni olması, ayaklarını yere sağlam basabilmesi için... a.s.

benimde 2 oglum var iş hayatımı erteledim ama keşke hiç bırakmasaydım şimdi başlamayı düşünüyorum ama nasıl olcak bilmiyorum. insanın kendine olan özgüveni sarsılıyor gerçekten. hiç bırakma işini eşinle kendinize vakit ayırırsınız çalışırkende. çalışan insana evde oturmak çok zor geliyor.

Evlenmen işi bırakmana sebep olmamalı bence.Ben yıılarca başka ülkede olduğum için çalışamadım.Şimdi çalışmak istiyorum ama hamileyim.Sonrasında ise bir bebeğin mesuliyeti bende olacağı için ve bakıcı tutmak istemediğim için büyük ihtimalle uzunca bir süre çalışamayacağım.ssk günlerim toplasan 1 yıl anca edecek.yaşım ilerliyor ve ben kara kara nasıl emekli olacağımı düşünüyorum.Boş gezdiğim,keyfi sigortasız işler yaptığım zamanlarda düzgün bir iş bulup çalışsaydım şimdi paçalarım tutuşmayacaktı.Bunu bir düşün.
Eğer işten ayrılma sebebin,iş yerinden memnun olmaman ise,o zaman başka bir iş buluncaya kadar evde biraz kafa dinlemeye çalış.Ama zannetmiyorum ki bu çok uzun süre hoşuna gidecek.Bu sefer de uzun süre iş bulamayacak olursan bunalıma bile girebilirsin.Bu açıdan düşünürsen,yeni bir iş buluncaya kadar şu anki işine bir süre daha katlanabilirsin belki.

eğer iş yerinden memnun değilsen evlilik tazminatından yaralanmak istiyorum diyorsan ayrıl. ama hemen başka işe gir . çünkü 10 ay önce doğum nedeniyle işten ayrıldım.ianan psikolojim bozuldu. hala da düzelmiş sayılmaz. bebeğime bakacak biri olsa bir gün bile düşünmeden hemen işime geri dönerim. çalışmaya alışmış biri için evde oturmak çooookkk zoorrr...benneyaptımki

evet arkadaşlar beni aydınlattıgınız için saolun
ayrılma kararı aldım çünkü yeni bir iş buldum
işden ayrılmak istedigimi söylediğim gün iş teklifi aldım
görüşmem olumlu oldu ve 3 kasımda eşimde bende yeni iş yerlerine gitcez
onun için yeni deil daha öncede orda çalışmışdı sözleşmeli olarak
neyse sonuçda düşündüm ve evde oturamıcam mutlak çalışmalıyım dediğiniz gibi meslegim varken neden kullanmayım
bu arada evlilik hazırlıgı bölümüne evimin resimlerini ekledim
evin işleri bitti ama bende çok yoruldum
neyseki bugünden itibaren tatilim başlıyor
hekese tşk...

Ben bunları yazdığımda evlilik günlerini geçirmeye başlamış oluyorsun sanırımm.Umarım işini bırakmamış ve çalışmaya devam ediyorsundur.Bir bayan çalıştığı ve maddi gücüne sahip olduğu müddetçe kendine olan güveni daim olur..İnsanın kendi kazandığı parayı harcaması gibi olmaz eşinden alacağı para.Kendi adıma konuşmam gerekirse ben mesleğimi yapmak isterim bi yapabilirliğim varken ..Umarım imkanın varken evde oturmayı tercih etmezsinn.
Hayırlı olsun evliliğin mutluluklar dilerimmm!:nazar:

Kesinlikle calis canim.
Evde oturmak bir süre sonra sIkar seni.
Sonra tekrar is bulmakta sorun.
Bence calismalisin.
Belki ilerde esinin yaninda is teklifi alirsin belli mi olur.
Hem farkli is yerlerinde olmanizda iyi evliyken.
Evde beraber, iste beraber.
Konusacak birseyiniz kalmaz, cabuk tüketirsiniz herseyi.
Ben evi cok severim bak, tam bir ev kusuyum,ama calismadanda asla yapamam sürekli evde olmak bir süre sonra sIkar beni.
Calismak gibisi yok.

X