- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
- 113
- Konu Sahibi turkmengelini
-
kimse çırağanda düğün yapacak durumda değil zaten canım.. herkesin sıkıntıları oluyor. ama uğrunda sıkıntı çektiğin şey de değerli oluyor.bir arkadaş demiş ya,, düğün resimlerine bakınca insan mutlu olmalı..
bende tabiki çırağanda düğün yapalım demiyorum canım kendi yağımızda kavrulalım diyorum ancak güzel birşeyin ortaya çıkması için beklemeyi tercih ediyorum. insan dediğiniz gibi güzel anılar hatırlamak istiyor
zor bir durum...kimseyi kırmadan önce nişanlınla konuş derim.ona anlat. o annesiyle konuşsun...
şuan tam içinde bulunduğum durum
kurban bayramında nişanım olacak.geçen kayınvalidem nişan ve düğünü konuşmak istedi asıl olacak diye...
biz sözlümle nişanı evde,yakın akraba ve dostlarımızla yaklaşık 60 kişiyle yapalım diyoruz.
fakat kayınvalidem mekan tutalım sazcılar tutalım diye heves ediyor.
onuda geçtim...
düğün anlayışı çok farklı...
onlar düğün salonu tutmak istemiyor.evlerinin önü büyük bi alan,beni evden çıkarıp oraya götürmek istiyorlamış,damat tarafı öyle yaparmış?
e peki benim tarafım nolacak?
salona para vereceğimize kızımızın(yani bnim) koluna bilezik yaparız diyor...
e soruyorlar mı ben o bilezikleri gönlümden geçen düğüne tercih etmek ister miyim?
özünde çok iyi bi kadındır,zülmesin diye kıramıyorum,bişeyde diyemedim,sağolsun annem itiraz etti biz salon istiyoruz diye...
durumlarıda gayet iyi ama onlar şatafatlı bişeyler istiyorlar...kurbanda kesilecekmiş düğünümde.yani tam köy düğünü anlayışı.
benim alışkın olmadığım bi durum.
bide kayınvalidem sazcılar tutacakmış,geiniyle doya doya oynayacakmış...
ben kapalı bi bayanım ve hayalimdeki düğün lokal şeklinde,oynanmayan sade ama hoş bi nikah,bayan erkek ayrı eğlenmesiydi.
artık onuda geçtim,düğün salonuda olur ama ben onca erkeğin içinde durmaksızın oynayacak biri değilim,rahatsız olurum böyleşeylerden.
yapacaağım eşimle girişte dans etmek bide formaliteden halay veya ouyn havası.o da bi kere.
kayınvalidem çok iyidir maşalllah,hayat doludur.o yüzden onunda hevesini kırmak istemiyorum bi yandan
insan hayatında bir kez evleniyor ve herşeyin güzel olmasını istiyor ödün verilmesi gereken ufak tefek şeyler olabilir tabiki bu süreçte ancak bu senin düğünün tamam erkek yapar düğünü derler ama sonuçta sizin kararınızda önemli bu konuyu nişanlın ile paylaş derim ben ortak bir karara varıp onunda ailesini ikna etmesini sağlayabilirsin
bide kızlar bişey daha sormak istiyorum.nişan alışverişiniz nasıl geçti?
kayınvalideleriniz çok karıştı mı almak istediklerinize?
yani bu yakışmadı şunu al,bu pahalı...gibilerinden?
ya da sizin istediğiniz bi mağazadan almak yerine kendi istedikleri yere götürme gibi durumlar oldu mu?
ya bizde nişan alışverişine çıkıcaz ben kimseyi istemedim yanımda sözlüme de dedim ona da mantıklı geldi zaten. ben rahat edemem öyle. zaten kimsenin de istediği heves ettiği yok aman alalım edelim diye herşeyi sözlüm düşünüyokurbandan sonra nişan yapalım diyoeuz ama ikimiz konuşuyoruz ailesi hiç sormuyo ne olucak nasıl olucak diye garibim debelenip duruyo
bence brada gençlerin istekleri daha önemli, sen bu konuda sıkma canını onlar sizin isteklerinize ayak uydurmuş iyide olmuş, gençler böyle istedi böyle oldu der kayınvaliden de , zaten çok katı ve inat biri olsaydı vazgeçmezdi sizin isteğinizi kabul etmezdi belli ki şirin ve anlayışlı biri bu konu için üzme kendinizaten nişanlımla konuştuk,ikimizinde istekleri ortak gerek nişan için gerek düğün için olsun...
