Evlenmeden önce yaptığınız mesleği göz önünde bulundurduğumda tahminim, şu ana göre çok daha hareketli bir ortamdaydınız, her gün pek çok kişi ile karşılaşıyor, konuşuyordunuz ve muhtemelen de daha az sigara tüketiyordunuz.
Her ne kadar, çalışmamaktan memnun olduğunuzu ifade etseniz de, bana o ortam size daha moral katıyormuş, özgüven veriyormuş gibi geldi.
Şu an çocuk sahibi olmaya çalışmanın getirdiği bazı sıkıntılar yaşamanızla da birleştirince, tüm bu moral bozucu şeylerin cildinizin bozulmasında bir miktar katkısı olabilir diye düşünüyorum. Ben doğumdan sonra, belki biraz bünyenin zayıf düşmesi, ufacık bir canlıdan sorumlu olmanın getirdiği endişe, çalışma hayatına alışık biri olarak evde sıkılmam, vs. vs. gibi nedenlerle, bir hayli moralsız günler geçirdim. O dönemde, koltuk altlarımda bir sürü koca koca iltihaplı sivilce, hatta sivilce bile hafif kalır, çıbanlar çıktı (üstelik seneler önce epilasyon yaptırdığımdan, tüy falan da yoktu). Sizin de yüzünüzde çıkan büyük sivilceler buna benzer bir sebepten çıkıyor olabilir belki.
Bana kalırsa, çocuk konusunu biraz erteleyip (yaşınız çok da müsait üstelik), doktorun cildiniz verdiği ilaçları kullanın. Ayrıca, hiç değilse yarım gün, ya da haftada bir kaç gün mesleğinizi yapın. Kapalı olduğunuzu da okumuştum bir yerde, yeni kapandıysanız, belki bunu kafanızda tam çözümleyemediniz, onu çözümlemeye çalışın. Yani özetle, moral kazanmaya çalışın. Çalışmak, insanlarla daha çok bir arada olmak, sizin çocuk sahibi olma, cilt problemleri gibi şeyleri daha az düşünmenizi sağlayabilir ve moralinizi, özgüveninizi artırabilir diye düşünüyorum. Bunlar olduktan sonra da cilt problemleriniz de azalabilir ve belki çocuk sahibi olmanız da kolaylaşır.
Başka bir topic'de eşinizin yeni giysi alma konusundaki tutumundan kaynaklanan sıkıntılarınızdan bahsetmişsiniz. Eğer tekrar az az da olsa çalışırsanız, bu konuda da aşama kaydedebilirsiniz. Yeni giysiler konusunda eşinizi daha rahat ikna edebilirsiniz, özgüveniniz geri geldiğinde, yeni kıyafetleri daha iyi taşırsınız üzerinizde. Kendi kazandığınız para ile de kendinize, eşinize ufak tefek şeyler şeyler almanız da, onun bu konudaki katılığını bir miktar azaltabilir.