Evlenecek kadın ve erkeklere tavsiyeler

ultimareina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
448
2
0
İstanbul
Arkidişlerim şimdi aşağıda yazacağım şeyler, benim bugüne kadar sürekli gözlemlediğim, bir evi ayakta tutan ya da yıkan şeylerden yola çıkarak hazırladığım bir listedir. Evli değilim, bu yüzden "Hele bir evlen de öyle konuş bakalım" diyenler olacaktır. Doğrudur... Fakat bir sobanın sıcak olduğunu biliyorsanız, o sobanın sıcaklığını hissetmeniz için ille de dokunmanız gerekmez. Gözün gördüğü bazı gerçekler vardır ki yaşamadan da anlaşılır. Tıpkı çerkez tavuğu yapmak için Çerkez olmaya gerek olmadığı gibi... Aralarda katılmadığınız noktalar da olacaktır belki, olabilir, buna da saygı duyarım. Sizlerden de eklemeler gelirse sevinirim. Buyrun bakalım neymiş benim gözlemlediklerim;

Evlenecek kadınlara tavsiyeler

• Dırdır yapmayın
• Ilımlı olun
• Eşinizin ailesine normal bir arkadaşınızın ailesi gözüyle bakın, sevmeye çalışın, sevmeden saygı göstermek kavramı bir yerden sonra kopuyor çünkü… kayınvalidenize “kaynana” olarak değil, sevdiğiniz adamı dünyaya getiren kadın olarak bakın.
• Maddiyatçı olmayın. Gün gelir bir çorbayla bile günü geçirebilirsiniz, adamı tüketmeyin, destekçisi olun.
• Dırdır yapmayın
• Saygınızı kaybetmeyin, kavga sırasında çirkinleşip ağzınızdan çıkanı kulağınızın duymayacağı kıvama gelmeyin. Kavga edin ama orada bile sınırlarınız olsun. Belaltı vurmayın.
• Yatağınızı ayırmayın. Adama yastık verip salona yollamayın
• Eşinizi, arkadaşlarının ya da ailesinin yanında imalı sözler ve bakışlar altında iğnelemeyin. Kimse aptal değil.
• Dırdır yapmayın
• Beraber paylaşacağınız bir yataktan başka şeyler de olsun, eğlenmeyi gülmeyi bilin ve ertelemeyin.
• Kanaatkar olun. Olduğunuz müddetçe hayat size kat be kat fazlasını veriyor zaten, unutmayın.
• Ailelerinizin anlaşabilmesi hatrı sayılır miktarda önemlidir. “Ben ailesiyle değil onla evlencem yeeaa” demeyin
• Komplekslerinizden arının. Kadın güçlüdür, kadın ayakları üstünde durmalı, kadın kadın kadın… e tamam eyvallah ama böyle böyle feministliğe doğru da yol almayın. Madem kendi ayaklarının üstünde durup özgür yaşamaya o kadar meraklıydın, ne evlendin be kadın, bilmiyor muydun böyle olacağını, new york mu burası?
• Mutlu olmaya bakın, yıkılmayın, gözlerinin içine bakıp bir ömrü tüketmeye hazır olun.

Evlenecek erkeklere tavsiyeler

• Hayatınızı kapana kısılmış gibi hissedecekseniz evlenmeyin.
• Eşinizi masum, güvenilir bir kadın olarak görmüyorsanız, sürekli şüphelerle kadını boğacaksanız evlenmeyin.
• Çifte standardı kabul etmiş bir kadınla evlenin ama kabul etti diye de cılkını çıkarmayın.
• İyi yemek yapan bir kadınla evlenin.
• Anlayışlı, güleryüzlü bir kadınla evlenin. Nemrudun kızı gibi bir köşede somurtacaksa, bırakın o köşede yaşlansın.
• Eşinize, ailenize sahip çıkın. Çocuk düşünüyorsanız, gerçekten iyi bir aile babası olun.
• Namuslu, dürüst, temiz bir hayat yaşayın.
• Sokaktan geçen kadınlara bakabilirsiniz, göze yasak yok hatta bunun makarasını bile yapabilirsiniz eşinizle ama o kadını yatağınıza alırsanız, tipine bakmak ayrı şey tadına bakmak ayrı şey unutmayın.
• Mümkünse eşiniz derli toplu giyinen bir kadın olsun, illa kapalı olsun demiyorum, örümcek beyinli olun da demiyorum ama eşinizin bir çift memesinin bedenini herkes bilmesin, mahreminiz olsun.
• Eşiniz ile anneniz arasında sorun olacak şeyler varsa “kendileri halletsinler” demeyin, aradaki köprüyü kuracak olan her zaman sizsiniz, unutmayın.
• Kopamayacağınız kötü bir alışkanlığınız varsa, eşinizi ve hatta ilerde çocuklarınızı da bu bataklığa çekip hep beraber boğulmayın. Kurtulmaya çalışın, kurtulamıyorsanız tek başınıza boğulun, kimseyi günahlarınıza, rezil hayatınıza ortak etmeyin.
• Fazla özgürlükçü bir ruhunuz varsa evlenmeyin, arkadaşlarınızla bir iki kadeh bir şeyle içmeye elbette gidin ama her gece kadını gözü kapılarda bekletmeyin.
• Beraber paylaşacağınız bir yataktan başka şeyler de olsun, eğlenmeyi gülmeyi bilin ve ertelemeyin.
• Mutlu olmaya bakın, yıkılmayın, gözlerinin içine bakıp bir ömrü tüketmeye hazır olun.

Son düzenleme:
vallahi bence anca bu kadar güzel anlatılırdım bu yaa... çok teşekkürler canım benim.. bende evli değilim ama söyledğin herşeye katılıyorum... çok haklısın.. bence en önemlisi bir insan kadın yada erkek olsun, kendinin kabul edemeyeceği birşeyi karşı tarafa yapmamalı.. önce kendini onun yerine koymalı.. ve yine bence, karşı tarafın hoşlanmadığı ve hoş görmediği şeyleri yapmakta ısrar etmemek lazım.. birazda uyumlu olmak gerekiyor diye düşünüyorum...Şeniz

harika betimlemişsin
elbet bu özelliklerin hepsini barındırmıyoruz ama bu özelliklerin çoğunu barındırıp hayat eşini bulamamakta var.
ama harika anlatmışsın tebrikler

Back