Evlendirme Programında Evlendi, 3,5 Ay Sonra Karısını Bıçaklayıp Öldürdü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898

İstanbul’da elektrik teknikeri olan Rıfat G. (57), nisan ayında bir televizyon programında evlendiği 47 yaşındaki Selime G.’yi 6 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Eşinin ilk evliliğinden olan oğlu nedeniyle aralarında tartışma çıktığını belirten katil zanlısı, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İstanbul Avcılar’da elektrik teknikerliğinden emekli olan Rıfat G. (57), iki kez evlenip boşandıktan sonra üçüncü kez evlenmek için televizyonda yayınlanan bir evlilik programına katıldı.

1 ay boyunca programa çıkan Rıfat G., burada Selime G.’yle (47) tanıştı ve kendisine talip oldu. İlk eşinden ayrılan 3 çocuk annesi Selime G., Rıfat G.’nin evlilik teklifini kabul etti.

Çift, 10 Nisan’daki programda canlı yayında nikâh kıydı. Şahitlerden biri de kadının 20 yaşındaki kızı oldu. Çift, nikâhtan sonra Selime G.’nin kiralık olarak oturduğu evinde yaşamaya başladı. Çift arasında, Selime G.’nin 10 yaşındaki oğlunun yanlarında kalmasıyla ilgili tartışma çıktı.

CANLI YAYINDA BÖYLE EVLENMİŞLERDİ

‘OĞLU İÇİN TARTIŞTIK’

Yaşanan son tartışmada Rıfat G., ekmek bıçağıyla karısını 6 yerinden bıçaklayıp öldürdü.Zanlı polise teslim oldu. Rıfat G., savcılık ifadesinde olayı şöyle anlattı: “Evlilik programında tanışıp evlendik. Daha sonra da onun yaşadığı kiralık eve gittim. İlk evliliğinden 10 yaşında bir çocuğu vardı. Genellikle babasında kalıyordu. Bize de geliyordu. ‘Bir daha bizim yanımıza gelmesin’ deyince tartıştık"

"Mutfaktan aldığım bıçağı rastgele sapladım.” Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Rıfat G., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Müslim SARIYAR-AHT)

Ne bekliyorlar ki zaten, olmaması gereken bir program..

Böyle programlar olmamalı, hiç seyretmedim Allah'a şükür ama annem hastasıdır evlendirme programlarının, her kanaldakini seyrediyor

Evlendirme programlarında ilk vukuat değil bu. Birkaç yıl önce yine evlendirme programına çıkan bir adam evlendikten sonra öldürülmüştü.

Ne zamanki kadinlara yonelik evde kaldin kiz kurusuuu, yok dul kaldin simdi seni kim alacak , kocama yan bakma , kocama alttan bakma baskilari biterse bu programlar da biter . Bu programlara suc yok o yuzden. Toplumun ekmegine yag suren programlar bunlar.

İşte eğitim şart, bakış açılarının değişmesi gerekiyor ama onun içinde epey bir zaman geçmesi lazım, evde kaldın, dul kadın, eksik etek gibi yaftalamaların sonunu getirebilmek için kadınların bilinçlenmesi ve yeni nesili de o bilinçle yetiştirmeleri gerekiyor, yani iş yine kadınlarımızda bitiyor.

ben evlendirme programlarıyla alakası olduğunu düşünmüyorum.
hergün yüzlerce kadın öldürülüyor, binlercesi ağır darp ediliyor, hepsi mi evlendirme programından?
bu adam başka bir kadınla evlense onu da öldürebilirdi ki?
toplumumuzda daha doğrusu dünyada genel olarak insanlarda artan bir merhametsizlik söz konusu.
okullarda evlerde camilerde ve heryerde aşılanması gereken en önemli duygu bence.
merhametsiz insan ister görücü usulu ister sevgili ister medya yoluyla evlensin, bir şekilde bir yerden patlak veriyor.
biriyle evlenmeden once onun diğer insanlara, hayvanlara olan merhamet duygusunu tartmalı.
benim için diğer çocuğun ağzını burnunu kırdı diye hava atanlar gördüm.
birgün gözü dönerse senin de ağzını burnunu kırar bunu unutma!

