• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama ailemin izni yok. Sevgimi anlamıyorlar.

Cok tesekkur ederim
Kimseye kulak asmayın, aşkınızın peşine düşün ve evlenin denmesi size güç verecektir eminim.. Fakat bence ailenizin de desteği olmadan bir adım atmamalısınız..

Sizin hakkınızda apır sapır konuşan insanları asla dinlemeyin.. Çünkü onlar asla bitmeyecek..

Bugün engelli biriyle evlenmek istediğiniz için bakire olmadığınızı konuşanlar, yarın evlendiğinizde çok mutsuz diye konuşacak.. Aradan zaman geçeçek çocuk düşünmediğiniz için yapmadığınız için size çocukları olmuyor bunlarda bir sorun var diyecekler.. Yani aklınıza gelecek herşeye hazır ve nazır bir vaziyette laf edecekler 🙈o yüzden canınızı hiç mi hiç onlar yüzünden sıkmayın..

Arkadaslar ilk defa asik oldum. Hislerim karsilikliymis. Evlenmeye karar verdik. Ama ailemin rizasi yok. Sebebi sevgilimin engelli olmasi. Ben sevdikten sonra insanlarin ne dedigi onemli degil tabii. Ama kisa surede cok yiprandim. ''Bakire'' olmadigim icin evlenmek istedigim laflarini duyuyorum.(ki oyle bir sey yok ) Cok agirima gidiyor. Bunu es adayimla paylasmak istemiyorum. Neden uzeyim insanlarin kalpsizlikleriyle onu. Daha cok baglaniyorum ona insanlarin bu kalpsizliklerini gorunce. Velhasil daha yolumuz cok uzun. Belki daha çok yipranacagim ama değecek diyorum simdiden. Zamanla askimi gorecek insanlar Benimle benzer hikayesi olan var mı? Dertleşelim.
Bir arkadaşım sevgilisi böbrek yetmezliği vardı çocuğun , arkadaşımın babası çocuğun bobreginden tutun işte sana "kocalik edemez çocuğun olmazlara dek kıza demişti. Gökten Allah inse vermiycem seni" vs dedi . Ama sonrasında bin pişman oldu. Saçma sapan aile egoları başka bişey değil. Siz vazgeçmeyin ve kimseyi de lütfen umursamayin siz sevdikten sonra hiç kimseyi ilgilendirmez aileniz dahi olsa . Mutluluk sizinle olsun 😊

Anneniz başta olmak üzere yakın çevreniz bu konuda son derece cahilce davranıyorlar. Olabilir, demek ki bu konuda kendilerini eğitememiş, yetiştirememişler. Bu konuda iş size düşüyor.

Kavga etmeden, eziklik duymadan, kararlı ve dirayetli bir şekilde, dimdik durarak defalarca kararınızın bu olduğunu, kendilerinden sizi üzmeyi bırakıp aileniz olarak size artık destek olmalarını beklediğinizi çok rica ederek anlatacaksınız.

Bir de onların sizi üzmeleri karşısında fazlaca üzülüp ezilip etkilendiğinizi hissettirmemenizi öneriyorum. Bu durum kendilerine sizi doğru etkiledikleri, böyle böyle onlara hak vereceğiniz gibi yanlış bir kanıya varmalarına yol açar. O anlarda da Kararlı bir şekilde farklı düşündüğünüzü, sevgi ve saygı duyduğunuz bu insanla evlenme kararı aldığınızı, bir yabancı gibi bu konuda sizi üzmek, yıpratmak, yanlış ithamlarda bulunmak yerine sevgiyle huzurla, mutlulukla yanınızda olmaları gerektiğini söyleyin.

Ve mutlu ve pozitif görünmeye çalışın. Özellikle sevgilinizle ilgili konularda, mutlu heyecanlı ve pozitif durum sergileyin ki sizin mutlu olacağınız psikolojisi oluşabilsin ailenizde.
Evet oyle yapıyorum genelde ama icimden de oyle geliyo zaten. Cok tesekkur ederim yorum icin

Bir arkadaşım sevgilisi böbrek yetmezliği vardı çocuğun , arkadaşımın babası çocuğun bobreginden tutun işte sana "kocalik edemez çocuğun olmazlara dek kıza demişti. Gökten Allah inse vermiycem seni" vs dedi . Ama sonrasında bin pişman oldu. Saçma sapan aile egoları başka bişey değil. Siz vazgeçmeyin ve kimseyi de lütfen umursamayin siz sevdikten sonra hiç kimseyi ilgilendirmez aileniz dahi olsa . Mutluluk sizinle olsun 😊
Cok tesekkur ederim ❤ cok sukur bizimki henuz o kadar kati degil sadece can sıkıp duruyorlar

ablam sen duyma ve konuşma engeli olan adamla 2 sene iletişim kurup sevdiysen herkese b.k yemek düşer. afedersin demeyeceğim bu sözden dolayı!

helal olsun, biz her tarafı sağlıklı insanla anlaşamıyorken, konuşamıyorken doğru düzgün...
bravo sana.

