Bu da benim hiç anlamadığım bir konudur ya. 14 senedir kendi evimde yaşarım, henüz 2 saatten fazla süren haftalık temizliğim olmadı. Evlendiğimden beri de işleri bölüştük zaten 2 saat bile sürmüyor. Günlük de bulaşık makinesi boşaltma, çamaşır serme ya da katlama, yemek yapma, çöp çıkarma vs 1 saat sürsün. Bilemiyorum bu bitmeyen iş nedir sizlerde?
Kolaylık işine gelirsek, dikey süpürge mesela çok pratik olduğu için şöyle haftada 2 3 yemek sonrası ben mutfağı toplarken eşim 10dk da süpürüyor o rahat oluyor. Silme bizde sık olmaz ama vileda yerine içinde su haznesi olan makine ya da buhar makinesi gibi olanlar çok daha rahat olduğundan onlari kullanıyoruz. Yemek hep 2 günlük yapılır, dolaba koyarken tabakla koyup ertesi gün direkt o şekilde mikrodalgada ısıtırız. Haftalık market alışveriş listesi yapar yemek için tekrar düşünmeyiz. Mutfak tezgahını yemek sonrası bulaşık koyarken siliverir, kettlda fazla kaynar su kaldıkça lavaboya dökerim böylece sadece haftalık temizlik yaparım mutfağa. Wc içinde mavi tabletlerden var, 2 3 günde bir wc beziyle oturduğumuz yeri silerim böylece yine sadece haftalık temizlikte çamaşır suyuyla yaparım. Az eşya, kurutma makinesi, robot süpürge, buhar makinesi vs vakit kazandıran seyler.