Sacma sapan bir program araciligi ile evlenirlerse bunlar da beklenir! Yazik olmus

adama bak hem kadinin evine yerlersiyor hemde oglunu istemiyor,dagdan gelmis bagdakini kovuyor

olan yine bir kadina oldu ve evlatlari annesiz kaldilar

Bu adamı izlemiştim ben o kadar saf ve mağrurdu ki programda hatta sevindim evlenirken haberi görünce şok oldum
Haberin yalan olmasını çok istedim ama değilmiş
Bu sadece evlendirme programlarıyla alakalı bir sıkıntı değil adamın potansiyel katil olabileceğini nerden anlasınlar.
Bu adam dışarıda da evlenelip pekala yine aynı cinayeti işleyebilirdi yazık olmuş .

Ülkemizde kadın cinayetleri tam gaz devam ediyor maalesef.

Evlilik programlarını saçma buluyorum o ayrı ama , bu cinayeti evlilik programı ile ilişkilendirmeyi de doğru bulmuyorum. Adam A kişi ile değil de B kişi ile evlenseydi, bir buhran anında aynı caniliği yapabilirdi.

Iyide asil sorun bu ülkede sadece bu adamlarin kolayca bir biçak alip kadinlari öldürmleri degil. Temel sorun egitimsizlik ve adaletsizlik. Kadin tecavüz ediliyor ve kadin suçlu bulunuyor (kuyrugunu sallayan meselesine dönüyor hatta). Ve o teçavüzcü beraat ediliyor. Kadinlari öldürende kolayca çikiyorlar hapisten, yada hiç hapis cezasi almiyorlar bile. Baksana, daha geçenlerde adam bir kadini biçakliyor ve o kadin tayt giydi diye "tahrik edici" olarak karar veriliyor.

Kadinlarimizda egitimsiz kaliyor, kendini ezdiriyor. Bdv'de kaç konu var bekaret üzerine, zar üzerine,.. Ve o konulardaki cevap "aman aman seks yapmayin evlenmeden önce yoksa ilerdeki kocaniz siz almaz" Kaç kadin halen hem ise gidip, ev isini yapip, çoçuga bakiiyorlar, sanki evli degil, tek yasiyormus gibi.... Bunun gibi daha birsürü sey sayabilirim. Ya basbakan yardimicisi bile kadinlara yüklenip ulu ortamda kahkaha atmasini bile yalnis buluyor. Bu ülkede adalet nasil kadinlar için islesin?

zaten evlilik programları beni hep tedirgin ediyordu, gördüm ki haklıymışım.. düşününce hısım akrabanın araya girip sebep olduğu evliliklerde bile neler geliyor insanların başına.. baksan arada tanıdık var, hatice teyzeler oğlanı ailesini tanıyordu bak ne oldu diyorsunuz. bunda bile insan güvenemezken sen çık televizyona oraya gelen tanımadığın etmediğin biriyle evlen.. tabiki kanalda araştırıyordur ama bunlarda polis değil, adamla beraber yaşıyor değil.. sonuçta olan kadıncağıza ve çocuklarına oldu..

bende cok fazla bu programi takip etmiyor
fakat cinayetin programa baglanmasini anlamsiz buluyorum
sin zamanlarda o kadar cok kadin cinayati yasaniyor ki buda onlardan birisi
geecekten bu durum beni cok uzuyor

bu programların derhal yasaklanması lazım nasıl ki biri bizi gözetliyor benimle evlenirmsin gibi saçma sapan programlar yasaklandıysa bunlarda yasaklanmalı, bir arada hatırlarsanız psikopat caner vardı adamın psikolojisi bozuldu bu saçma sapan programlar yüzünden , birde ata vardı semra kaynananın çocugu uyuşturucu alıp ölmüştü bir sürü vukuat, daha ne bekliyorlar anlamadım , çogu kanalda bunu gibi saçma sapan programlar türedi , sorsan birde çok kutsal iş yapıyorlar cennetlikler....