o annesiyle konuştu,kabul de etti kayınvalidem ama biliyorumki istediği olmadığı için üzüldü içten içe,ilk evladının düğünü souçta
onu üzmek benide üzüyor
öncelikle hayırlı olsun canım,Allah tamamına erdirsin.benim nişanımda kurban bayramının 4. günü olacak,nişan alışveişide 15 ekimde olacak.
aslında babm falanda sözlümle benim yalnız gitmem taraftarıydı.fakat kayınvalidem mutlka gelmek istiyor.annemde başınızda büyük olması iyi olur,fikir verir dedi.
szi bu konuda tecrübesiz olduğunuz için eksik veya yanlış alabilirsiniz dedi,bizede mantıklı geldi.
biz beraber gideceğiz ama mağazadan nişanlımla ben kendi zevkimize göre alacağız(tabi planlarımız bu yönde gerçeği nasıl olacak bilmiyorum)
ama dedğim gibi tereddütlerim var.
şimdi onları kırmamak içinde tutup fiyatı uygun diye,onlar beğendiler diye çok ta beğenmediğim şeyleri almak istemiyorum.
sen gene bi yerde şanslısın canım,en azından sadece ikiniz olacağı için rahatça istediğini alırsın
bence brada gençlerin istekleri daha önemli, sen bu konuda sıkma canını onlar sizin isteklerinize ayak uydurmuş iyide olmuş, gençler böyle istedi böyle oldu der kayınvaliden de , zaten çok katı ve inat biri olsaydı vazgeçmezdi sizin isteğinizi kabul etmezdi belli ki şirin ve anlayışlı biri bu konu için üzme kendini
benimde cekincem o cebimizdeki parayı bilicez ve biz ona göre alıcaz annem varken o sesini çıkaramaz annesi varken ben sesimi çıkaramam. tecrübe derken ne alınması gerekiyosa sorucam ona göre alıcaz işteee aman çokta önemsemiyorum açıkçası..
bakalım ya...hayırlısı olsun hakkımızda...
hayırlısıyla atlatsaydık şu nişanı.
Bencillikle alakası yokki bir defa başına gelen bir olay
İmkanların dahilinde en iyisini yapmak lazım...
Zaten konuyu açan arkadaşımızda onu söylüyor herşeyden kısıp hevesinizi kursağınızda bırakmayın diyor
Eşya vs zamanla alınır yapılır ama Düğün bir kere yapılır çok haklı bence..
bide kızlar bişey daha sormak istiyorum.nişan alışverişiniz nasıl geçti?
kayınvalideleriniz çok karıştı mı almak istediklerinize?
yani bu yakışmadı şunu al,bu pahalı...gibilerinden?
ya da sizin istediğiniz bi mağazadan almak yerine kendi istedikleri yere götürme gibi durumlar oldu mu?
İnsanlar evlenecem diye sanıyorlarki herkes onlara kesenin ağzını açmak zorunda
herşeyin en iyisinimi istiyorsun o zaman kendi imkanınla yapıcaksın,
yok yapamıyorsan yapanada karışmıyacaksın.
o konuda şöyle yaptım. maaile mağaza mağaza dolaşmayalım dedim. önceden gezip ne alacağımı kararlaştırdım. eşim de-o zamanki sözlüm- bayıldı bu fikre çünkü alışverişten ve bunun için gezmekten nefret eder.
çıktığımızda doğrudan oraya gittik. giydim, baktılar, zaten kayınvalidem hastaydı gelmemişti(yol 15 saat) elti de karışmadı.aldık çıktık hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?