Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olmaya gerek yok bir üye olarak yazıyorum sadece fikrimi beyan ettim.

Aşşağılama yok ya siz neden anlamiyosunuz

Ben bu konulardan her daim koktum. Eşimle birlikte büyüdük diyebilirim 16 yaşımdan beri sevgiliyiz. Tam 10 yıl görüştük şimdi insan sorguluyor nereden çıktı bu diye. Neyse biraz konuştuk ben şimdi hemen böyle olacak demiyorum ama bir gün düşünüyorum dedi. Ortayı bulabiliriz gibi...

Evet tepkimin ters teptigini farkettim. Buradaki yorumları da baz alarak şuan sakinim ve kendimi ifade etmeye çalışacağım.

Aşşağılama yok ya siz neden anlamiyosunuz
gercekten hakaret etmemek icin kendimi zor tutuyorum. sen nerede yetistin hayatinda ilk kez mi musluman olmayan biriyle karsilastin? sana ne yahu gelip konunun ortasina alakasiz seyler yazip insanlara saldiriyosun bi de herkesi kendi zeka seviyende mi zannediyosun, gormuyo muyuz biz senin neler yazdigini? onu demedim bunu demedim diye kiviriyosun. kes artik bence ne konu sahibine ayip et ne de insanlarin kalplerini kir. cok vaaz vermek istiyosan yuru git cami onlerinde falan yap bunu.

Ha bu arada sana müdahale eder değiştşrmeye kalkarsa işte o zaman büyük sıkıntı
Zulüm olur sana da ona da

Benimde eşimle mezheplerimiz farklı ama düşüncelerimiz birbirine yakın. (Gençlik zamanlarında daha farklı düşünüyormuş) Ama aramızda bu aralar şöyle de bir muhabbet dönüyor. Eşim bana "şu kişi aday olursa ona oy vermem. Bu kişi bana daha ılımlı geliyor diyor"... Ben de eşime sen bilirsin sonuçta bu konuda özgürsün kime istiyorsan ona oy verirsin diyorum. Eşiniz size bu konuda bir dayatma yapmıyorsa sorun etmeyin derim. Bir de eşle mezhep olarak farklığınız varsa benim gibi, çok fazla dini ve siyasi konulara girmeyin derim. Kendi adıma söyleyeyim bazen fikir ayrılıkları yaşıyoruz bana diyor ki hemen suratın değişiyor.

Bizim tüm görüşlerimiz aynıydı ama bakalım nasıl bir evrilme olacak. Ailelerimizin yanında çok siyasi ve dini içerikli konuşmalara girmiyorduk sadece...

benim de nisanlimla dini ve siyasi goruslerim farkli, biz zaman gectikce bu konuyu hic sorun etmemeye basladik. en basta tartistigimiz da olmustu ama simdi bizi alakadar eden bir durum yok, o zaman cocuk oldugumuz icin ben hatta daha uc noktada dusunuyordum artik oyle degilim.

ama bu farklilik eger evlendikten sonra ortaya ciksa ben tahammul edemezdim, size de hak verdim. hani insanin gorusleri bir yasa kadar evet degisir ama atiyorum 40-50 yasindan sonra bu kadar koklu degisiklik yasanmasini da normal bulmuyorum. her seyin asirisinda zarar goruyorum. o yuzden ben eger bu ciddi sorun yaratiyorsa yani evin icinde devamli kendi goruslerinden bahsediyorsa, en basitinden bir arkadas ortaminda surekli bu sekilde konusuyorsa vs devam edemezdim. bunun icin cozum de aramaya calismazdim cunku sonradan degisen o yani bende bir degisiklik yok ki ben kendimi duzelteyim. sizin hakkinizda hayirlisi olsun umarim siz ve aileniz icin en dogru sekilde hallolur mevzu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…