Günde kaç tane kadın öldürülüyor? Saysan kaçı televizyon programı, internet gibi aşağı görülen ortamlarda tanışmıştır bunların? Psikopatlık alında yazmıyor, insanların senelerce sevdikleri, saydıkları adamlar cinnet geçirip öldürüveriyor karısını. Öldürüveriyor, diyorum, sanki çok basit, çok kolaymış gibi söylüyorum, çünkü ne yazık ki, 1 dakikalık cinnetle oluyor, bitiyor. Zamanında kocasını lahmacun yapıp, çoluğuna çocuğuna yediren bir teyze vardı, o hangi evlenme programında evlenmişti dersiniz? İnsan hayatı ucuz, bu sadece Türkiye'de de değil, her gün ne hikayeler duyuyoruz. İnsanlar, gün geçtikçe medenileşeceğine her gün daha da vahşileşiyor, ilkelleşiyor, mantık yerine iç güdüleriyle hareket ediyor. Sineklerin Tanrısı'nı okuyanlara da eminim bu sahneler aynı şeyleri anımsatıyordur.

Yine kadin cinayeti... diyecek soz bulamiyorum.

Esra Erolun aldigi egitim ne Allah askina? Dogru es adayi nasil olur esra eroldan ogrenir olduk. Hangi hakla tv ekranindan kendince dogru es profilini insanlara empoze ediyor? Turkiye bu ahlaksiz programi nasil oluyor da sikayet etmiyor anlamiyorum.

En basit reklamlara bile tepki gosterip kaldirtan turkiyr halki. Bu ahlaksiz programi bayila bayila izliyor. Ve bu isi yapan hanimefendi milyonlar kazaniyor.

Eger devam edecekse gece 12den sonra yayinlanmali.

aynen sürekli çocuklarının psikolojisinden bahsederler ama tv de hep bu programlar açık, o küçük kız çocuklarına küçük erkek çocuklarına ne abuk sabuk şeyler empoze ediliyor bu programlarla

bu tarz programları hiç izlemem, fakat cinayetin programa bağlanması pek doğru değil. İstanbul gibi bir yerde kimse kimseyi yeteri kadar tanıyamaz, kimin potansiyel katil olduğunu bilemeyiz. Evlilik işi bence birazda şans işi, boşanmalar neden oluyor?! Kimse eşinin kötü huylarını bilerek evlenmez, evlenince gerçekten kişiler değişiyor sorunlar çıkıyor kayınvalide , akrabalar vs. Belli bir yaştan sonra yapılan evliliklerde bu sorunlar dahada artar, hele önceki evliliklerden çocuklar varsa. Birde bence 40 tan sonra yapılan evliliklerde vefa eksikliği var. Evliliğin sağlam olması için birlikte bir takım mücadele vermek lazım, çoluk çocuk sahibi olmak lazım birşeylerin hatrının olması lazım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya bu evlilik programları nasıl böyle bir sorumluluğun altına girebiliyor anlamıyorum ama doğru reyting için hemen evlendirmeye çalışıyorlar sonrasıyla ilgilenmiyorlar. Ben iki arkadaşımı bile tanıştırmaya çekinirim kötü olurlar da sen tanıştırdın derler diye. O kadar kısa zamanda hiç tanımadan evlenirlerse böyle olur. Tanışıyorlar birkaç haftada ya da ayda nişan düğün hemen. Bu kadar kolay mı bu işler. Nasıl kadınlar güveniyor bilmem ki dolandırılan erkekler de var hele ki bu kadının oğlu varmış on kere düşünmesi gerekirdi oğlunu istememiş işte adam yazık olan çocuğa oldu annesiz kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…