Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Selam kızlar sırada ev ziyaretimiz var bakalım ne zaman gelirler nasıl geçer bilmeden bekliyoruz.. Büyük bir şehirden başvurduk kız bebek için.. İnşallah sıra çok uzun sürmez, rüyamda hep bebeğimin geldiğini görüyorum.. Hayırlısı olsun bakalım..

Hayırlısı olsun canım ev ziyaretleri güzel geçiyor genelde bende çok uzun süre durmadılar pandemiden dolayı malum evi dolaştı çocuk odasını sordu oraya baktı camlardan dışarı baktı falan bir kaç sorusu vardı onları not aldı ve gitti.​

Umarım senin için çok ama çok güzel geçer.​

Ev ziyaretleri güzel anı olarak kalıyor genelde inşallah sizinde öyle olur tez zamanlarda bebeğimiz evine geliyor haberlerini de alırız veririz inşallah

Merhaba arkadaşlar bizde ilk görüşeme için kurumu aradık ama randevu filan vermediler müsait olunca kuruma gelip görüşün dediler bayan konuşmadı bile bende şaşırdım açıkçası e devlet üzerinden de mi başvuru yapılıyor?bide ilk görüşmede nelere oluyor lütfen beni aydınlatın

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel , uzun ve sancılı bir yola çıkıp aramıza katılıyorsunuz. Allah hayırlısını nasip etsin hepimize
Biz ilk e-devlet üzerinden başvuru yapmıştık. İlk dönüş bir kaç hafta sonra Bahçelievler den olmuştu ve bizi yakınımızda olan Kadıköy e yönlendirdiler. Telefon gelir gelmez , iş yerinden izin alıp randevu bile almadan hemen gittik aslında randevulu çalışıyorlarmış ama sağ olsunlar bizi geri çevirmediler , o gün ilk başvurumuzu yaptık. )sonrasında dosyamız Bahçelievler e gönderildi ve tüm görüşmeler orada gerçekleşti) + (illere göre prosedür değişmektedir...! )
Başvuruda evladınızla ilgili tercihler yapılmakta , kimlik bilgileriniz alınıyor imzalar atılıyor ve sizden 2 aylık bir süre içinde tamamlamanız gereken evrakların listesi veriliyor.
***Adli sicil kaydı
***Mal varlığınız (araç ruhsat- tapu), SGK , banka bilgileri vs
***Öğrenim durumu diplomalar
*** Albümden 5 foto (bu fotoların hikayeleri)
***2 şer vesikalık fotoğraf
***Referanslar (tc no ları adresleri yakınlık dereceleri vs)
***Özgeçmişiniz el yazısı olmalı
***Sağlık raporlarınız ( ruh sağlığı ,bulaşıcı hastalık ,madde bağ. olup olmadığınıza dair sonuçlar vs. ) istenmekte.
Eksiklerim olabilir , zaten size o sırada listeler veriliyor.
Dosyanızı teslim ettikten sonra 2 ayda bir kuruma gideceksiniz görüşmeleriniz olacak.
1 görüşme için ev ziyaretiniz var kurumdan gelinecek.
1 yıl sonunda dosyanız onaylanacak ve sıraya gireceksiniz
Şimdiden kolaylıklar diliyorum , işiniz rast gitsin , zaman su gibi akıp geçsin hayırlısıyla yavrunuza kavuşun sizde

Şuan bunu yazarken o gün geldi aklıma O kadar çok heyecanlıydım ki içim içime sığmıyordu

Evlatlarımızı inşallah sağlıklı , barış dolu bir dünyada , vatanlarına ailelerine hayırlı olacak şekilde büyütürüz

Hayırlı olsun..uzun ama güzel bir yola çıkıyosunuz ..bizler yoldaşın olmaya hazırız ben aramıştım direkt kurumu randevu verdiler .ama pandemi dönemi dönüşümlü çalışıyolardı. İlk görüşme de tanıştık. Genel bilgiler aldılar bizden şartları söylediler. Sonra hazırlamamız için evraklar verildi. Detaylı anlattılar..zaten okadar heyecanlı oluyor ki insan evrakları hazırlayıp teslim etmek için zamanla yarışmaya başlamıştık biz .ve işin ilginç tarafı hiçbiri bize zor gelmedi. Seve seve koşturduk her evrak için.ve şanssızlığımız pandemi süreci olduğu için esnek çalışma randevu bulamama vs vs sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldık..ama sizin öyle olmaz. Bence kurumunuzu arayıp randevu talep edin direkt.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ben direk kurumu aradım bi bayan ile görüştüm randevu vermiyoruz ilk görüşmede bilgi vereceğiz müsait olunca gelin dediler bende e devletten mi başvuru yapmam gerekiyor aceba dedim gerek yok direk gelin dediler rabbim nasip ederse yarın gitmeyi düşünüyoruz inş randevu yok diye kapıdan çeviremezler

Çevirmezler hangi il

Arkadaşlar bu sıra konusu kafamı karışrırıyor. Şimdi biz iki sırada birdeyiz.. e haliyle iki sıra da da yer işgal ediyoruz. Bu da sıraların çok görünmesine neden olmuyor mu sizce . Ve instragram da takip ettiğim bazı aileler önlerinde daha çok sıra varken bebeklerine kavuştuklarını söylemişler.. nasıl oluyor anlamadım

Canım benimle aynı sıralarda olan bir arkadaş benden 6 ay önce kavuşmuştu bebeğine. Bebeği özel bir bebekti bir sağlık problemi vardı. Sırası kızda 17 olmasına rağmen aramıştı kurum. Sanırım ondan önceki ailelerin sağlık problemi olan bebek istememesinden kaynaklı diye düşünmüştüm. İki sıra içinde kurum şöyle demişti bize eğer bir cinsiyet tercihiniz yoksa iki sıraya da gireceksiniz hangisi erken gelirse. Zaten bir bebek yerleştirildiğinde siz de bir sıra yükseliyorsunuz. Sizden sonraki kız/erkek fark etmez diyen aileler de hem kız da hem erkekte bir sıra yükseliyorlar. Bu arada sıranın ilerlemesi bebek yerleştiği anlamına gelmiyor her zaman. Biz erkekte 4 ilerlediğimiz bir ayda kızda 9 ilerledik çok iptal olan aile oldu bu ay o yüzden kız ilerledi demişti uzmanımız. Bir nedenden başvurusunu iptal edem donduran ya da kurum tarafından dondurulup iptal edilen aileler de listeden çıktığı için onlardan sonraki aileler de ilerlemiş oluyor. Su gibi akıp geçsin biran önce yavrularına kavuşsun tüm kalbiyolojik aileler

Çok teşekkür ederim canım anladım evet tercihler de devreye giriyor süreçte .iptaller filan da tabi oluyodur..aminn hayırlısı olsun inşallah

Senin nasıl gidiyor büyüttün mü bebişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…