kızlar geldim mutfağımıı paylaşcam demiştim biraz geç oldu ama :))) inanın anca vakit buldum:)
fotoları küçültmem lazımdı baya uğraştırdı::)
mutfağımın resimlerini yayınlıcam öncelikle şunu sölim mutfağımdan 2 koli mutfak eşyası kaldırdım zaten az dolabım vardı kapakları açtığımda kafama bişeyler düşüodu hatta geçenlerde kafama 2 kase düştü sonra dolaplarımı boşaltmaya karar verdim ihtiyaç sahiplerine vericem:)
başlıorum:)
bu bardak dolabım en alt rafta kahve fincanı, kahve su bardağı,kahve yapma makinası var kahve yapcamda hepsini aynı yerde buluorum:)
orta raftada neskafe takımım ve çay bardaklarım var en üsttede meşrubat bardağı ve kupalar
ocağın üstündeki dolabım: burdada kuplarım var , alt katındaki kavanozlardada kahve,çıtır pane harcı,galeta unu var:) yemek yapcamda elimin altında oluyo
burdada en üstte kare borcamlarım yuvalrlaklar fırında duruyo, orta rafta günlük kahvaltı tabaklarım ve kahvaltıda kullandığım ara tabaklar var onun altındada cam tencereler ve artan yemekleri koydugum minik tencereer var burda bi tanesi çıkmış diğeri buzdolabında:)
üstteki rafta çelik tencereler ve pilav yapmak için ayrı tencerem var
altındada küçük tencereler var günlük kullandıklarım ayrıca misafir için olan tencerelerim tv ünitesinde:)
günlük kullandığım tabaklarım
en üstte düdüklü tencerem,orta rafta saklama kapları kesme tahtası ve rendem var en alttada günlük kullandığım su bardaklarım var buzdolabına yakın olsun diye oraya koydum:)
en üstte tavalar ve leğenlerim süzgeçlerim falan var
onun altındada metal kavanozlarda makarna,nane,buğday,yeşil mercimek,erişte,nohut,kuru fasulye vs var... yanındaki mor kavanozlardada mısır unu,filtre kahve,irmik,nişasta var
önündede kare leğenlerim:)
buda lavabonun altı:) plastik kilitli kutulardan 8 tane var bende un,mercimek,pirinç fazla fazla alıorum ben uygun bulduğumda bu kaplar çok işime yarıo
ordadaki plastiklerde arkada olanda açılmamış makarna irmik mısı paketli şeyler var önündeki kutulardan birinde bisküviler diğerindede pasta yapma malzemeleri var (puding hazır çorba kakao vanilin kabartma tozu maya vs)
bunlarda çekmecelerim
ilk çekmecem burda içeceklerimiz var ( oralet , neskafe, sahlep , çay) alüminyum folyo,streç film,fırın poşeti,yanmaz kağıt bide eşimin çekirdekleri tiryakidirde:)
ikinci çekmecem biraz kalablık olduğundan dağnık gözüküo:) çatallar falan,yan tarafta beyaz kaptada ıvır zıvır var:)
en alt çekmecem burdada saklama kapları var içnde, ince bulgur,tel şehriye,arpa şehriye,patlatmalık mısır,pul biber, kekik, ve fazla aldıgım diğer baharatlar var
buda buzdolabının üstündeki dolabım burda her zman kullanmadığım eşyalar var, misafir çaydanlığım,çay yapma makinam ( misafir geldiğinde kullanıorum genelde fazlalık olmasın diye yukarda duruolar) ekmek kızartma mak. mikser,merdane