Sizi cok uzmeyeceksek ben bilmek isterim. Cok uzuldum :(

G gulendam_34 , Komiknick Komiknick , bebeklinick bebeklinick

Onu apar topar köyden buldukları bir kız ile evlendirdiler haberini aldım
O kız yaşça benden küçüktü bende daha 20 olmamisim kendi kendime diyorum ki acaba yaşım mi buyuk geldi ona cahillik işte
O evlilikten bir kızi oluyor derken ayağı enfeksiyon yapıyor ve maalesef biraz daha kesmek durumunda kalıyorlar aylarca hastanede kalıyor o esnada karısı maalesef onu aldatıyor ve Onun nikahı altindayken başka bir adamdan çocuk yapıyor bir oğlu oluyor
Boşanıyorlar aldatildigindan haberi yok kız babada oğlan annede kaliyor
Kadın oğlunun babası olan adamla evleniyor ki o adamda evliymis o da boşanıyor evleniyorlar
Bir gün oğlunu görmeye gittiginde üvey baba telefonda öyle bir oğlum canım diyor ki bunu ancak gerçek baba böyle der diye içine kuşku düşüyor kimseye bir şey demeden özel bir yerde DNA testi yaptırıyor ve çocuğun kendinden olmadığı ortaya çıkıyor üstünden düşürme işleri mahkemeler vs vs
Derken başka bir evlilik yapıyor kendimden çok küçük biriyle evlendim beni aldattı demek ki büyük bir ile evlenmeliyim deyip hayli büyük bir kadın ile evleniyor kadında evlenmiş ayrılmış kendi halinde bir zavallı kadincagiz ona diyor ki benden ne istersen yapmaya hazırım ama ne olur ibadetime karışma ve kadın cidden kendini ibadete adiyor bu evlilikten de iki kızı oluyor ama resimlerini görüyorum bazen mutsuzluk bildiğiniz pacasindan akiyor

Bana gelince bende evlendim eşim 3.5 yıllık evliyken bana sadece 2 yıl kalacağım diyerek yurt dışına gitti çalışmaya o zaman büyük kızım 3 yaşında diğeri 6 aylık bebekti

Şu an 19 yıllık evliyim eşim 15 yildir yurt dışında bir kızım daha oldu ben istedim Rabb'im verdi sonsuz şükürler olsun kendim büyüttüm sadece Allah'ın yardimiyla tek başına büyüttüm 6 ayda bir izne gelip 15 gün kalıyor ve öyle burnumdan getiriyor ki hiç gelmese diyorum

Biz 2016 yılında karşılaştık konuştuk anlaştık onun üç evladı benim üç evladim var ve önceliğimiz onlar bir hata yapma lüksümüz yoktu bu yüzden birbirimize iyi dileklerde bulunup ayrıldık

Bana dedi ki "25 yıl boyunca her akşam gokyuzunde bir yıldızı gözüme kestirip seninde o yıldıza baktığın gözlerimizin aynı yıldıza değdiği ihtimaliyle avundum ...
Ezan okunduğunda bu ezanı o da duyuyor şu an ikimiz aynı şeyi dinliyoruz tesellisi buldum...
Adımız bir kapı zilinde yanyana yazılsın ne çok isterdim..."

Ne diyelim kader
Allah inşallah bizi yavrularımızdan güldürsün

Teşekkür ederim merak edip dinlemek istediğiniz için
Allah'a emanet olun

Son düzenleme:
Ailenizin ısınamadığı insanlardan uzak durun..sebep ne olursa olsun..haklı bile olsanız..
Malesef aileler hep haklı çıkıyor
Benimkiler hiç haklı çıkmadı. Her aile bir olmuyor, her ailenin önceliği evladının rahatı, huzuru ve mutluluğu olmayabiliyor. Benimkiler işçi diye, uzak diye, anne babası boşanmış diye istemedi. Tanımaya lüzum bile duymadan bu nedenle istemedi. Hoş, tanıyınca ne değişmişti ki? Yakıştıramıyorlardı işte.

