Nazlibuket, cocugun oldugu icin mi evlat edinemedin Turkiye'de? Bir yolu yokmuymus bunu asmanin, vazgecmek zor olmadi mi?
Evet seni çok iyi anlıyorum. Özellikle bizim kültürümüzde, evlat edinmek o kadar seyrek raslanıyor ve sadece en son çare olarak başvuruluyorki bizlerde o nedenle hep 'acaba' diyoruz.
Bu konuyu paylaştığım bir arkadaşım ki kendisi sosyolog dur, bana 'çok çılgınsın sen' dedi :S sanırım bu davranışı bir macera olarak görüyorlar...Bu zamana kadar bu kararım için kimseden destek görmedim veya kimsenin gözleri ışıldamadı kararımı duyunca, buda çok üzücü... Bundan yola çıkarak diyorumki, evlat edinilen yavruyu sanırım benden başka koruyacak ve onun psikolojisini düşünerek hareket edecek başkası olmayacak çevremde.
Benimde zaman zaman aklım karışıyor bu konuda. Annelik çok özveri isteyen bir iş, hakkıyla yerine getiremessek ucunda bir hayat var bize emanet edilen. O nedenle çok cesur olmak ve bu kararın hep arkasında durmak lazım.
Uzakdoğuda bu işin artık ticarete dökültüğünü anlatan bir belgesel izlemiştimGencecik anneler, kadınlar kandırılıp çocuklarınndan ediliyorlardı... Bu nedenle belkide hiç aklıma gelmedi orası, yaşadığım bölgedeki resmi kurumlara başvuracağım ben sadece... Zaten daha önce koroyucu aile olarak bir bebeği edinen aileye yardımcı olmuş ve bebeğin bakımında rol üstlenmiştim bir süre. Sıcak bir kucaktan başka ihtiyaçları yok gerçekten...
Cok tesekkurler, insallah gelismeleri yine buradan yazarim.
Sizinde bu konuda yolunuz acik olsun insallah :)
Sevgiler,
2 cocuk zor gelmez diye dusunuyorum, yaslarida birbirlerine yakin olacagindan ileride dahada kolaylik olur diye tahmin ettim bilemiyorum. Gebeligim ikiz de olabilirdi sonucda diye dusundum.
Kiz bebek bekliyorum, evlat edinmek icinde kiz bebek basvurusu yapacagim insallah. Yasi cok onemli olmasada, anne eksikligini hissetmeden ben yetismis olayim istiyorum ona...
Eger 1 yil once evlat edinmis olsaydim aileler mutlaka destekler ve sevgilerini esirgemezlerdi eminim. Simdi Allahim a cok sukur bir yavrumuz olacak, benim korkum bizden dogan bebek ile evlat edinilen bebek arasinda esitsizlik yapilmasi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?