Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

günaydınlarrr :KK16:

bende biber dolması yaptım dünden yemeğim hazır bugün rahatım:KK9:
kızlar aklınızda olsun dolmayı fırında yaptım çok lezzetli oldu , annememi çekmişim ne :KK53:

benimde en çok yıprandığım konu oydu. galiba hayallerimizde sürekli onlara yemek yaptığımızı ve onların çok beğendiğini falan düşünmüştük :KK52:

ne gerek varsa, beğenmesin. illa onun damak tadına göre mi yemek yapılacak :KK56: artık ben sen beğenmemiş olabilrisin ama ben böyle seviyorum diyorum :KK33:

mj kutun dolu

valla bende gecen annesiyle konusyodum....makarna yapmıstım gecen niye diyo baska yemek yok mu diyo...var da oglun yemiyo sanki bilmiyosun dedim....kusura bakmasın bundan sonra yapcam istermiyosa yemesin dedim...suna bak yaaa evimde yumurta yemek için bile izin alıyorum gecen gün sinirlendim...ne diye sana soruyosam salaklık bende dedim...canım istedigi zaman kırıp haslayıp yicem dedim...:KK47:

msj kutumu bosaltıyorum hemen canım:KK34:

valla bende gecen annesiyle konusyodum....makarna yapmıstım gecen niye diyo baska yemek yok mu diyo...var da oglun yemiyo sanki bilmiyosun dedim....kusura bakmasın bundan sonra yapcam istermiyosa yemesin dedim...suna bak yaaa evimde yumurta yemek için bile izin alıyorum gecen gün sinirlendim...ne diye sana soruyosam salaklık bende dedim...canım istedigi zaman kırıp haslayıp yicem dedim...:KK47:

msj kutumu bosaltıyorum hemen canım:KK34:

hahaha, hepimizin evinde makarna pişmek zorunda galiba:KK51:
bende hiç sevmem makarnayı :26:

kızlar aklınızda olsun dolmayı fırında yaptım çok lezzetli oldu , annememi çekmişim ne :KK53:

ohhh yemekler hazır :KK9::KK9:
fırında üstü açık mıydı :44::44:
bir deeee suyu biberlerin neresine kadardı :44: denerim bir :KK34:

Mügemmm günaydın hosgeldinnn.....senin dolma tarifini de alalım bi ara lütfen....bende biliyorum ama seninkiyle karsılastırayım bi eksigim vardır belki belki seninki daha güzel oluodur :KK34::KK34::KK16::KK16:

Mügemmm günaydın hosgeldinnn.....senin dolma tarifini de alalım bi ara lütfen....bende biliyorum ama seninkiyle karsılastırayım bi eksigim vardır belki belki seninki daha güzel oluodur :KK34::KK34::KK16::KK16:

hahaha, hepimizin evinde makarna pişmek zorunda galiba:KK51:
bende hiç sevmem makarnayı :26:

ohhh yemekler hazır :KK9::KK9:
fırında üstü açık mıydı :44::44:
bir deeee suyu biberlerin neresine kadardı :44: denerim bir :KK34:

derin yağda önce biberleri kızarttım dışını , ama çok değil..
tabağa alıp süzdüm , fırın kabına alıp içlerini doldurdum salçalı su yapıp fırına verdim canlar :KK34:

hatta kalan dolma içinide pişirdim tekrar , haşladığım makarnanın üstüne koydum fırın kabına,
fırına verdim hafif kızardı üstünede sarımsaklı yoğurtla yağ yaktım :KK52:
oldu sana mügenin çakma makarnası :KK52:
benimki bayıldı farklı oldu valla :KK34:

tabağa alıp süzdüm , fırın kabına alıp içlerini doldurdum salçalı su yapıp fırına verdim canlar :KK34:

hatta kalan dolma içinide pişirdim tekrar , haşladığım makarnanın üstüne koydum fırın kabına,

agzım sulandı leynnnn..bayılırım biber dolmasınaaaa:KK16::KK16:

ooo kızartma işi bana ters:KK30:
karnı yarık bile közlenmiş patlıcanla yaparız biz :KK37:
sağlıklı yaşam psikopatlığından :KK37:

misafir için yaparım ama :KK9::KK9::KK9:

valla ebn cok severim canım...gün içinde 3 ögün verseler yerim...

3 öğün mü :26:
ben pişiremiyorum bile :26:
hoş artık daha iyi oluyormuş, ilerleme kaydetmeişim :KK9:

ooo kızartma işi bana ters:KK30:
karnı yarık bile közlenmiş patlıcanla yaparız biz :KK37:
sağlıklı yaşam psikopatlığından :KK37:

misafir için yaparım ama :KK9::KK9::KK9:

3 öğün mü :26:
ben pişiremiyorum bile :26:
hoş artık daha iyi oluyormuş, ilerleme kaydetmeişim :KK9:

aynen canım bizde közlenmiş yapıyoruz kaynıyarığı çok güzel oluyo
ama kızartma olmasına rağmen çok yağlı olmadı benimki , çok süzdüm çünkü.

Mügemm biber dolmanı ayrıntılı yazar mısın ? (benim gibi bilmeyen bir geline) :KK1:

dikkatimi çekti de.

