Evleneceklere ve yeni evli olanlara ilgi bekleyenlere

Bekâr bir birey olarak ziyadesiyle faydalandim yaziniza dilinize sağlık

13 yıllık evliliği bitmiş bir kadın olarak yorumlarınızı özenle okuyorum bildiğim gördüğüm anladigim tek şey şu ki kadın çalışacak çalışacak çalışacak güçlü olacak iki ayağı yere sağlam basacak erkeklerin ne ... Yiyecekleri hiç belli olmuyor

13 yıl evlilik uzun bir süre ne için bitti bir de erkeklerin bazıları eşlerini çalıştırmak istemiyor

Aynen oyle.Kesinlikle bi kadin isinden vazgecmemeli.Bi kadin o zaman gitme korkusu vermekle ugrasmasina bile gerek yok.Zaten adam otomatik olarak bu kadin kendini devam ettirebilcek bi ise sahip diyebiliyor.Ki bazi erkeler var onlar sayiyla sinirli oyle guzel esi calismasa da saygi duyan hatta birseylere tesvik eden.Hatta calismasa bile esinin sigortasini odemeyi teklif eden adamlarida bizzat gordum arkadaslarimin eslerinde.Cok hos.Fakat yinede insan kendini gelistirmeli.

13 yıl evlilik uzun bir süre ne için bitti bir de erkeklerin bazıları eşlerini çalıştırmak istemiyor
Aldatma ... Hayatımda yaptığım en doğru karar her şeye rağmen çalışma hayatını bırakmamak olmuş şu an onun rahatlığını yaşıyorum elhamdülillah...inanın hemde çok zor kosullarda çalışma hayatını bırakmadım annem vefat etmişti karşı adamın sülalesi bakmadı iki çocuk kreşlerde etutlerde birde babama bakiyordum günlük yemek üst baş haftalık onun ve kendimin ev temizliği sorumluluğu ....ve ben şehirlerarası yollarda sabit bir masabasi işte değildi. Evet erkeklerin bazıları benim eski adam olamadik gibi kadının calismasini istemiyor çünkü kendilerine muhtaç olunmasını el açılmasını istiyorlar birde kendilerinin dışarıda ne.... Yedikleri belli olmasın diye.

Hayat bu sürprizlerle dolu hiç belli olmuyor aldatma olur gönlü kayar hastalık ölüm iflas olur ....edebi adabiyla her bayanın aslanlar gibi çalışıp ayaklarının üzerinde aslan gibi durması gerektiğini düşünenlerdenim...

Kesinlikle katiliyorum.Ozellikle evlenecekler islerini kesin birakmasinlar.Cunku erkekler degisime cok ugratmaya calisiyolar. Imkani olmayan bile kursa gitsin is bile bulamazsa en azindan sertifikasi bulunsun.Amigurimi ogrensin bi cesit satilabilcek bisey ogrensin.Bi meslek edinme yoluna girsin.Ben dedimki ben bittim benim isim yok ben ne yapicam.Kimse demesin isterim bunu yazimda da belirttigim gibi. Kendi ayaklari uzerinde duran gibisi yok. Ne kadar zorluklara ragmen basarmissiniz sizi cok tebrik ederim.Aldatma en asagilikca sey.Bir insan bir insana bunu yapmamali cok asagilikca birsey.Allah kimseyi yoldan cikarmasin.

Bayanın çalışması şart bu devirde ne olacağı belli olmuyor birde erkek eline bakmak çok kötü bir gün birsey almak istesek onlardan istemek zorumuza gider kısıtlanmak istediğini alamamak

Bende 3 senedir evliyim eşimi çok uzunca flört etmeden evlendik ama yeni tanıştığın zaman da olan flört nişan evresi gibi ilgi olmuyor evliliğin ilk zamanları genelde hep sevişme oluyor çocuktan sonra çocuğa ilgi kaydı ama hamile ilken bile aman aman davranmazdı ilgi alaka olarak etrafım da dönmez ama ne yapılacaksa yapardı be eksikse alırdı sevgisini çok göstermez ama çok sevdiğini bilirdim zamanla tanıdım açıkçası ilk sene hep derdim ilgisiz diye evlilik bu mu falan ama bazı insanlar cicim cicim olmaz evlilik saygı sevgi çerçevesi içinde

