Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
hepatit B taşıyıcılığı engel teşkil ediyor mu bilginiz var mı?

Kan yoluyla da bulaşan bir hastalık bildiğim kadarıyla mantıken sorun yaparlar diye düşünüyorum. Ama siz yine de uzmana bir sorun bence, şimdi yanlış bilgi verip de motivasyonunuzu düşürmek istemem.

hepatit B taşıyıcılığı engel teşkil ediyor mu bilginiz var mı?
Bulunduğunuz ile göre değişiyor bence :) arkadaş istanbuldan başvurdu burada onay alamadı. Koruyucu aile olun dediler. Ama sonra çok zorlukla karşılaşınca kocaeliye taşındılar orada onay vermişler. Siz hangi ildesiniz.

Yaa bunu duyduğuma çok sevindim. Gerçi bende İstanbul'da yaşıyorum ama belki bir umut :)

daha önce yorumlarda bu nedenle reddedildi yazan arkadaş olmuştu sanki. Geriye dönük yorumlara bakabilirsiniz. Ama bu kural değişmiş ya da bilgi hatalı da olabilir.
Bizim zamanımıza göre şartlar sanki daha zor gibi. Örneğin bizden yazılı imzalı maaş yazısını kabul ediyorlardı. Şimdi kesinlikle kabul etmiyorlarmış. İnşallah şartları hafifletirler de herkes bu güzel tarifi imkansız duyguyu tadar, herkes yavrusuna kavuşur.

Evet özellikle insanın elinde olmayan bazı nedenlerden dolayı kurumun buna engel koyması çok üzücü Koruyucu aileye onay verip evlat edinmeye onay vermemesi daha da kötü ikisinde de çocuk senin yanında çünkü ne farkı var ki?
Bazen çok zorladıklarını düşünüyorum her hâlükârda alan aileler kurumda bakılandan daha iyi bakacaklardır.
Evet çocuğun beden ve ruh sağlığı güvenliği kesinlikle gözetilmeli ama sanki herkes çok iyi imkanlara sahip olmalıymış herkes kusursuz olmalıymış gibi bu kadar kastırmamalılar.
İnsanlar yılların yorgunluğu ile umutsuzlukla zaten oraya geliyorlar bir de bunu insanlara yaşatmak bence çok üzücü.
Allah yardımcısı olsun başvuran ve sırasını bekleyen tüm ailelerin

Önceliğimiz evlat edinme tabiki ama olmazsa koruyucu aile olmayı düşünüyoruz
Yaşınız henüz çok genç ben 33 olmama rağmen yaşınız biraz küçük demişlerdi bana :) Sonra neden başvurduğumuz detaylandırınca tekrar bu soruyla karşılaşmadım ama hazırlıklı olun size de gelebilir bu soru :)

Ben eşimi Koruyucu Aile'ye ikna edememiştim eğer siz ederseniz sıranız 6 ayda falan gelir o kadar uzun bekleme süreleri yok. Çünkü kuruma bırakılan 3 çocuktan sadece 1'i evlat edindirmeye uygun oluyor.

Kesinlikle çok üzücü. Müdürün yaptığı açıklama başvuran çok bebek az, bundan dolayı da en iyi şartlarda olana öncelik veriyoruz. Ve burada kalmak zorunda olan çocuklar en azından bir ailede büyüsün diye koruyucu aileliğe yönlendiriyoruz.
Hastalık çocuğa sıkıntı verecekse koruyucu ailelikte vermeyecekmi tabiki verecek işte saçma. En azından geçerli sebep üretin. Zaten il il farklılaşması da tuhaf

Yaşım henüz 28 eşim 30 ama çok zorlu süreçler yaşadık malesef. Tekrarlayan tüp bebek denemeleri, ameliyatlar, gebelik kayıpları kürtaj derken 4 yıllık evliliğin içerisinde çok zorluk yaşadık. 1 yıl daha bekleyip evlilik şartımızı doldurup başvurmayı düşünüyoruz. Zaten evlat edinmede süreç çok uzun sonuçlanana kadar yaşımızda epey ilerlemiş oluyor

Evet 5 yılı doldurduğunuzda başvurabilirsiniz. Bence çok güzel bir seöim yapmışsınız. Süreler dediğiniz gibi kriter eklendikçe uzuyor. Bizim 16 ay oldu mesela başvurduğumuzdan bugüne henüz sıramız gelmedi. Kız bebek ve terk dendiğinde bu 36 ayları bile geçebiliyor. Vakit kaybetmeyerek çok iyi yapmışsınız. Görüştüğüm kurum yetkilis insanlae maalesef buraya artık yapacak başka bişeyleri kalmadığında geliyor o zamanda yaş ilerlemiş oluyor demişti. Ve sanırım haklı Siz en güzelini yapmışsınız. Allah kalbinize göre versin

Allah sizin de işlerinizi kolaylaştırsın hakkımızda hayırlısı :)

Ben yaş konusuna çok takılmıyorum. Elbet yaşım 36 ydı. başvurunca fakat 30 yaşında evlendim zaten. 3 yıl sonra Çocuk düşündük. 1 yıl öyle geçti. İki yılda 3 tedaviyle noktaladık. Yaşım genç olsa da sanırım çok beklemezdim. Önemli olan anne olmayı ne kadar çok istediğimiz. Gerçekten insan kavuşunca daha da çok diyor, iyiki bu kararı vermişim diye. Ertelemeye hiç gerek yokmuş. Önceden olsun diye dua edip sonra iyiki olmamış diye şükretmek bu olsa gerek

Biz başvuralı tam 3 yıl oldu, hala sıramız gelmedi. Kriter koymadık çok fazla kız/erkek, rıza/terk bebek 0-2 yaş (bu tercih 0-1 yaştı sonradan yaş aralığını genişlettik.)

Şu an erkek bebekte 1, kız bebekte 2. sıradayız. Allah herkesin kalbine göre versin inşallah.. Bekliyoruz ama en güzelini beklediğimizi, kavuştuğumuzda iyi ki beklemişiz diyeceğimizi biliyorum. Şu an en büyük umudum bu. Ama son sıralarda beklemek de korkunç sancılı :)

Son bekleyişler yavrunuz için inşallah hamgi3 il sizin.Allah hepimizin gönlünee göre hayırlı evlatlar versin inşallah

Son bekleyişler yavrunuz için inşallah hamgi3 il sizin.Allah hepimizin gönlünee göre hayırlı evlatlar versin inşallah

Düzce'den bekliyorum ben. Amin. Anne olmak isteyen, bu yolla anne olmayı seçen herkes için en hayırlısı inşallah.

Sıranız çok yaklaşmış ne güzel. Kısa zamanda hayırlı haberler alın inşallah Sizin baya uzun sürmüş Bolu yavaş ilerleyen illerden olabilir belki. Biz 202 Mayıs’ta başvurduk bu ay sıramısın erkek 4 kız 11 olduğunu öğrendik. Hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…