evlenince evdemi oturuyum? işe devam mı edeyim?

infanta

sabırla bekliyorum......
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
954
3
41
slm arkadaşlar
bir konuda fikir almak istiyorum
ben 9 güne kadar evlenecem
şuan nişanlımla aynı yerde çalışıyoruz ama o iş yerini düğünden sonrası değiştirecek
(iş teklifi aldı ve kabul etti)
şimdi ben onunla işe gelip gitmeye alışmışdım
o olmayınca burda çalışmak istemiyorum
ve iş yerimden çokda memun deilim
birde yeni evli olacam evimle ilgilenmek için bir süre evde oturmak istiyorum
maddi durumdan pek zorluk çekmicez
acaba evdemi otursam yoksa işe devammı etsem
yani size çok basit gelebilir ama bu konuda gerçekden kararsızım
acaba evd otursam özgüvenim gidermi?
yada çalışmaya devam etsem evliliğim ilk zamanlarını yaşayamam mı?

Kesinlikle çalışmaya devam etmelisin, zaten eşinle aynı işyerinde olmanda doğru değilmiş. Hazır o işten ayrılmışken bence sen işi bırakma derim ben. Eğer illaki ayrılıcaksan yeni bir iş bulduğunda ayrıl. Benimde maddi durumum çok iyi bir oğlum var şu an yine hamileyim ama hala çalışıyorum. İkinci doğumdan sonra yine çalışıcam Allah kısmet ederse. Çalışmamın maddiyatla ilgisi yok kesinlikle özgüven ve sosyallik meselesi. O yüzden iyi düşün canım.
Sevgiler..

eğer mesleğinde bikaç zaman sonra tekrar rahatlıkla iş bulabileceğine inaniyorsan bi süreliğine ara verebilirsin tabii, yeni evinin ve evliliğinin tadını çıkarmak adına
ama ben olsam birakmam işimi
eşin zaten çalışacak sen tek başına evde evliliğinin tadını nekadar çıkarabileceksin?
bide çalışmaya alışmış biri olarak kısa bir süre sonra evde canın sıkılmaya başlayacaktır
ilk zamanlar güzel geçer sonra bunalırsın ev işlerinden vs.
maddi açıdan ihtiyacın yoksa bile kendi kazandığın paran gibisi yok
ihtiyacın yoksa maaşın bi kenarda dursun biriksin sana güven vericektir
sif eşin başka bi işe başlıcaği için kendi işinden vazgeçmen bana mantıklı gelmedi
ömür boyu aynı yerde çalışmanız zaten evliliğiniz açısından çok sağklıklı olmayabilir
işyerimden memnun değilim diyorsun ama her işin bir zorluğu mutlaka vardır
burdan çıkar başka yere girersen bu seferde orda başka sıkıntıların olabilir
bence çok iyi düşün
ekonomik özgürlüğüne alışmışken bunu bırakmak kolay olmicaktır

Kesinlikle çalışmaya devam etmelisin, zaten eşinle aynı işyerinde olmanda doğru değilmiş. Hazır o işten ayrılmışken bence sen işi bırakma derim ben. Eğer illaki ayrılıcaksan yeni bir iş bulduğunda ayrıl. Benimde maddi durumum çok iyi bir oğlum var şu an yine hamileyim ama hala çalışıyorum. İkinci doğumdan sonra yine çalışıcam Allah kısmet ederse. Çalışmamın maddiyatla ilgisi yok kesinlikle özgüven ve sosyallik meselesi. O yüzden iyi düşün canım.
Sevgiler..
Yanıt yazmadan önce neler yazılmış bir okuyayım dedim. Bunu okuyunca yazmama gerek kalmadı. Çünkü harfiyen katılıyorum, ben de yazsam aynısını hatta bazılarını aynı cümlelerler yazacaktım.
Düşünmeyin bile, evde oturmak için işten ayrılmayın.
Hem çalışırken de evliliğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Evlenmek sevdiğin insanla hayatı paylaşmak muhteşem birşey, ama hayatımızdaki herşeyi bu konu belirlememeli. Yani çalışıp çalışmama kararında evliliğinizin etkisi olmasın, biraz çabayla çalışırken de harika bir evlilik sürdürmemeniz ve bunun keyfini çıkarmamanız için bir neden yok.
Mutluluklar dilerim.

Çünkü harfiyen katılıyorum, ben de yazsam aynısını hatta bazılarını aynı cümlelerler yazacaktım.
Anlam düşük olmuş çünkü bir sözcük unutmuşum. "Çünkü harfiyen katılıyorum, ben de yazsam aynısını hatta bazılarını aynı cümlelerleri kullanarak yazacaktım." olacak doğrusu. Edit butonu olmadığı için böyle düzeltiyorum, kusura bakmayın.

eşinle aynı yerde çalışıyor olsaydın işinden ayrıl derdim
ama başka bir iş bulmuş sen çalıştığın yerde devam et..
çalışmak evliliğin ilk zamanlarını yaşayamamak anlamına gelmiyor..
ne kadar maddi imkanın varsa o kadar rahatsın..