40 gün sonra ben de burdayım :21::21:

aynen canım bizde közlenmiş yapıyoruz kaynıyarığı çok güzel oluyo
ama kızartma olmasına rağmen çok yağlı olmadı benimki , çok süzdüm çünkü.

birberin canı ne ki zaten ne kadar yağ çeksin :KK34:
çok ağırolmamıştır :KK34:

40 güncük mü kaldı aslıııı :KK76::KK76:

canım biberleri güzelce yıka içini temizle koy süzülsün bir köşede. tepelerini kesip ayırırsın.
sonra kıyma , yıkanmış pirinç , soğan , salça , domates vs baharatını ekle içini hazırla.
biberleri iyice kuruladıktan sonra derin yağda kızart önlü arkalı , sarı gibi oluyor zaten kızarınca.
Onlarıda alıp havlu kağıda koy , yağı süzülsün .
Sonra içlerini doldurup fırın kabına diz canım. Başka bi yerde salçalı su yapıp kabın içine dökücen. ayırdığın kapak
20 dk falan pişti benimki.
Hep göz kararı yapıyorum ben yemekleri , o yüzden ölçüsü yok bunun :KK53:
afiyet olsun :KK34:

canım biberleri güzelce yıka içini temizle koy süzülsün bir köşede. tepelerini kesip ayırırsın.
sonra kıyma , yıkanmış pirinç , soğan , salça , domates vs baharatını ekle içini hazırla.
biberleri iyice kuruladıktan sonra derin yağda kızart önlü arkalı , sarı gibi oluyor zaten kızarınca.
Onlarıda alıp havlu kağıda koy , yağı süzülsün .
Sonra içlerini doldurup fırın kabına diz canım. Başka bi yerde salçalı su yapıp kabın içine dökücen. ayırdığın kapak
20 dk falan pişti benimki.
Hep göz kararı yapıyorum ben yemekleri , o yüzden ölçüsü yok bunun :KK53:
afiyet olsun :KK34:

teşekkür ederim :KK16::KK16:

teşekkür ederim :KK16::KK16:

rica ederim tatlım :KK34:
aklıma gelirse farklı tarif yazarım , benim annem biraz değişik değişik yaparda bende ondan kaptım :KK52:
hatta evde soğan bulamadığı zaman pırasayı bile incecik kıyıp bize yedirirdi kendisi..anlamazdık bile pırasa olduğunu..

Son düzenleme:

yazdı ama görmedin galiba :KK34:

ben biber dolmasını etli yapacaksam çiğden yapıyorum. yani iç harcını hazırlarken yağ ile soğanı kavurup ne koyacaksam okuyup kıymayla karıştırıyorum. ama pişirmiyorum.
sonra biberleri doldurup yaklaşık yarıya kadar su koyup pişiriyorum (ananemin tarifi.daha güzel olduğunu iddia ederdik :) annem çiğden yapmaz)

etsiz ise iç harcını yağ soğan salça ile birlikte kavurup öyle doldururuz.
ben içine pilavlık fıstık, kuş üzümü veeee bolca da baharat koyarım.
üstlerine kapak olarak (kış günü hormonlu domates almamak için) kendi üst kapaklarını koyuyorum.
yıkarken karışan kapakları denk getirmek büyük işkence :KK47:

Annene sorarken oya ve müge böyle yapıyormuş sen nasıl yapıyordun diyebilirsin :KK53:

bende çiğden yaptım canım.
Hatta soğanı bile kavurmadım desem :26: kavurmak gerekiyomuydu bilemedim :KK52:

ya bende bi heves var yemeğe karşı , ofiste işi gücü bıraktım eve gidip yemek yapmak istiyorum .
sizdede varmı böyle bişey :KK53:

ya bende bi heves var yemeğe karşı , ofiste işi gücü bıraktım eve gidip yemek yapmak istiyorum .

vardı :KK14:
kocam hiçbirşeyi beğenmeyinceye kadar :KK60::KK60: artık misafirlerime karşı o istek var :KK52:
o da avcunu yalasın :KK60:

çiğden yapılsa da olur pişse de olur. hepsi çiğden olsa daha güzel derdi ananem :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
benim mideme dokunur diye kavuruyordum ben :KK34:

kuzum bende soganı falan çig koyuyorum hepsi çig oluyo kıymayı da kavurmam...zaten bi güzel pişiyo o fırında...hem kavur hem fırında pişsin ölür kız onlar bence yaniiiii:KK9::KK9:

o istek bende de var merak etme...kocam begenecekmi derdi de var tabi ama artık begenmezse begenmesin diyorum..kendi agzımın tadına göre yapcam hıh:KK53::KK53:

bizimkinden gelen mesaj :

brek o brek... Akşam ki yemek iptal, tekrar ediyorum akşamki yemek iptal. anlaşıldı mı, tamam.

Buaralar behsat ç de izlemiyor halbuki :26::26::26::26::26:

cevaben; anlaşıldı tamam. akşama dünki makarna ve çorba var anlaşıldı mı yazdım :KK52::KK52:

Allahtan makarna var :KK76:

X