Vallahi bravo mukemmel tespitler. Ben de kendi tecrübelerimi aktarayım hemen 2 yıllık evliyim. İlk başlarda tartışsak da uzamasin diye yaninabgider uzatmazdim sonra bir baktım ben suçluyum . Küçük beyni ona diyor ki "haksız olduğu için yanıma geliyor yoksa gelmez"
Bunu anlar anlamaz uzuntumden ya da sinirimden catlasam da arkama dönüp gitmeyi öğrendim. Bana tavır mi yapıyor eğer haksizsa sallamamayi ogrendim. Kendime ayiracagim zamandan fedakarlık edip onunla vakit geçirmeye çabalardim ama bir baktım o fırsat buldu mu açar telefondan oyun oynar, demek öyle deyip akillandim ben de aldım kitabımi dergiminonunla ilgilendim. Bu sefer o oyunu bırakıp ilgi çekmeye çabalar oldu ama görmezden geliyorum ve malesef doğru ki ne kdr kaçarsan o kadar geliyorlar. İlgi istiyorum diye haykirdiginda sadaka verir gibi davranıyorlar. Dinsizin hakkından imansız gelir deyip son bir yıldır keyfime göre davranıyorum. Duracağı yeri bilsin ben de bileyim hayatınızda saygı olsun onemli olan o. Zaten kadınlar erkeklerden bir üst sürüm her zaman,benim gösterdiğim zihinsel faaliyetleri bizzat göstermesini beklemiyorum artık
Çok şükür az çok yoluna koyuyorum evliliğimi tabi daha zaman var ama yine de yol aldım. Benim çözemedigim konu eşimin ailesiyle olan ilişkim buz gibiler sevemiyorum bir türlü zaten onlar da bana bayilmaz çenemi de tutamam eşime ara sıra virvir yapıyorum bir şu işi başarsam kafam rahatlayacak da işte....

Bunu su
Bunu sürekli okuyup aklıma kazıma isterim

Her evliliğe göre değişir genellemek yanlış geliyor bana. Ben 35 yaşında evlendim yalnızlığı çok sevmesem de yalnızlığın getirdiği konfora sorumsuzluga çok alışmıştım, eşimle nişanlandıktan sonra beni bi evlilik korkusu sardı ya mutsuz olursam ya aynı evde bir insanla yaşamayı kaldıramazsam ya nişanlım farklı biriyse... çok şey düşündüm ayrılmak dahi geçti aklımdan. Evlendik, bu korkularım o kadar saçmaymış ki şimdi evde onsuz duramıyorum yatakta yalnız yatamıyorum, kavgalar elbette oluyor ama eşim genelde sakin alttan alan taraf olduğu için az sonra normale dönüyoruz. Evlenmeden önce bence belli olmuyor bu iş aynı eve girip karı koca hayatı yaşamaya başlayınca belli oluyor. Çok da kuralı şöylesi böylesi yok aslında. Yine de benim bekar ve evlenecek kadınlara tavsiyem: merhametli olan, vicdanlı olan, öfkeli olmayan, dürüst olan, aile-eş ikileminde dengeyi kurabilecek, maddi olarak evini geçindirecek ve eğitim-iş-kültür-yaş vs. yönünden denginiz olan adamları seçin. Bir de inanan ve dua eden arkadaşlara tavsiyem doğru dua edin. Mesela ben bekarken en az 10 yıl boyunca her gün "Allahım bana şöyle şöyle bir eş nasip et, tez zamanda böyle bir insanı karşıma çıkar ..." gibi uzunca dua ediyordum ve öyle biri muhakkak varmıştır ama benim karşıma çıkmadı demek ki bana uygun değilmiş . Sonra bir şeyler okumuştum yanlış dua ettiğimi düşünmeye başladım ve "Allahım hakkımda hayırlı olan insanı geçinebileceğim mutlu olabileceğim insanı karşıma çıkar." diye dua etmeye başladım. Bir süre sonra eşimle tanıştık, ki hiç hoşlanmadım kendisinden, o ilk duamdaki özelliklerin çok azı vardı, belki de ondan istemedim anlaşamayız sandım. Sonradan bir şekilde oldu. Ve size şunu söyleyim ben istediğim profilde bir erkekle evli olsam geçinmemiz anlaşmamız zor olurmuş bence. Çünkü ben kendimi geçinilmesi çok kolay bir insan sanıyordum oysa kaprisli otoriter zor bir insan olduğumu evlenince anladım eşimden başkası da beni el üstünde tutmazdı heralde. Allah dağına göre kar veriyo, vermediği kısım da imtihan heralde diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kesinlikle dogru. Bende kendimi geçimsiz buluyorum. Ve eşim genelde alttan alıyor. O 5yaş büyük benden. O daha olgun ben çocuksuyum. O da merhametli sakin biri. Kesınlıkle dağına göre kar verıyor.

ne yazıkki böyle bi kere baştan bu duyguları hissetti mi insanın bırakması lazım sonradan düzelir diye beklemek çok gereksiz sonu hep fiyasko

Geç kalınmış bir burukluk var içimde bunları okurken keşke dedim..

Bence evlilikte birisi çok kötü,çok sorumsuzsa,yani evlilik ve aile olma birliğine sahip özelliklerden yoksunsa; öbür taraf ne yaparsa yapsın isterse ağzıyla kuş tutup eliyle yedirdim o evlilik çatirdiyor.
Sorumsuz bir insanı ömrünüzün sonuna kadar ne kadar idare edebilirsiniz mesela, onun ve size verdiği sorumlulukların yükünu ne kadar taşıyabilirsiniz,bu mümkün mü.
Saygısız bir insani terbiye edemediniz hadi,sabrettiniz hep sustunuz.ama yıllarca böyle gider mi.
Herşeye evet,ya o kadın.bunca yorgunluk.bunca psikoloji bozulmuşlugu.o.kadindan kendine bile hayır gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…