• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama ailemin izni yok. Sevgimi anlamıyorlar.

E güzel kızım iki senede anlaşmışsınız konuşmuşsunuz dert edilecek bir sey yokmuş. Birde nasıl konusma sorunlu onu cok merak ettim cok mu göze batıyor? Bir sey seslendiginde duymuyor mu? Duymak ve anlamamak arasında cok fark var. Sesleri duyarsın ama anlamak zor gelir sinirsel bir sorundur isitme sinirleri ölüdür, ama tamamen hem duymamak hem anlamamak var. Hangisi bilemedim.

Hepimiz birer engelli adayıyız zaten. Bu hayat sürprizlerle dolu. Bir gün sağlıklısın bir gün değil. Kendimden örnek vereyim hastalık hastasıyımdır kronik olarak üst solunum enfeksiyonlarımı tüm kış boyu geçiririm köpekler gibi öksürürüm. Aynı zamanda sık sık baş ağrısı çekerim. Bütün hastalıklarım ağrılı olur küçükken orta kulak iltihabı geçirdim ve aynı zamanda bademcik ameliyatı oldum ömrüm hastanelerde çürüyerek ve kücüklük yaştan beri ilaçlar kullanarak geçti ve hala geçiyor. Hastalıklarımın izini hala da sürüyorum egitim kariyer hayatıma etki ediyor mu? Ediyor ama üstesinden geldikten sonra kimse tutmuyor. Acıların içinde kıvrana kıvrana sunumlara, egitimlere projelere koşturuyorum :) yani alışınca bir gün acı olmayınca sağlıksız mıyım diye düsünmeye basladım:)

Hiç takmayın. Çevreyede kulak asmayın.
Tesekkur ederim yorum icin. Yok anlamada problem yok cok sukur. Gecmis olsun umarim sagliginiz biran evvel yerine gelir

Vazgeçmeyin

Birbirinizin kıymetini bilin

Annen tabi daha iyisi olsun kafasında her anne gibi , yani ben daha aman çok iyi damat bu diyeni duymadım herkese bir kulp buluyor bu anneler

Siz vazgeçmeyin ikna olacaktır kararlı durun

karşı komşum diş doktoru, eşi de diş doktoru
üniversitede tanışmışlar , adam ayaklarından engellei yürüyemiyor
ailesi karşı çıkmış ama kadın illa da olacak diye zorla da olsa ikna edip evlenmiş
şimdi 3 tane oğulları var ve birlikte bi klinik açtılar mutlular.

bazen çok zorlandığını cocukları için hüzünlendiğini söylüyor
ama bizim derdimiz ahiretimiz diye tekrar kendine geliyor.

sabır ve imtihan gücünüz ilerisi için kuvvetli ise savaşın
değilse ona da kendinize de ailenize de zülmetmeyin.

Arkadaslar ilk defa asik oldum. Hislerim karsilikliymis. Evlenmeye karar verdik. Ama ailemin rizasi yok. Sebebi sevgilimin engelli olmasi. Ben sevdikten sonra insanlarin ne dedigi onemli degil tabii. Ama kisa surede cok yiprandim. ''Bakire'' olmadigim icin evlenmek istedigim laflarini duyuyorum.(ki oyle bir sey yok ) Cok agirima gidiyor. Bunu es adayimla paylasmak istemiyorum. Neden uzeyim insanlarin kalpsizlikleriyle onu. Daha cok baglaniyorum ona insanlarin bu kalpsizliklerini gorunce. Velhasil daha yolumuz cok uzun. Belki daha çok yipranacagim ama değecek diyorum simdiden. Zamanla askimi gorecek insanlar Benimle benzer hikayesi olan var mı? Dertleşelim.
Asla engel konusunda kimseye bir şey diyemem hakkımda olamaz tabi. Ama belki de aileniz size sizin kararlarınıza güvenmiyordur . Onlara kararlılığınızı ve sevginizi daha çok gösterin . Gerçekten aile olmadan başka bir yuvada mutlu olmak olmuyor . Bir yerden bir patlak veriyor ve hep hayatını sorguluyorsun. Aileni de dinle niye karşılar diye. Söz yapılsa nişan yapılsa belki aileye girince beğenmeyeceksin bir şeyleri kendin vazgeçeceksin bunu bilemezsin . Ama aileni çiğneyip geçme 🥺

@gulendam_34 , @Komiknick ,@zorunlunick

Onu apar topar köyden buldukları bir kız ile evlendirdiler haberini aldım
O kız yaşça benden küçüktü bende daha 20 olmamisim kendi kendime diyorum ki acaba yaşım mi buyuk geldi ona cahillik işte
O evlilikten bir kızi oluyor derken ayağı enfeksiyon yapıyor ve maalesef biraz daha kesmek durumunda kalıyorlar aylarca hastanede kalıyor o esnada karısı maalesef onu aldatıyor ve Onun nikahı altindayken başka bir adamdan çocuk yapıyor bir oğlu oluyor
Boşanıyorlar aldatildigindan haberi yok kız babada oğlan annede kaliyor
Kadın oğlunun babası olan adamla evleniyor ki o adamda evliymis o da boşanıyor evleniyorlar
Bir gün oğlunu görmeye gittiginde üvey baba telefonda öyle bir oğlum canım diyor ki bunu ancak gerçek baba böyle der diye içine kuşku düşüyor kimseye bir şey demeden özel bir yerde DNA testi yaptırıyor ve çocuğun kendinden olmadığı ortaya çıkıyor üstünden düşürme işleri mahkemeler vs vs
Derken başka bir evlilik yapıyor kendimden çok küçük biriyle evlendim beni aldattı demek ki büyük bir ile evlenmeliyim deyip hayli büyük bir kadın ile evleniyor kadında evlenmiş ayrılmış kendi halinde bir zavallı kadincagiz ona diyor ki benden ne istersen yapmaya hazırım ama ne olur ibadetime karışma ve kadın cidden kendini ibadete adiyor bu evlilikten de iki kızı oluyor ama resimlerini görüyorum bazen mutsuzluk bildiğiniz pacasindan akiyor

