• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
37
Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.

Yine bir sonsuz ihtimal konusu daha

Evlenseniz bile eşiniz sizden önce ölebilir yine yalnız kalabilirsiniz
Evlenseniz de çocuğunuz olmayabilir yalnız kaldığınızı düşünebilirsiniz
Kardeşiniz olsaydı iyi anlaşacağınıza dair garanti yok zaten hiçbir zaman
Burada abla kardeş konuları okumuşsunuzdur.
Herkes kardeşinden memnun değil sonuçta.

Sonuç olarak yalnızlık insanın kafasında
Yaşadığınız anın tadını çıkarmaya çalışırdım yerinizde olsam
Kardeşiniz yoksa arkadaşınız olur
O da yoksa komşu olur
Önemli olan hayata pozitif yaklaşmak
Evlilik her şey değil

Evlensen de çocuğun da olsa onların senden önce ölmeyeceği veya başına bişey gelmeyeceği ne malum.
Ben de bazen eşim annem babam herkes ölürse ben tek başıma kalırsam diye düşünüyorum mesela.
Bu pandemi dönemi hiçbirimize iyi gelmedi, bu tarz varsayımları başımıza gelmişçesine yaşayıp düşünüyoruz.
Evlilik işi tamamen nasip, nasibinde varsa gelir merak etme.

Henüz 33 yaşındasın Allah kalbine göre verir eşinde olur çocuğunda olur umarım. Umutsuzluğa kapılmak için çok erken.
Evet 33 aslında çok yaşlı değil, ama etrafta hep yaşıtım dengim olabilecek erkeklerin evli çocuklu olduğunu görüyorum. Yaşıtım kızlar da evli bebekli. Belki de Benim etrafım böyle.

Bir belgeselde izlemiştim, kadın eşini ve 3 çocuğunu kaybetmiş yalnız kalmış. Nice evlatlar var anasını babasını yalnız bırakan. Yani bu hayatta ne olacağının garantisi yok. En güzeli Allah’a sığınmak o zaman hiç yalnız kalınmıyor.

Evet 33 aslında çok yaşlı değil, ama etrafta hep yaşıtım dengim olabilecek erkeklerin evli çocuklu olduğunu görüyorum. Yaşıtım kızlar da evli bebekli. Belki de Benim etrafım böyle.
Onlarda belki sana ozenıyordur.
Ne guzel ozgur, kendısı dısında sorumluluğu yok, takıyor çantasını cikiyor geziyor diyip?

Başlık😂😂
Ne demek ne olacak, toplum olarak sınır dışı ediliyorlar, bilmiyor musunuz!
Tövbe estf ya.
Evlat kendine baksın diye mi yapılır, Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, ha düştünüz diyelim varsa geliriniz bakım evleri, bakıcılar, dostlar, komşular vs var.
Ne yani aile yalnız kalmayalım diye mi kuruluyor...

Zihniyetinize çok sinirlendim. Her açıdan cinsiyetçi dusunuyosunuz. Erkek kardeşinizi kardeşten saymamissiniz. Çocuğun işlevinin yaşlanınca size bakmak olduğundan söz etmişsiniz. Kadın erkekten önce mesele insan olmak. Kadının da erkeğin de ailesiyle ilgilenmeyeni vardır. Bekar kadınlar da bı köşede çürüyüp ölmüyor o bahsettiğiniz şekilde.

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Bir insan kendisini bu kadar mı tatlı anlatır . Insallah sahane bir insanla karşılaşırsın. Hayırlı sağlıklı evlatların olur.

Şahsen ben özeniyorum, kafama edeyim diyorum her gün😂
Deme fılmcım ya, evlat sevgisi baskadır emınım. Enerjini falan emıyolardır emınım ama bayram seyran oldugunda cıkıp siir okuduklarında gurur duymuyor musun mesela? Bunu ben dogurdum dıyerek🤗
Yarın Bıgun bakkala gidip ekmek alacaklar sana,bu bile benim gozumde sans 😂
Bayramda torunlarınla gelecekler, kaynana olacaksın mesela boru mu 😂
Kalabalık sofran olacak, arada zorla torun baktırcaklar sana 😂
Hayatin hıc bos geçmeyecek?
Canta takip gezmek bir yere kadar ama teselli lazımsa ben hep cantamı cıkıyorum!??? Dıyorum😂😂

36 yasindayim hic evlenmedim ve ben de evlenecegimi dusunmuyorum.Benimki bilincli bir istek ama yani cocuksuz ve bekar iyiyim ben.Ancak dediginiz gibi benim bir kizkardesim var.Benden iki yas kucuk ve o da bekar.Gun gelirde evlenirse eminim kendimi cook yanliz hissedecegim.Insallah ikimiz de boyle devam ederiz bekar bekar ve yaşlanınca da edi ile büdü gibi yasariz birlikte tabi birkac da kedi ile..

Back