O kız yaşça benden küçüktü bende daha 20 olmamisim kendi kendime diyorum ki acaba yaşım mi buyuk geldi ona cahillik işte
O evlilikten bir kızi oluyor derken ayağı enfeksiyon yapıyor ve maalesef biraz daha kesmek durumunda kalıyorlar aylarca hastanede kalıyor o esnada karısı maalesef onu aldatıyor ve Onun nikahı altindayken başka bir adamdan çocuk yapıyor bir oğlu oluyor
Kadın oğlunun babası olan adamla evleniyor ki o adamda evliymis o da boşanıyor evleniyorlar
Bir gün oğlunu görmeye gittiginde üvey baba telefonda öyle bir oğlum canım diyor ki bunu ancak gerçek baba böyle der diye içine kuşku düşüyor kimseye bir şey demeden özel bir yerde DNA testi yaptırıyor ve çocuğun kendinden olmadığı ortaya çıkıyor üstünden düşürme işleri mahkemeler vs vs
Derken başka bir evlilik yapıyor kendimden çok küçük biriyle evlendim beni aldattı demek ki büyük bir ile evlenmeliyim deyip hayli büyük bir kadın ile evleniyor kadında evlenmiş ayrılmış kendi halinde bir zavallı kadincagiz ona diyor ki benden ne istersen yapmaya hazırım ama ne olur ibadetime karışma ve kadın cidden kendini ibadete adiyor bu evlilikten de iki kızı oluyor ama resimlerini görüyorum bazen mutsuzluk bildiğiniz pacasindan akiyor

Bana gelince bende evlendim eşim 3.5 yıllık evliyken bana sadece 2 yıl kalacağım diyerek yurt dışına gitti çalışmaya o zaman büyük kızım 3 yaşında diğeri 6 aylık bebekti

Şu an 19 yıllık evliyim eşim 15 yildir yurt dışında bir kızım daha oldu ben istedim Rabb'im verdi sonsuz şükürler olsun kendim büyüttüm sadece Allah'ın yardimiyla tek başına büyüttüm 6 ayda bir izne gelip 15 gün kalıyor ve öyle burnumdan getiriyor ki hiç gelmese diyorum

Biz 2016 yılında karşılaştık konuştuk anlaştık onun üç evladı benim üç evladim var ve önceliğimiz onlar bir hata yapma lüksümüz yoktu bu yüzden birbirimize iyi dileklerde bulunup ayrıldık

Bana dedi ki "25 yıl boyunca her akşam gokyuzunde bir yıldızı gözüme kestirip seninde o yıldıza baktığın gözlerimizin aynı yıldıza değdiği ihtimaliyle avundum ...
Ezan okunduğunda bu ezanı o da duyuyor şu an ikimiz aynı şeyi dinliyoruz tesellisi buldum...

Ne diyelim kader

Allah'a emanet olun

Off ya icim parcalandi okurken :KK43: ve bunu bu konuya yazmaniz konu sahibi arkadasimiz icin o kadar guzel bir ornek olmus ki :KK43: guzel bir ornek derken konu acisindan guzel diyorum lutfen yanlis anlamayin.

Sizlerin mutsuzlugunuza sebep olan aile buyuklerinize gelince yatacak yerleri yok.

Ne denir, nasil bir teselli verilir bilemedim ama gercekten cok cok uzuldum :KK43:

Dilerim bundan sonra cok cok mutlu olursunuz bunu cok kalpten diliyorum ❤

E güzel kızım iki senede anlaşmışsınız konuşmuşsunuz dert edilecek bir sey yokmuş. Birde nasıl konusma sorunlu onu cok merak ettim cok mu göze batıyor? Bir sey seslendiginde duymuyor mu? Duymak ve anlamamak arasında cok fark var. Sesleri duyarsın ama anlamak zor gelir sinirsel bir sorundur isitme sinirleri ölüdür, ama tamamen hem duymamak hem anlamamak var. Hangisi bilemedim.

