- Konu Sahibi turkmengelini
merhaba,eski nişanlımla olanları anlatmak istedim,bu düğün dernek konusunda.evleneceklere örnek olsun :)) görücü usulü tanıstık ,evlenmeye karar verdik,ikimizin de yası falan yerinde o zamanlar ben 32,o 37.aleleacele istendim,söz nişan bir oldu.bu andan itibaren başlıyorum.yüzük takılana kadar herşey cok güzeldi.nişana gelirken bize kv demişki akrabalarına şimdi bir şey takmayın sırası değil.oysa herkes hazırlıklı gelimiş.bunu eski nişanlım söyledi.o kadar yıl beklemiş taka taka en incesinden bir bilezik taktı.durumları olmasa eyvallah tabii ki ama böyle bir durum yok.neyse bu geldi düğün işini konuşmaya.hiç benim istemediğim bir şekilde yapmak istiyor benim ve oğlunun fikri hiç alınmıyor.18 yasındayız ya ikimiz de :)))ben bu şekilde istemediğimi boşa masraf yapmalarına gerek olmadığını nikahtan da gidebileceğimi söyledim.yok efendim dul kadın alır gibi olmazmıs öyle nikahtan.annem dedi ki boşver kızım ,onun da bir oğlu hevesleri vardır,biz senin kınanı düğün gibi yaparız senin de isteğin olur dedi.tamam dedim.yani olay bir arkadasın dediği gibi en iyisini istiyorsan kendin yapacaksın durumu değil.bizim yasımız ,paramız yerinde ama yine de bize kalmıyor iş.yüzükler alınacağı sırada nişanlım dedi ki annen de gelecek mi yüzük almaya ,hayır dedim gelmez,çocuk muyuz bir yüzük alacağız.meğer annesi kendi seçmek istermiş,kavga etmişler,buyursub gelsin dedim.biz avm lerde falan vakit geçiriyoruz,tabii evlenme niyetinde olduğumuz için birbirimizin zevklerini öğrenmek ve ortak birşeyler bulşmak için mobilya falan da bakıyoruz.kv sanmışki eşya alıyoruz ,niye onu çağırmamışız :)) iki koca insan nerede vakit geçireceksek artık :) düğün salonubakmaya gittik,efendim bunların akarabaları 2-3 düğün salonu dışında bir yere gelmezlermiş,niye dedim,düğünü yapan biziz nereye davet edersek oraya gelirler.yok efendim gıcıklık olsun diye gelmezlermiş.aynen eski nişanlımın kelimeleriyle anlatıyorum.yani aynı cadde üzerinde baska bir mekana gelmezler sadece o iki düğün salonuna gelirler öyle mi? evet öyle.eyvallah.bu arada biz sudan bir bahaneyle küstük.kv nin haberi olmuş.nişanı atacağım sanmış.o ara yoktu öyle bir niyetim barısırız diye düşünüyordum.kırgınız ama gelinlik provasına falan gidiyoruz.bu çok meraklı kv ,yüzüğümüzü kendi secmek isterken,o kadar davet ettiğim halde provama gelmedi,neymiş ben secmişim kukla gibi onu niye götürecekmişim.bu da kendi lafı,nişanı attıgımda özür dilemeye geldiğinde söyledi.böyle özür diledi yani :))her neyse,kv annemi, arar senin ne şımarık kızın var,oğlumu yoruyor vs diye bir güzel sayar.annem şok tabi.ben şok.nişanlımı ararım haberim yok der.hakikaten yok haberi.kadın delirmiş saymıs bize.sonra bana da acar sayar.düğün,kına onun istediği gibi olmayacaksa niye bana gelinlik alacakmıs,niye bana kına getirecekmiş,yok o ev almıs içini de ben düzeyimmiş.bu arada oğlu ev aldı ama bana da sen esya al demedi,ki zaten hiç esyamız alınmamıstı.ben salak da cocuk bir sürü masrafa girdi diye ,gelinlik ayakkabısıydı vs gittim outletlerden sectim.gelinlik iç çamasırını ucuz bulurum diye dolastım o kadar,neymıs bir şeyi beğenmıyormusum ondan dolasmısım.tabii oğlunun kabahatı nasıl anlatıyorsa.kadın bana düşman.bu arada kıza sunların alınması lazım denmemıs cocuga.ozaman sen yapsaydın dıyecek arkadaslara söyluyorum,annelerın karısmadıgı alısverişlerde,erkek annesi kız tarafı için neler alınması gerektiğini ogluna söyler bizde,yoksa erkek nerden bilecek çamasır vs alınması gerektiğini.bu arada benim derdim ya da aldıgım seyler bir nişan ya da düğün alısverişi değil sadece gelinlik altına giyilecek korseli çamasır,ayakkabı,kına ayakkabısı elbisesi ve cantaları ,fazladan bir sütyen dahi yok yani.olay sadece bu kadar alısverişten cıkıyor.bız sözde bırsey ıstemeyız demişiz,nerden cıkmıs ,korse ????????? annem de demişki gelinlik için bu terzi söylemiş.neyse ben nişanı attım böyle abuk subuk tel konusmaları olunca.olacak sey mi kadın acmıs laf sayıyor bize.bunlar barısmaya geldiler.babası ve kızkardeşini ayrı tutarım,çok farklılardı.baba olanları dinledi ve dedi ki karısına kız ,evini, oğlunu düşünmüş,gitmiş ucuzunu aramıs bulmuş,sen deseydin kızım sana gelinlik alınacak diye sen götürseydin.kızım sen de gidip keşke en pahalısını alsaydın , faturayı da buna ödetseydin,böyle olmazdı dedi.yüzükleri biz sectik ya hanımefendi o yüzden karısmak istememiş.velhasıl kelam iyi ki kv annemi beni arayıp öyle saçmaladı,vesile oldu,nişan atıldı,ben daha önceki d.günü vs hediyesi dahil iade ettim.kullanmamıstım,yalnız giymiş olduğum söz elbisemi ,ayakkabımı iade etmedim.bu arada sen ne aldın diye sorarsanız.bir takım alınması gerekiyorsa annem 3 al kızım dedi,ben de öyle aldım.
yani iş az sey isteyip hatta hiç istememekle de olmuyor.içinizde ne varsa isteyin.evet eşya, ev her zaman olur,ama düğün bir kere oluyor.istemediğim gibi olmasındansa hiç olmamasını tercih ederim.biraz uzun oldu hepinize sevgiler..
yani iş az sey isteyip hatta hiç istememekle de olmuyor.içinizde ne varsa isteyin.evet eşya, ev her zaman olur,ama düğün bir kere oluyor.istemediğim gibi olmasındansa hiç olmamasını tercih ederim.biraz uzun oldu hepinize sevgiler..