çalışmaya devam etmelisin, özellikle de yeni elendiğin için, eşinin işi de yeni olacak ve belki de orayı sevmeyecek ya da başka bir sorun olabilir, tedbiri elden bırakma ve eşinin işi tam oturana kadar devam et bence.

walla canım bu çok hassas bi konu..
bende evlenmeden önce çalışıodum.evlenip başka şehire taşınınca gönlüme göre bi iş bulamadım..
bi ara felaket depresyondaydım.insan çalışmayı bırakınca birden kendini boşlukta sanıyo, hiçbir işe yaramıyo zannediyo en önemlisi kendine güveni azalıyo...
ama ben o dönemi atlattım..tabi bu eşimin açtığı şirketin muhasebesiyle ilgilenmemle oldu.
muhasebenin m'sinden haberim yokken bir anda öğrendim kendimi geliştirdim.
şimdi bazen işyerine gidiyorum fatura kesiliceği zaman, geri kalanı evden idare ediyorum...
ama bu iş bana güven kazandırıyo..
işten çıkmadan çok iyi düşün aksi taktirde kendini çok büyük bi boşlukta bulabilirsin...
aslında ev hayatıda güzel çalışmakta güzel...
sanırım en güzel benimki gibi home office olanı
......kaydirigubbakcemile2

bencede kesinlikle çalışmaya devam etmelisin..erkek eline bakmak inanki bu saaten sonra zor geliyor insana...
hem yarının ne olacagı belli değil asla işini bırakma derim..bu arada mutluluklar dilerim..rabbim bir yastıkda kocatsın..a.s.

canım bencede çalışmaya devam et
negüzel işinde varmış
farklı yerlerdede çalışıyormusunuz

bende evlenecem ama ben başka bir şehre gidecem
ondan dolayı işten çıkacam
ben şimdiden bunun stresini yaşıyorum inş. yeni bir iş bulurum diye

bir bayanın çalışması gerek diye düşünüyorum.
hayırlısı olur inş.

çalışmak istememe nedenin işyerini sevmemek ise ayrıl tabi ki.. başka bir iş bul veya evi biraz düzene sokana kadar 1-2 ay filan çalışma, o sürede yeni ve seveceğin bir iş ara..

ama çalışmak istememe nedenin evlenmek ise o yanlış bence.. çalışmaya muhakkak devam et, zaten çalışma hayatından çok uzakta kalınca tekrar başlamak güç oluyo.. e ülkenin istihdam durumu da malum.. onun için uzak kalıcaksan da mümkün mertebe minimum bir süre olsun..

ben çalışmak, çalışmak, çalışmak derim...
sonracığıma işleyen demir ışıldar derim...
hayatımın hiç bir döneminde para için çalışmadım...
ama çalışabileceğim duruma gelirim diye de çalışmaktan hiç vazgeçmedim...
basamaklar tek tek çıkılır ve siz basamakları çıkacağınız zaman da beklerseniz sonra pişman olursunuz..
evliliği bir son olarak görüp çalışmaktan vazgerseniz hata yaparsınız...
bakın eşiniz ne güzel teklifler almış, siz neden onu gerisinde durasınız ki..

işden çıkmak istediğim çogunlukla ortamdan kaynaklanıyor
ben elektrik teknikeriyim ve burda proje çiziyorum (autocad de)
ve ofis erkek dolu
bende istiyorumki bayanların oldugu bi ortamda çalışayım
valla kk olmasaydı burda cinsimden şüpe edecektim
zaten bi yandan da iş bakıyorum
hatta bugün bi iş görüşmasine gidecem

bence ara ver biraz ev hanımlıgının tadını cıkar sıkılınca çalısırsın evliligin ilk günleri tekrar gelmez.. maddi problem yoksa bence dinlen biraz hem evine hem eşine daha cok vakit ayırırsın

bence ara ver biraz ev hanımlıgının tadını cıkar sıkılınca çalısırsın evliligin ilk günleri tekrar gelmez.. maddi problem yoksa bence dinlen biraz hem evine hem eşine daha cok vakit ayırırsın

aynen böle düşünüyorum
zaten kışın evde durmak zevkli
ben sıkılırım duramam en geç baharın bi yerde çalışırım
allahtan kolay iş buluyorum

Bence asla işini bırkma..Kadın mutlaka çalışmalı
Dünyanın en iyi insanıyla evlenmiş olabilirsin ama dünyanın binbir türlü hali var,kadının ekonomik özgürlüğü olmalı..Bu eşinde olsa para istemek ya da para bırakmasını beklemek çok kötü bir durum olsa gerek..Bence elin ekmek tutuyoken vazgeçmemelisin

bence işini bırakma
ben evlendikten sonra 6 ay calısmadım
evde kafayı yedim
hemde maddi hem manevi huzursuzluğum oldu bu sefer hep eşimle tartıstım
calısmaya alısan bi insan evde yapamıyor
zatem hem calısırkende evinle ilgilebilirsin canım
isterse eşin cok fazla para alsın
yinede erkek eline bakmaa derim

huzurlu diil isen bir süreliğine ara verebilirsin tabii... işyerinde ki huzur çok önemli... hem bu arada fazla uzatmadan arayı da iş ararsın,gönlüne göre uygun bir yer bulana kadar ve evliliğinin ilk günlerin de de evinde olursun..ama sürekli evde oturmayı düşünme zaten sıkılırsın,zor gelir...

bir süre evde oturabilirsin ama sonrasında mutkaka çalışmaya devam et...

maddi durumun iyi de olsa çalış bir kadın için çok önemli...

zamanın ne getireceğini ve sonumuzu hiç bilemiyoruz kızım 1 yaşını geçsin bende çalışacağım...

X