Hepimiz birer engelli adayıyız zaten. Bu hayat sürprizlerle dolu. Bir gün sağlıklısın bir gün değil. Kendimden örnek vereyim hastalık hastasıyımdır kronik olarak üst solunum enfeksiyonlarımı tüm kış boyu geçiririm köpekler gibi öksürürüm. Aynı zamanda sık sık baş ağrısı çekerim. Bütün hastalıklarım ağrılı olur küçükken orta kulak iltihabı geçirdim ve aynı zamanda bademcik ameliyatı oldum ömrüm hastanelerde çürüyerek ve kücüklük yaştan beri ilaçlar kullanarak geçti ve hala geçiyor. Hastalıklarımın izini hala da sürüyorum egitim kariyer hayatıma etki ediyor mu? Ediyor ama üstesinden geldikten sonra kimse tutmuyor. Acıların içinde kıvrana kıvrana sunumlara, egitimlere projelere koşturuyorum :) yani alışınca bir gün acı olmayınca sağlıksız mıyım diye düsünmeye basladım:)

Hiç takmayın. Çevreyede kulak asmayın.

Arkadaslar ilk defa asik oldum. Hislerim karsilikliymis. Evlenmeye karar verdik. Ama ailemin rizasi yok. Sebebi sevgilimin engelli olmasi. Ben sevdikten sonra insanlarin ne dedigi onemli degil tabii. Ama kisa surede cok yiprandim. ''Bakire'' olmadigim icin evlenmek istedigim laflarini duyuyorum.(ki oyle bir sey yok ) Cok agirima gidiyor. Bunu es adayimla paylasmak istemiyorum. Neden uzeyim insanlarin kalpsizlikleriyle onu. Daha cok baglaniyorum ona insanlarin bu kalpsizliklerini gorunce. Velhasil daha yolumuz cok uzun. Belki daha çok yipranacagim ama değecek diyorum simdiden. Zamanla askimi gorecek insanlar Benimle benzer hikayesi olan var mı? Dertleşelim.
Valla ilerde ne olacağımız belli değil şuan engelli olabilir ne var bunda sen isteyip seviyosan ben olsam karşımdaki kişiden eminsem sonuna kadar giderdim ailemi ikna etmeye çalışırdım

Ben şöyle anladım engelli biriyle evlenmek istediğiniz için millet bakire değildir diyor. Yani bakire olsa sağlam biriyle evlenir diyorlar. Mantığa bak . Bu zihniyet bitmedi gitti.

Off ya icim parcalandi okurken :KK43: ve bunu bu konuya yazmaniz konu sahibi arkadasimiz icin o kadar guzel bir ornek olmus ki :KK43: guzel bir ornek derken konu acisindan guzel diyorum lutfen yanlis anlamayin.

Sizlerin mutsuzlugunuza sebep olan aile buyuklerinize gelince yatacak yerleri yok.

Ne denir, nasil bir teselli verilir bilemedim ama gercekten cok cok uzuldum :KK43:

Cok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlere de daima mutluluk versin rabbim inşallah

Nasıl bir engel ?

Ve bu kişiyi ne kadar tanıyorsunuz taslar kaç ?

Bence engel sorun değil hepimiz engelli adayıyız hayat bu belli olmaz

Ama iyice tanımadan kimseyle evlilik yoluna girmeyin.

ablam sen duyma ve konuşma engeli olan adamla 2 sene iletişim kurup sevdiysen herkese b.k yemek düşer. afedersin demeyeceğim bu sözden dolayı!

helal olsun, biz her tarafı sağlıklı insanla anlaşamıyorken, konuşamıyorken doğru düzgün...
bravo sana.
Kalpten kalbe giden bir yol varmis gercekten.

Ne diyelim kader

Allah'a emanet olun
Rabbim ikinize de mutluluklar yasatsin evlatlarinizla yuzunuzu guldursun. En iyi dileklerim sizinle

Benimkiler hiç haklı çıkmadı. Her aile bir olmuyor, her ailenin önceliği evladının rahatı, huzuru ve mutluluğu olmayabiliyor. Benimkiler işçi diye, uzak diye, anne babası boşanmış diye istemedi. Tanımaya lüzum bile duymadan bu nedenle istemedi. Hoş, tanıyınca ne değişmişti ki? Yakıştıramıyorlardı işte.
Malesef evet. Bi arkadasim da var. Ailesi sirf fakir diye israrla istemedi. Kiz simdi cok mutlu ailesi yanildi.

Gercekten kararimin dogrulugundan emin oldum. O aile fertlerinin yatacak yerleri yok. Insan ne curretle bi baskasinin hayatina bu senli mudahale hakkini kendinde gorur

Back