merhaba,Yeni dogan bebegi evlat edinen arkadaslar yardima ihtiyacim var...... Istanbulda sira bize geldiginde surec nasil oluyor. Yani kurum bizi aradığında gidip ayni gun bebegimizi alip evimizemi geliyoruz. Siramiz yaklaştıkça stresim artıyor , belirsizlik icinde bekledigimizden nasil bir hazirlik yapmam gerekiyor bilmiyorum. Siz beklerken neler yaptiniz
hepatit B taşıyıcılığı engel teşkil ediyor mu bilginiz var mı?
Size uygun bir bebek var. Şu zamanda gelirmisiniz diye soruyor. Bizim sabah tam işe gittim oturdum işe başladım aradılar. Oranın numarasını telefonumda görünce ahhaaa aradılar dedim. Kalbim pıt pıt.Ayy çok teşekkür ederim..çok güzel anlatmışsınızsizde evladınızla daha mice mutlu yıllar görün inşallah..peki hemen bebeği alın diye mi çağrıyolat yoksa daha önce bilgilendirme yapılıyor mu
İnsana rüya işaret oluyor. Ben de haber geldiği sabahım gecesinde annem kardeşlerim falan vardı. Bir bebeğin altını temizliyordum sonra dedim kafası acımasın altına birşey koyayım. Bu rüyayı gördüm sabah aradılar. Rüyayla benzer yanı da o hafta hafta sonu annem ve kardeşlerim bana gelecekti. Öyle bir işaret oldu bana.Sanki bu hafta içerisinde bir haber alacakmışım gibi bir hisle uyandım bugün, bi de rüyamda yeşil kocaman ormanlar gördüm güzel bi rüya galiba :) Hayırdır inşallah bu yazı burda dursun bakalım bu hafta bi şeyler olacak mı :)
Sıralamayı ben şöyle biliyorum. Genel sıra vardı. O tüm hepsini yani terk bebek davası biten bebek isteyenleri de İstemeyenleri de kapsayan sıraydı. Bir de tercihe göre sıra vardı. Bu da Biz davası bitmemiş istedik, sadece davası bitmemiş olanları kapsayan sıraydı. İl bazında sıra bu dediklerim. Türkiye geneli sıra hiç duymadım.Şu konu tam anlamıyla aydınlanamadığım konu. şimdi bizim bulunduğumuz ilde 0-3 yaş çocuk yurdu yok diye Düzce'ye gönderildi dosyamız. Yani bu durumda aynı şekilde 0-3 yaş yurdu olmayan ve bu sebeple Düzce'ye gelen ya da Düzce'de dünyaya gelip Düzce'deki bir yuvaya yerleştirilen çocuklardan mı olacak benim çocuğum? Bu da aslında Türkiye genelinde bir sıralama değil bölge genelinde bir sıralama oluyor. Biren biri tam anlamıyla şu işin mantığını anlatabilir mi
Sizin öncelik düzce olacak. Ama başka şehirden de haber geliyor. Onu nasıl düzenliyorlar bilmiyorum.Şu konu tam anlamıyla aydınlanamadığım konu. şimdi bizim bulunduğumuz ilde 0-3 yaş çocuk yurdu yok diye Düzce'ye gönderildi dosyamız. Yani bu durumda aynı şekilde 0-3 yaş yurdu olmayan ve bu sebeple Düzce'ye gelen ya da Düzce'de dünyaya gelip Düzce'deki bir yuvaya yerleştirilen çocuklardan mı olacak benim çocuğum? Bu da aslında Türkiye genelinde bir sıralama değil bölge genelinde bir sıralama oluyor. Biren biri tam anlamıyla şu işin mantığını anlatabilir mi
Niye engel oluşsunki ? Zaten onay alınca artık bir bebeğimiz olacak diye kesinleşmiş oluyor. Hazırlayıp beklerken zaman geçmemesi konusuna katılıyorum.Bizimle ilgilenen kurum yetkilisi sıranız 3'e düştüğünde hazırlıklarınızı yapmaya başlamanız için arayacağız demişti. Gerçekten de öyle oldu. Onun öncesinde de hazırlık yapabilirsiniz tabi ki. Ancak bebeğin her şeyi hazır olup geliş süreci uzarsa bu aileler için yıpratıcı olabiliyormuş hazır ama boş olan odaya bakmak ya da erkenden odayı tahsis edip sonrasında kullanamamak falan, o nedenle sanırım bunu öneriyorlar :)
Ben işi o gün bıraktım. Patronumun daha önceden haberi vardı.,Okurken gozumde canlandirdim sizi ve inanilmaz heyecanlandimPeki is yerinden izin olayiniz nasıl oluyor, 2 aylik resmi izin sureniz o gunmu başlıyor
Zaten engel diye bir durum yok odanız imkanınız müsaitse hazırlık için kurumdan dosyanız onaylandı demelerini beklemek yeter. Kurum yetkilisinin bize son 3’e düşmeyi bekleyin diye tavsiye etmesinin nedeni yukarıda açıkladığım nedenlerdendi. Odanız müsaitse imkanınız da varsa hazırlarsınız tabi. Sadece evladına kavuşan bir annenin odayı hazırladıktan sonra odanın önünden geçmek süre uzadıkça çok zor oldu dediğini okumuştum. O yüzden bizde son 3’e düştüğümüzüz haberini aldıktan sonda başladık hazırlıklaraNiye engel oluşsunki ? Zaten onay alınca artık bir bebeğimiz olacak diye kesinleşmiş oluyor. Hazırlayıp beklerken zaman geçmemesi konusuna katılıyorum.
