Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

ben tavuklu pilav ayran yapıcam bugün :KK31:
forumda dolaşırken gördüm aylık,haftalık yemek listesi yapıcam ben.
3 Haftalık liste yaptım alışverişide ona göre yapıcam :KK16:

2 ay 19 gündür bende yaptım yapıcam diyorum ama bir türlü listeyi hazırlayamıyorum :KK1::KK1:
:KK31::KK31:

2 ay 19 gündür bende yaptım yapıcam diyorum ama bir türlü listeyi hazırlayamıyorum :KK1::KK1:
:KK31::KK31:

Oya baya baya fizibilite çalışmalarını sürdürmüşsün.
Artık projeyi hayata geçirsen diyorum yoksa biz birlikte hazırlayacağız gibi gözüküyor.:KK1:

bak bak hatuna bakkk:KK34::KK34:
hemen o listeyi görmek istiyorum Mügoşşşşummm:KK19::KK19:

hayrettt islimi 2 kişilik yapabilmişsin Oyammm:KK1::KK1:

Bu arada muhteşem yüzyıl cok heyecanlı yine yaaa....şu Nigar kalfayı elime verselerrrr:KK47::KK47::KK47::KK47:

adet işi olunca iyi tuttu :KK1::KK1:

Oya baya baya fizibilite çalışmalarını sürdürmüşsün.
Artık projeyi hayata geçirsen diyorum yoksa biz birlikte hazırlayacağız gibi gözüküyor.

seni bekliyorum tabüküüüüüüü :KK1::KK1::KK1:
ay napayım çene çalmaktan, fizibilitelerimi hayata geçirmeye vakit mi kalıyor :KK52::KK52:

+++ öncesinde spora hangi günler gittiğimi tespit edip ona göre plan yapmalıyım.
bir gün pişir 5 gün ye gibi birşey olmalı :KK60:

Son düzenleme:
adet işi olunca iyi tuttu :KK1::KK1:

seni bekliyorum tabüküüüüüüü :KK1::KK1::KK1:
ay napayım çene çalmaktan, fizibilitelerimi hayata geçirmeye vakit mi kalıyor :KK52::KK52:

+++ öncesinde spora hangi günler gittiğimi tespit edip ona göre plan yapmalıyım.
bir gün pişir 5 gün ye gibi birşey olmalı :KK60:

Yemek konusunda işden eve git yemek yap işkence gibi gelecek bana hemde hiç yapmazken.

Cumaları atıştırma daha kolay şeyler falan yazdım ben.
Pazarlarıda zor yemek yapıp pazartesiyede yicez :KK53:

Çarşamba Tavuklu pilav - Ayran
perşembe Pideli köfte - Makarna
cuma hazır pizza/atıştırma patates kızartma -
cumartesi -
pazar milföy mantı - islim kebabı (pazartesiye)

Pazartesi : çorba - islim kebabı - makarna
Salı : Tavuk Kanat -Salata
Çarşamba : Mantarlı Tavuk Sote - Püre
Perşembe :Nohut - Pilav - Ayran - turşu
Cuma : Lavaş Dürüm - Patates kızartma -Salata
Cumartesi -
Pazar : Börek - Yeşil mercimek yemeği-pilav cacık (Pazartesiye)

Pazartesi Yeşil mercimek yemeği-pilav cacık
Salı Taze fasulye - Makarna
Çarşamba Kuru Fasulye - Pilav - turşu
Perşembe Bezelye - Pilav
Cuma Atıştırma

bu arada kocişime su an fena sinirliyim....biliyosunuzdur belki annesini hep ben banyodayken arıyo...bende bunu yüzüne vurdum gecen...sinir oldum çünkü....şimdi de kv aradım...cuma günü sizi alacaktım yemege ama kocanın patronuna davetliymişsiniz dedi...davet edeceginden haberim vardı ama cuma günü oldugunu söylemedi bana...neden hep annesinden duyuyorum böyle seyleri....:KK47::KK47:

cumartesi -

Cumartesi -

Perşembe Bezelye - Pilav
Cuma Atıştırma
Bunalrın hepsini yapacak mısın gerçekten?:44:

Günaydın kızlarrr.
Çok yoruluyorum ben ya işten gelip yemek yapınca yedikten sonra pilim bitiyor resmen.
Bulaşık makinasını çalıştırıp oturunca kıpırdamaya üşeniyorum.
Eşim normal bukadar yorulman alışmadığın için bu yoğunluğa diyo. ama ben hiç memnun değilim bu yorgun halimden :KK47:

bu arada kocişime su an fena sinirliyim....biliyosunuzdur belki annesini hep ben banyodayken arıyo...bende bunu yüzüne vurdum gecen...sinir oldum çünkü....şimdi de kv aradım...cuma günü sizi alacaktım yemege ama kocanın patronuna davetliymişsiniz dedi...davet edeceginden haberim vardı ama cuma günü oldugunu söylemedi bana...neden hep annesinden duyuyorum böyle seyleri....:KK47::KK47:

Evliliğe henüz adapte olamamış sanırım eşin canım. Normal. Zamanla artık ayrı bir aile olduğunuzu daha iyi kavrayacaktır.

Bunalrın hepsini yapacak mısın gerçekten?:44:

yapıcam tabi canım aslında hepsi basit yemekler :44:
mesela nohut falan yapıcaksam bi gün önceden haşlayıp hazır edicem,
tavuk yapacaksam mesela dün akşam biz tv seyrederken haşlandı.
akşama sadece pilavımı yapıcam :KK34:

öyle öyle sistem oturacak :KK9:

Günaydın kızlarrr.
Çok yoruluyorum ben ya işten gelip yemek yapınca yedikten sonra pilim bitiyor resmen.
Eşim normal bukadar yorulman alışmadığın için bu yoğunluğa diyo. ama ben hiç memnun değilim bu yorgun halimden :KK47:

al benden de o kadar Chucky'm...halim kalmıyo....dün belimin agrısından uyuyamadım :KK50:

Evliliğe henüz adapte olamamış sanırım eşin canım. Normal. Zamanla artık ayrı bir aile olduğunuzu daha iyi kavrayacaktır.

inş canım benim...kavrasa iyi olur artıkkk...:KK47:

cumartesi -

Cumartesi -

Perşembe Bezelye - Pilav
Cuma Atıştırma

aman da aman....neler hazırlarmıs benim güzel gelinimmm....

lavaş dürümü nasıl yapıosun mügem bide pideli köfte nasıl?:26::26:

Günaydın kızlarrr.

Günaydın
Geçen düşündüm. İşten çıkıp 1 saat (belki daha fazla) yol gideceğim. Eve vardığımda yemek hazırla, sofrayı kur o saate eşim gelir.
Yemeği ye, sofrayı topla, çaydı, meyveydi derken pilim biter.. Aşkta akşamları spor salonuna ineriz.Biraz spor yaparız diyor. Kesinlikle hayal yapacak halim kalmaz diye düşünüyorum.
Aşk yardım edeceğini falan söylüyor ama gece yataga kendimi zor atarım gibi geliyor.

Benimkide laf işte
Alışmışım işten eve gittiğimde hazır sofraya oturmaya şimdi zor düşüncesi bile zor geliyor:KK31:

Günaydın
Geçen düşündüm. İşten çıkıp 1 saat (belki daha fazla) yol gideceğim. Eve vardığımda yemek hazırla, sofrayı kur o saate eşim gelir.
Yemeği ye, sofrayı topla, çaydı, meyveydi derken pilim biter.. Aşkta akşamları spor salonuna ineriz.Biraz spor yaparız diyor. Kesinlikle hayal yapacak halim kalmaz diye düşünüyorum.
Aşk yardım edeceğini falan söylüyor ama gece yataga kendimi zor atarım gibi geliyor.

Canım aynı şekilde bizimde sitede spor salonu var akşamları gideriz dedik ama henüz adım atamadık.
Benim eşim çok yardım ediyor herşeye ama yinede o yemek yapma ve yetiştirme telaşı daha çok yoruyor.
Bir yandan çamaşır yıkanır o asılır .
E şimdi şöyle de bir gerçek var kiii eşlerde ilgi bekler malum.
Amaaan çok yoruldum çook :KK14:

aman da aman....neler hazırlarmıs benim güzel gelinimmm....

lavaş dürümü nasıl yapıosun mügem bide pideli köfte nasıl?:26::26:

aman böyle yazınca çok gibi geldide nerdeyse hepsi hazır şeyler kuzum çaktırma :KK53:

Pideli köfteyi bayat ekmekleri doğrayıp kızartıcam , hazır köfteyide kızartıp ufak ufak yapıp üstüne koyucam.
Üstünede sarımsaklı yoğurt salçalı sos , al sana pideli köfte :KK53:

lavaş dürümde bildiğin hazır lavaşlardan alıcam , içinede tavuklu domates soğan kavurucam al sana bide dürüm :KK52:

ev hanımı olsam köfteyii falan yaparımda benim eve gelişim en 19:30u buluyor.
Yarım saat içinde hazırlanabilecek şeyler lazım bana :KK31:

Canım aynı şekilde bizimde sitede spor salonu var akşamları gideriz dedik ama henüz adım atamadık.
Benim eşim çok yardım ediyor herşeye ama yinede o yemek yapma ve yetiştirme telaşı daha çok yoruyor.
Bir yandan çamaşır yıkanır o asılır .
E şimdi şöyle de bir gerçek var kiii eşlerde ilgi bekler malum.
Amaaan çok yoruldum çook :KK14:

Ben bunları yapmayı düşünmekten o kısma hiç girmiyorum.
İnşallah yardım eder diye umut ediyorum.Spor salonunada hafta sonları ineriz.

listeyi tam incelemedim ama kendime göre modifiye ederim :KK34:
mesela ben cuma günleri daha çok yemek yapma arzusunda oluyorum. ertesi gün iş yok ya :KK76::KK76::KK76: (tembelin gözü akşamdan açılır / tembelin gözü cuma günü açılır :KK60:)

ben nohutu çok çok ıslatıp, haşlayıp buzluğa atmıştım.
tabi bitti şimdi. hatta evdeki nohutta böceklenmiş, keşke onları da buzluğa atsaydım :KK1:

galiba sebzelik peteğe yakın olduğu için böceklenmiş :KK31:

listeyi tam incelemedim ama kendime göre modifiye ederim :KK34:
mesela ben cuma günleri daha çok yemek yapma arzusunda oluyorum. ertesi gün iş yok ya :KK76::KK76::KK76: (tembelin gözü akşamdan açılır / tembelin gözü cuma günü açılır :KK60:)

ben nohutu çok çok ıslatıp, haşlayıp buzluğa atmıştım.
tabi bitti şimdi. hatta evdeki nohutta böceklenmiş, keşke onları da buzluğa atsaydım :KK1:

galiba sebzelik peteğe yakın olduğu için böceklenmiş :KK31:

Bizim evde de aynı yöntem uyguların. Bayat ekmekler çekilip buzluğa atılır. Köfte yaparken daha hızlı oluyorsun.
Nohutlar çokça haşlanıp buzluğa bırakılır. Lazım oldukça kullanırsın. Tavuksuyu, etsuyunuda senin gibi kendim yapmayı planlıyorum.
Bir sonraki adımlarımda ise evde kendi yoğurdumu ve çökeleğimi kendim yapayım diyorumda onlar şimdilik imkansız gibi geliyor.:KK31::KK31:

Benimkide laf işte
Alışmışım işten eve gittiğimde hazır sofraya oturmaya şimdi zor düşüncesi bile zor geliyor:KK31:

Çok kendini kasma bence canım :KK31: insan alışıyor çünkü..
benim eve gelişim 19:30 gibi.
Eşim 6da evde oluyor.önceden ona talimat veriyorum yoldayken suyu kaynat , pirinci ıslat vs gibi :KK53:
geldiğimde çabucak bişeyler hazırlamaya çalışıyorum oturduğumda 8 : 30 gibi oluyor.
Haftaiçi çok ev işi yapamıyorum.
Çamaşırlarıda cuma akşam ve cumartesi sabahtan yıkayı asıyorum.
Pazar akşamda ütü zamanı.. :KK34:

Bizim evde de aynı yöntem uyguların. Bayat ekmekler çekilip buzluğa atılır. Köfte yaparken daha hızlı oluyorsun.
Nohutlar çokça haşlanıp buzluğa bırakılır. Lazım oldukça kullanırsın. Tavuksuyu, etsuyunuda senin gibi kendim yapmayı planlıyorum.
Bir sonraki adımlarımda ise evde kendi yoğurdumu ve çökeleğimi kendim yapayım diyorumda onlar şimdilik imkansız gibi geliyor.:KK31::KK31:

imkansız diye bir şey yok :KK20:
önce azar azar denersin sonra hooopppp bir bakmışsn usta oldun :21::21:

valla ben ne yapıyorsam tembellikten yapıyorum.
kociş eskiden süpergirl derdi, terfi ettim freezewoman'ım diyor artık :KK52::KK52::KK52:

X