Ne olursa olsun bakın şunu da söyleyeyim karşınızdaki insan mükemmel bile olsa olmaz bazen. Erken evlenmek demek artk o alıştığınız bekar hayatına son vermek demektir. Ne olursa olsun bu hayatta önce kendiniz icin yaşayın bi doyun bazı şeylere ailenize arkadaşlarınıza vs. Sonra evlilik temposundan bi bakarsınız kendinize bile vakit ayıramıyorsunuz... Alıştığınız herşey değişecek... Yeni bi hayat var evlilikle birlikte sizin icin yaşamanız gereken yepyeni bu hayat ve bi insan. O ne kadar anlayışlı olursa olsun veya ne kadar geçimsiz. Siz kendinizi hazır hissetmelisiniz. Ozaman her durumun üstesinden gelirsiniz. Bence ekonomik özgürlük şart. Ne cok geç kalacaksınız ne de erken davranacaksiniz. 18 veya 20 değilde bence 25 e kadar beklemek iyi. Baktınız hayatınız cok güzel ve kafanıza göre biri var sizin icin düşündünüz vee karar verdiniz istediginizden eminsiniz o zaman beklemeye gerek yok ama önemli olan sizsiniz, öncelikle kendinize değer vermelisiniz sonra karşınızdakine. Herşeyi göze alıp hazır hissediyorsaniz mutluluklar sizinle olsun ama acele edince sonuçlar ağır olabiliyor bazen bn bu yüzden uyarmak istedim. Aşıksınız deliler gibi seviyorum diyorsunuz ve bi an bile uzak kalmak istemiyorsunuz ama evlilik bir gün degil bir ömür. Her halini göreceksin derken bunu kastetdim. Her an mutlu olamazsın sinirli olabilir gergin olabilir maddi manevi bi sürü küçük büyük sorun çıkabilir. Sonra sorumluluklar var. Herşeyi göze almalisiniz herşeyi. Iyisiyle kötüsüyle kabul etmelisiniz evliliği. Büyükleriniz doğru yolu gösterir. Askinizin gölgesinde kalıp sırf onla ilk birlikte uyanacaginiz sabahı düşünüp hayallerle degil gerçekleri de düşünüp ona göre karar vermelisiniz... Kararınız ne olursa olsun bunlar bnm düşüncelerim sadece. Ömrünüz boyunca mutluluklar. Rabbim pişmanlık vermesin.