Evlenemediğim için çok üzülüyorum

katzee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
12
16
28
Merhaba
Çok canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Benim gibi olanlar var mı nasıl ruh sağlığınızı koruyorsunuz

Merhaba

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Çok matah bir şey olsaydı evlilik, BDV eş ailesi ve eş ile ilgili binlerce konu olmazdı

27 yas endiselenmek icin cok erken ama. Isiniz de varmis ne guzel, gezin tozun, yeyin icin, kurslara filan gidin ya da birikim, yatirim filan yapin. Evlenince bunlarin cogunu yapamayacaksiniz cunku :)
Bir yerde de nasip acikcasi. Ne kadar kafaya takarsan o kadar olmaz diyorlar, bilmem ne kadar dogru. Biraz akışa birakin.

Merhaba

Her insanın hayattan beklentisi farklı. Ben 26 yaşındayım, evlilik çokta bana heycanlı gelmiyor. Bir eğlencesi yok.

Önemli olan duygusal anlamda karşılık şefkatli hisler beslediğin, böyle ömür boyu yanında en yakın dostunmuş gibi olacak biriyle tanışıp, onunla iyi kötü huzurlu yaşamak diye düşünüyorum. Yoksa evlilik kolay, ortalık bekar erkek kaynıyor. Al birini bas nikahı. İki güleryüze erkekler tavlanıyor.

Ben de ailemle yaşıyorum, çevremde böyle evlenen yaşıtlarımı duyunca, "iyy yazık" diyorum, sonra evde ayaklarımı uzatıp oturuyorum. Hiç kaynana maynana dırdırırı çekemem. Gidipte beyaz eşya, tabak seti seçmekle kendimi huzursuz edemem henüz. Çocuk konusu da hayatı yaşamadan olursa maalesef ayak bağı olur, çünkü hayat ona göre değişiyor. Bankada yüklü param olmadan herhalde ne evlenirim ne çocuk yaparım.

Benim arkadaşım var 37 yaşında hala evli değil görüştüğü birisi bile yok birkaç kere denedi ama tutmadı elektriği bir dönem o da kafasına takıyordu ama sonra kendince bunu avantaja çevirdi.
İşini düzene oturtup freelance çalışabilecek duruma geldi sonra da ver elini dünya…
Kafası nereye eserse orayı geziyor şimdi sevdiği bir şehirde bir süre yaşayıp sonra yine bambaşka bir yere gidiyor
Bütün dünyadan bir sürü dostu çevresi oldu hiç yalnız kalmıyor hep birileriyle bir planın programın içinde
Hayatından çok memnun. Şimdi de bu özgürlüğü kısıtlanmasın diye kendisi ciddi ilişki istemiyor hayatında.
Evlilik doğru kişi bulunursa şahane bir şey ama olmazsa olmaz da değil işte. Sırf toplum belli bir yaşa gelince evlenme çocuk doğurma misyonu yüklüyor diye birçok insan böyle hissediyor ama bence herkesin fıtratı evliliğe de uygun değil
Kimisi gerçekten bekar olmak öyle yaşamak için doğmuş oluyor ama onlar bile bir dönem bu toplum baskısı yüzünden sizin hissettiklerinizi yaşıyor
Tavsiyem bu meseleye takılmadan hayatı kendinize odaklı yaşayıp olabildiğince tadını çıkarmanız
Evlilik olacaksa siz hayır olmasın deseniz bile olacağı varsa bir şekilde oluyor dediğim gibi olmaması da bence büyük eksiklik değil. Bunun için kendinizi üzmeyin

Merhaba

Amaaan evlenip napcaksın yaşa hayatını

Gezin, tozun, zaten dönüp dolaşıp evleneceksiniz, şimdi özgürlüğünüzün tadını çıkarın.

Bende 28 yaşındayım bekarım ailemle yaşıyorum işsizim şuan atama bekliyorum nasipse bu yıl olacak inşallah ama hiç evlilik istediği içimde yok önceliğim kendi isteklerim eğer ki olursa karşıma düzgün biri çıkar seversem o zaman evlilik aklıma gelir. Bence evlilik fazla sorumluluk gerektiren bir şey hayatınızın tadını çıkarın işinizde varmış evlilikten sonra çok ararsınız bu günleri.. Ayrıca kafanıza takmayın düzgün erkek illaki vardır.

Ruh sağlığınızı nasil koruyorsunuz demissiniz.koruyamiyoruz😅 yasitiz ve ayni dertten muzdaribiz..hep bi eksik hissetme halindeyim..evli insanlara ve bebeklere ozenerek bakmaktan kendimi alamiyorum..toplumsal baski zaten o kadar yuksek ki.artik baski degil asagilamaya basladilar..bazen senin de bi insan oldugunu ve kalbinin kirilabilecegini dusunmeden o kadar agir seyler soyluyolar ki insanlarin icinde hungur hungur aglamamak icin zor duruyorum..bu arada mesele guzel olmaya ,meslek sahibi olmaya, genis cevreye, iyi bi aileye veya guzel ahlaka bakmıyor. Mesela tamamen nasip işi..

Bende şunu anlamıyorum, hayatınızda birisi olur sever aşık olur evlilik düşünürsünüz orasi ayri ama hayatınızda kimse yokken evlenmeyi istemek saçma değil mi.
Bu şekilde düşünürseniz hayatınıza ilk giren erkekle evlenmiş olmak için evlenip belki mutsuz olacaksınız. Bazı şeyleri akışına bırakmak lazım

Merhaba

Aşırı düzgün evlilikler var, gelin okuyun bdvyi. Maşallah hepsinin de kocası düzgün, dümdüz olmuşlar böyle ütülenmiş gibi.

X