evlenecek kızlar, sözüm size

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
sorunlar, sıkıntılar, maddi manevi imkansızlıklar....

bunların hiç biri kalmıyor.

hatırladığınız sadece düğününüz oluyor.

imkanınız ölçüsünde hiç bir şeyde hevesiniz kalmasın...düğün adına..o kır düğünü mekanını tutun mesela..eşyalar yıllar içinde alınıyor ama insan tekrar evlenmiyor-yani inşallah-

o gelinliğe içiniz gitti ama hesaplısı da var...imkan varsa, "zora girmeyeyim" demeyin. ertelenebilecek bir ihtiyacı erteleyin ama o gelinliği giyin.

düğün çerçevesi dışında, ihtiyaçlar zaman içinde tamamlanıyor. eşyaları, araç gereçleri erteleyebilirsiniz.

ama düğün...

ne yaşamak , ne hatırlamak istiyorsanız onu yapın.

dedim ya,

tüm sıkıntılar geçtikten sonra aklınızda sadece düğününüz, gelinliğiniz kalıyor...keşke dememek için...

Çevremde çok var keşke şu nişanlığı giyseydim şu gelinliği alsaydım falan..yıllarca içinde ukde kalıyor..
Bir kere oluyor evlilik düğün hiçbir isteğinizi içinize atmayın.Kayınvalideler vs.. fedakarlık yapmalılar fedakarlıklar hep gelinlerden isteniyor nedense..

hatta dini açıdan çekincelerim vardı. kadın erkek karışık olmasın dedim..bayanlara eğlence gibi oldu. ama şimdi diyorum ki, keşke eşimle kolkola girebilseydim, ilk dansımız olsaydı...

hepinizin farklı keşkeleri olacaktır. olmasın. gönlünüzce, çocuklarınıza anlatırken mutlu olacağınız bir düğününüz olsun.

istisnalar vardır ama kimse istediği mekanda düğün yaptı, o fotoğrafçıyı tuttu, beğendiği gelinliği giydi diye BATMAZ...

hem bir sır vereyim mi,, harcatan gelinler kıymetli oluyor..kalitenizden ödün vermeyin. kimse "aman bu kız bizi düşündü de o seti almadı, o mekanı tutmadı" demiyor...

Valla öyle olacaksa herşeyin en güzeli olsun ve en önemlisi "gelinin" istediği olsun

ben sadece nişanda problem yaşadım ama düğün benim istediğim gibi oldu oh iyikide öyle olmuş :)

kesinlikle katılıyorum..harcatanlar kıymetli oluyor..

Evet insanlar evlenirken herşeyin en iyisinin olmasını arzu eder,fakat kendi imkanlarınla bunları yapabileceksen yaparsın.
Aksi takdirde ,anne-babaları herşey istediğiniz gibi olsun diye zora sokmanın gerekmediğini düşünüyorum.
Evleniyorum diye bencilce davranmak gerekmiyor...

Bencillikle alakası yokki bir defa başına gelen bir olay
İmkanların dahilinde en iyisini yapmak lazım...

Zaten konuyu açan arkadaşımızda onu söylüyor herşeyden kısıp hevesinizi kursağınızda bırakmayın diyor
Eşya vs zamanla alınır yapılır ama Düğün bir kere yapılır çok haklı bence..

bak hemen yanlış anlamalar başlamış..
önceliklerinizi değiştirin dedim. bütçe bellidir. gönlünce olsun derken istesen de aşamazsın. ama yemek takımın karaca olmaz da başkası olur. ya da sonra alınır.benimki kolisinde duruyor. günlük takımım normal misafirde de idare ediyor.royalin antibakteriyel halısını bir kaç ay bütçeni toparladıktan sonra da alırsın.kimse halısı antibakteriyel değil diye ölmüyor mesela. düğün detayları bir kere oluyor. bütçeni toparlayıp sonra yapma imkanın yok.

diyorum ki, eldeki parayı doğru yere kullanın.erteleyebileceklerinizi erteleyin...

Sanırım bende aynı şeyleri anlatmak istedim..:)

kesinlikle haklısın, yıllar geçtıkten sonra düğün resımlerıne bakarken "o" gunu hatırlayınca yüzü gerçekten gülmeli insan mutlu olmalı...

O günü hatırlayıpta huzunlenmemelı ıçındekı ukdelerle..

düğünüm pek yakın değil 1 sene var hemen hemen ama biraz madi imkansızlıklarımız var, ben kendi isteklerimden vazgeçmemek için yani istediğimi giymek almak için biraz beklemeyi göze aldım karşı taraf hep biişeylerden vazgeçerim diye bekliyor vazgeçmemizi istiyorlar sanki sadece kız tarafının masrafı oluyormuş gibi ben istediğim düğünü yapamayacaksam en güzel hayalimi gerçekleştiremeyecksem beklerim daha iyi diorum

kimse çırağanda düğün yapacak durumda değil zaten canım.. herkesin sıkıntıları oluyor. ama uğrunda sıkıntı çektiğin şey de değerli oluyor.bir arkadaş demiş ya,, düğün resimlerine bakınca insan mutlu olmalı..

kesınlıkle katılıyorum ve ustelık etrafıma yenı evlenecek olan kım varsada yanı yorumu yapıyorum kendılerıne ımkanlar el verdıgı olcude en ıyısını en guzelını yapmaya calısın bu hayata nıye gelıyoruz kı yasamak dedıgın boyle kucuk guzel anılarda saklı ohh sefamız olsunnn

benımde çok sey ıcımde kaldı istedıgım kuaföre bıle gıdemedım sacma sapan bıyere gıttım yapmıyorlarsa napalım bogazına mı yapışalım...ıyy bak gene aklıma geldımı sınırlenıyorum yaaaa...nefret edıyordum onlardan hala da nefretım geçmiş değil....agzıyla kus tutsalar yaranamazlar artık....

Bende ukdelerle içimde kalmış birşeylerle yaşamak istemiyorum, inşallah öyle bişi olmaz

inşallah canım..benimki berbattı.mekan masrafı olmasın diye kır düğünü yapmadım. düğün bile değildi. bizim memlekette kadınlara kına gecesi oldu, o da alakasız kapalı basketbol sahasında...ne müziği ayarlayabildim ne başka şeyi. ses sistemi bozuldu. anlayan yok. aynı salak halay parçaları ki 2-3 taneydi çaldı durdu.çirkin bir masa, çirkin bir çiçek önümde...

eşimin ailesi de köydeydi. kalacak yer sorunu var diye kimseyi çağıramadık. hani tv de köy düğünleri olur. alakası yok. bir odada oturdum durdum. ilk eve girerken bir tur oynadık karşılıklı ama gayet ciddi. gelin gülerse ayıplarlarmışşşşşşşş.sonra ben içeri.

her ayrıntıyla kendiniz ilgilenin. müzikti, oturma düzeniydi, masaydı kimseye bırakmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…