Bana gelince bende evlendim eşim 3.5 yıllık evliyken bana sadece 2 yıl kalacağım diyerek yurt dışına gitti çalışmaya o zaman büyük kızım 3 yaşında diğeri 6 aylık bebekti

Şu an 19 yıllık evliyim eşim 15 yildir yurt dışında bir kızım daha oldu ben istedim Rabb'im verdi sonsuz şükürler olsun kendim büyüttüm sadece Allah'ın yardimiyla tek başına büyüttüm 6 ayda bir izne gelip 15 gün kalıyor ve öyle burnumdan getiriyor ki hiç gelmese diyorum

Biz 2016 yılında karşılaştık konuştuk anlaştık onun üç evladı benim üç evladim var ve önceliğimiz onlar bir hata yapma lüksümüz yoktu bu yüzden birbirimize iyi dileklerde bulunup ayrıldık

Bana dedi ki "25 yıl boyunca her akşam gokyuzunde bir yıldızı gözüme kestirip seninde o yıldıza baktığın gözlerimizin aynı yıldıza değdiği ihtimaliyle avundum ...
Ezan okunduğunda bu ezanı o da duyuyor şu an ikimiz aynı şeyi dinliyoruz tesellisi buldum...
Adımız bir kapı zilinde yanyana yazılsın ne çok isterdim..."

Ne diyelim kader
Allah inşallah bizi yavrularımızdan güldürsün

Teşekkür ederim merak edip dinlemek istediğiniz için
Allah'a emanet olun
Çok üzücü bir hikaye, yazdın yazdım sildim.. Allah evlatlarınıza sağlık, ömür versin

Hakkınızda en güzeli olsun. Gerçi 2 yıldır tanıyorum demişsiniz ama yine de iyi ölçüp biçin derim. Engeli sizin ona karşı hislerinizi etkiliyor mu diye. Yani merhamet duygusu ile aşkı karıştırıp karıştırmadığınizdan emin olun.bunu söylüyorum diye yanlış anlaşılmasın bence aşkta engel yok olamaz. Sadece kendinizden iyice emin olun ki herşey daha güzel olsun. Eğer karakterinden ve sevginizden size verdiği deger ve saygidan eminseniz ailenizi ikna etmek için başka bir aile büyüğünden yardım alabilirsiniz mesela dayı amca hala teyze babanne anneanne gibi.
Tabi aileniz bunu daha da yadırgamayacaksa.
Bazen anne babalar kıyamıyor kızlarını vermeye hemen hayır diyorlar. Farkli aile bireyleri bunu daha iyi izah edebilir belki. Dısardan daha objektif gelir onlara da belki.

Hersey gönlünüzce en güzel haliyle olsun ❤🙏

Vazgeçmeyin

Birbirinizin kıymetini bilin

Annen tabi daha iyisi olsun kafasında her anne gibi , yani ben daha aman çok iyi damat bu diyeni duymadım herkese bir kulp buluyor bu anneler

Siz vazgeçmeyin ikna olacaktır kararlı durun
Tesekkur ederim. Insallah ikna olacaklar sevgimi anlayacaklar

karşı komşum diş doktoru, eşi de diş doktoru
üniversitede tanışmışlar , adam ayaklarından engellei yürüyemiyor
ailesi karşı çıkmış ama kadın illa da olacak diye zorla da olsa ikna edip evlenmiş
şimdi 3 tane oğulları var ve birlikte bi klinik açtılar mutlular.

bazen çok zorlandığını cocukları için hüzünlendiğini söylüyor
ama bizim derdimiz ahiretimiz diye tekrar kendine geliyor.

sabır ve imtihan gücünüz ilerisi için kuvvetli ise savaşın
değilse ona da kendinize de ailenize de zülmetmeyin.
Tesekkur ederim. Umarim hem o aile icin hem benim icin guzel seyler olur

Hakkınızda en güzeli olsun. Gerçi 2 yıldır tanıyorum demişsiniz ama yine de iyi ölçüp biçin derim. Engeli sizin ona karşı hislerinizi etkiliyor mu diye. Yani merhamet duygusu ile aşkı karıştırıp karıştırmadığınizdan emin olun.bunu söylüyorum diye yanlış anlaşılmasın bence aşkta engel yok olamaz. Sadece kendinizden iyice emin olun ki herşey daha güzel olsun. Eğer karakterinden ve sevginizden size verdiği deger ve saygidan eminseniz ailenizi ikna etmek için başka bir aile büyüğünden yardım alabilirsiniz mesela dayı amca hala teyze babanne anneanne gibi.
Tabi aileniz bunu daha da yadırgamayacaksa.
Bazen anne babalar kıyamıyor kızlarını vermeye hemen hayır diyorlar. Farkli aile bireyleri bunu daha iyi izah edebilir belki. Dısardan daha objektif gelir onlara da belki.

Hersey gönlünüzce en güzel haliyle olsun ❤🙏
Tavsiye icin tesekkurler. Malesef ailem boyle bir seyde daha cok sinirlenir. Bunu ben de ilk zamanlar kendime defalarca sordum merhamet mi ediyorum seviyor muyum diye? Ama hayir ona merhamet duymuyorum. Onunlayken mutlu oldugumu hissediyorum. Mutlulugu yasiyorum.

Back