Merhaba. Ben de hepatit b taşıyıcısıyım bizim dosyamız kabul edildi. Sıradayız. Sadece bebek bize verilirken aşılanacak o kadar.
Merhaba, hepatitB taşıyıcısı olmanızı kurum sorun etti mi? Yoksa hiç sorun çıkarmadan kabul mu edildi. Bu konuda hiç örnek göremediğim için çok sevindim sizi bulduğuma :)Merhaba. Ben de hepatit b taşıyıcısıyım bizim dosyamız kabul edildi. Sıradayız. Sadece bebek bize verilirken aşılanacak o kadar.
Çok teşekkür ederim baktım şimdi o sayfaya ve yazdım kendisine de. Umut oldu bana sağolun :)2399. sayfada bir hepatit b taşıyıcısının dosyası kabul edilmiş, sadece bebek aşılanacakmış kendilerine teslim edilirken.
Ben işi o gün bıraktım. Patronumun daha önceden haberi vardı.,
Bebeği alıp imzayı attığınız ve kurumun müdürünün de imza atıp onayladığı gün resmi izniniz başlar.
Bakım sözleşmesinden bahsediyorum. Bizim 1 nisanda imzalanmıştı. 28 martta kızımıza kavuşmuştuk. Yanılmıyorsam öyleydi.
İnsana rüya işaret oluyor. Ben de haber geldiği sabahım gecesinde annem kardeşlerim falan vardı. Bir bebeğin altını temizliyordum sonra dedim kafası acımasın altına birşey koyayım. Bu rüyayı gördüm sabah aradılar. Rüyayla benzer yanı da o hafta hafta sonu annem ve kardeşlerim bana gelecekti. Öyle bir işaret oldu bana.
Merhaba. Hiç sorun etmediler.Merhaba, hepatitB taşıyıcısı olmanızı kurum sorun etti mi? Yoksa hiç sorun çıkarmadan kabul mu edildi. Bu konuda hiç örnek göremediğim için çok sevindim sizi bulduğuma :)
İnşallah bizde de öyle olur teşekkür ederim sağolunMerhaba. Hiç sorun etmediler.
Hayırlı olsun öncelikle. Biz de 20 eylül 2020 de aynı kurumdan başvurduk. Sıramız erkek bebek de 44 kız bebek de 89merhaba;
13.ekim 2020 tarihinde istanbul bahçelievlerde evlat edinme için başvuruda bulunduk.
geçen hafta dosyamız kurumca onaylandı.
dün sıramızı öğrenmek için kurumu aradım ve 51.sıradayız
istanbul da yaşayanlar başvuru tarih ve sıralarını paylaşırmı rica etsem.
sizler uzun uzun sohbetler etmişsiniz ben yeni katıldım
paylaşımlarınızı bekliyorum
İnşallah. Sorun edeceklerini sanmıyorum.İnşallah bizde de öyle olur teşekkür ederim sağolun
İlk başvurumuzHayırlı olsun öncelikle. Biz Kasım da evrakları teslim ettik. Sıramız erkek bebek de 44
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?