Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Tercihlerde değişiklik yapabilirsiniz demişti uzmanımız sıra beklerken bize..evet kız bebek de çok sıra var ama bazı aylar daha çok ilerliyor gibi biz de kesin erkek olsun demedik hangisi önce gelirse dedik

Ankaradan basvuranlar bekleme süreci hakkında bilginiz var mı nekadar sürermiş ortalamabekleme süresi

Konuyu açan kişi yazıda çöpe atılmış bebek yazmış icim ciz etti .. .. herkes anne baba olmamalı...
Allah cc hayirli evlatlar versin..

Benim merak ettiğim mesala sıramız gelip çağırdıklarında bize bir kaç bebek gösteriyorlar mı yoksa tek bebek sundukları oluyor mu?

Bi de mesala iki sarışın anne babaya esmer bebek sunmama gibi durumlara dikkat evi ediyorlar mı

Merhaba arkadaşlar ben geldim dün kuruma gittik istenilen tüm evrakları teslim ettik bizde resmi olarak başvurmuş oluyoruz artık çok şükür rabbime ev ziyaretine geleceğiz 6 ay sonra dediler gerçekten ziyarete gelmeleri bu kadar uzun suruyormu dosyaların onaylanması süresi 1 yıl sonra dediler

2 ve ya 3 bebek dosyası sunuyorlar diye biliyorum net olmamakla birlikte..diğer sorunuza ten rengine dikkat etmiyorlar..tercihler doğrultusunda sıradaki bebek sizindir

Hayırlı olsun yeniden arkadaşım. Evrak tesliminden sonra dosya onaylanana kadar 1 yıl geçiyor evet. Bizim 3 ayda bir biri ev ziyareti olmak üzere 4 görüşmemiz olmuştu..uzun gibi göründüğüne bakmayın bir bakıyorsunuz sıradasınız..

Teşekkür ederim Evet çok uzun geldi bize hatta bi ev ziyareti için neden 6 ay sonra geleceksiniz dedim çok yoğunuz çok fazla başvuru var daha 2021 deki başvuranların işlemlerine devam ediyormuş

Kurumda o anki bebek sayısına göre değişebilir bu durum. Bize kurumda 2 bebeğimiz var birisi sizin yanınıza yerleştirilecek demişlerdi o zaman ikinci sıradaydık. Gittiğimizde sadece oğlumun dosyasını bize sundular diğer bebek ilk sıradaki aileye gösterilmiş ve onun yanına yerleştirilmişti. Ben 2-3 dosya gösterildiğini hiç duymadım. Ten rengi diye bir kriter de yok bildiğim kadarıyla. Ancak dosyayı dinleyip bebeği görmek isterseniz ve sonra bir nedenle bebeği kabul etmezseniz 3 olan hakkınızdan bir tanesi gidiyor.

Teşekkür ederim Evet çok uzun geldi bize hatta bi ev ziyareti için neden 6 ay sonra geleceksiniz dedim çok yoğunuz çok fazla başvuru var daha 2021 deki başvuranların işlemlerine devam ediyormuş
Bize de evrakları teslim ettikten 4,5 ay sonra gelebilmişlerdi. Ama toplamda 1 yılda bitiyor merak etmeyin geç gelseler de sonraki görüşmeler hızlı yapıldı. 30 Haziran 2020’de evrakları verdik, 1 Temmuz 2021’de onaylandı ve sıramızı öğrendik.

Dikkat edilmiyo diye duymuştum lakin sosyal hizmet sorumlum tesadüf mü dersiniz bilemiyorum ama garip bir şekilde bebekler ebeveynlerine benziyo dedi.. =))

Hayırlı olsun arkadaşım biz Aralık 2021 de net bir şekilde karar verdik Ocak ayında dosyamız oluştu henüz ev ziyaretimiz gerçekleşmedi. Bu yaz olur diye düşünüyorum.. Biz iller arası da işaretlemiştik, bebeğimiz daha çabuk gelsin diye..

2 ve ya 3 bebek dosyası sunuyorlar diye biliyorum net olmamakla birlikte..diğer sorunuza ten rengine dikkat etmiyorlar..tercihler doğrultusunda sıradaki bebek sizindir
Size gösterilen bebek dosyasını çeşitli nedenlerle istemezseniz diğer bebek dosyası gösteriliyor.yani önünüze 2 dosya koyulup siz seçin denmiyor..ama o istememe de bir sınır vardı. 2 ve ya 3 dosya.Siz dosyaya onay verdikten sonra bebek gösteriliyor demişti uzmanımız.

Bizde uzun uzun koruyuculuk annelik mi evlatlık mı diye araştırdık. Sonradan çocuk bizden gidiyor diye koruyucu anneliği sevmedik. Evlatlıktada bebek değilde üç yaşında düşünüyoruz. Bebeğe daha çok talip olduğu için belki o daha hızlı gelir. Haftaya salı ilk görüşme var bakalm yazarım durumları

Dikkat edilmiyo diye duymuştum lakin sosyal hizmet sorumlum tesadüf mü dersiniz bilemiyorum ama garip bir şekilde bebekler ebeveynlerine benziyo dedi.. =))
Çok doğru oğlumu kim görse eşime benzetiyor kaşlar kirpikler eller burun aynı eşim. Allah’ın bize harika bir hediyesi

Bizde sizin gibi düşünmüştük ama yetkililer bizim yaştan dolayı bebek verebiliriz size dediler zaten bebek geliyor genelde 2 veya üç yaş cocu aileler genelde koruyucu aile yanına veriyorlarmış sıra çok geç gelir dediler ondan dolayı bizde 0 1 yas dedik mecburen

Yaaa ne güzel maşallah kuzuma yerim ben onun ellerini burnunu Rabbim nazarlardan korusun sizi
Aminnn canım aminn Instagram’da cano1987 hesabını yöneten Canan da bizim gibi kalbiyolojik anne. Ve kızı Masal ona çok benziyor İnsan sevdiğine benzer derler doğruymuş

Merhaba arkadaşlar ben yine bisey soracam sizlere biz başvurumuzu yaptık görüşmeye gittiniz zaman bize 6 ay sonra ev ziyareti 1 yıl sonra dosyaniz onaylanır size bi memur arkadaş atanacak dendi bizde tamam dedik çıktık şimdi biz bu süreçte ne yapacağız kuruma hiç gitmiyecegizmi yada telefon dahi etmeden bir yıl olmasını mi bekleyeceğiz sizlerde nasıl oldu bu süreç?

Hayırlı olsun tekrar su gibi akıp geçsin. Bu 1 yıl içerisinde 1 kez evinizi görmeye gelecekler ve 3-4 kez kurumda görüşmeler yapacaksınız. Sonrasında 1 yılın sonunda bu görüşmeler sonucunda size atanan uzman sizin dosyanızla ilgili bir kanaate varacak ve onay verirse yani uygun bulursa dosyanızı onaylatacak bir kurula ya da yetkili kişiye o kısımdan emin değilim. Sonra sıranızı öğreneceksiniz bu onayla birlikte. Ve belirli aralıklarla arayıp sıranın ilerleyip ilerlemediğini soracaksınız uzmanınıza. Sonrasında da inşallah yavrunuza kavuşmak üzere aranacaksınız ve kuruma gidip onu alıp evinize döneceksiniz Sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Su gibi akıp geçsin yavrunuzla uyandığınız günler gelsin canım anne adayları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…