• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizdeki Haşereleri Nasıl Kontrol Altına Alıyorsunuz?

Herkese gecmis olsun kizlar..Bende birsey yaziyim bu bocekler hakkinda..Bende acayip tiksinir ve korkarimda sadece bocek degil karinca orumcekte dahil....Bir gorumcem evlendiginde tasindigi evde varmis bu kalorifer boceklerinden bir keresindede bize getirdigi bisilerin icinden cikti bu...Hemen oldurduk cunki cok cabuk uredigini falan duymustuk..Tabii ben o telasla direk annemlere telefon actim uremeden ilaclayalim diye..Onlarda karakoyden elma zehiri diye bisi yollamislar..Hem bana hemde gorumcemde var diye onada...Ben bir daha gormedigim için bekledim biraz ilaclamadan..Gorumcem ilacladi ve ondan sonra kurtuldu bu boceklerden...Simdiye bekli baska ilaclar cikmistir ama benimki hala duruyor evde bisi olursa diye yedekte.. :))

hmmm buda iyi bir fikirmiş ama ben kedileri sevmiyorumm
köpeklerde yapmazmı bu av işini?kaydirigubbakcemile3

Hiç köpeğim olmadı,bilemiyeceğim.

hmmm buda iyi bir fikirmiş ama ben kedileri sevmiyorumm
köpeklerde yapmazmı bu av işini?kaydirigubbakcemile3

öğrenciyken bir dönem kaldığım evde çok fazla vardı. bir anda iki tane görebiliyorduk. tuvaletten çıkıyordu. kafamçokkarıştı o zmanlar eve kedi almayı düşünmüştüm o geldi aklıma. birşey soracam kedi yiyor mu böceği CADIARZU yani ben yerken görsem o kediden de tiksinirim de kafamçokkarıştı
çok şükür bu evimde hiç görmedim galiba apartmanı sık sık ilaçlıyorlar bazen havalandırmadan ilaç kokusu alıyorum.

Zaten genelde böcek avını gece yapıyor, bekliyor resmen yakalamak için onları.O saatte biz uyuduğumuz için göremiyoruz tabii, bu yüzden de tiksinme olmuyor.

Merhaba arkadaşlar,
bizde de nasıl olduysa pire var sanırım...:((
yani henüz görmedim ama ısırıklar pire ısırmasına benziyor...
ev cadde üzerinde ve dükkan üstü 1. kat , çok fazla toz oluyor, tozdan mı oldu acaba diye düşünüyorum, başka bişey gelmiyor aklıma...
pireden nasıl kurtulunur , alabileceğim bir ilaç vs var mı , nolur yardım edin..:)
nette araştırdım ama sadece hayvanların üzerindeki pireler için kullanılan ilaçlardan bahsediliyor...

Gördüğüm yerde peçeteylen ezip,klozete atıp sifonu çekiyorum.Sifonu çektikten sonrada bekliyorum ve bakıyorum,içindemi yoksa gitmişmi diye.Çünkü yüzmeyi de biliyorlar benimkiler...Böyle kahverengi,upuzun antenleri var ve çok hızlı hareket ediyorlar...
Nerden geliyorlar bilmiyorum ama nesilleri tükenmiyor bu bir gerçek....
Şu yemlerden alıp deniyim bari bende...
Boncuğum öptüm canım...

ay bende de onlardan var. hamamböceği oluyormuş o. bugün internette araştırınca gördüm. daha önce hiç görmemiştim. 3 ay kadar oldu yeni evime taşınalı ve maalesef tanışmış oldum bu haşereyle. daha önceki evimde hiçbişey yoktu. sanırım apartmanla ilgili bişey. ezmek çözüm değil çünkü ezdiğin yerde yumurtalarını bırakabiliyorlar. ben böcek ilacı sıkıyorum üzerlerine ve bi kaç sn. içinde ölüyorlar. ama bu gördüklerimizde işe yarıyor sadece tabi. ilaçlama yaptırcam artık bakalım işe yarayacakmı. evde bebek de var o yüzden korkuyorum daha çok.

ürün kullanmıyorum canım. evde köpeğimiz var ne karınca ne böcek sinek hiç affetmez yer:)) evde hiç bir canlı üreme yapamıyor.yazın sivrisinek bile olmuyor neredeyse.:) onları bile kapar yer:) yad öldürüp atar.

defne yaprağı dolaplara koyarım güveler gelmez birde kakalak böceklerinden

tabletler yerleştiriyorum evin her bölümüne

birçoğumuzun başındaymış meğer bu bela.birçok şeyi denedim.böcek yemleri,spreyler. biraz biraz azaldı.ama asla bitmedi.ilaçlatmaya cesaret edemedim bebeğim var diye. elimde terlik gördüğümü terlikle resmen yapıştırıyorum yere.hihoyyyteşimde diyoki resmen büyük bir öfkeyle vuruyosun biraz daha yumuşak vursan zaten onun canı ne diyorsırnaşık şey.ama olurmu artık nefret ediyorum

Bende de aynı sorun var. Özellikle sıcaklardan mıdır bilmem evimdeki haşeratın sayıları arttı. Artık üzerine sıktığım spreyde fayda etmiyor, neredeyse deodorant sıkıyorum diye kollarını kaldıracaklar :) Bakalım şimdi böcek yemlerinden yerleştirdim. En kesin çözüm gördüğün yerde ezmek. İbreti alem için birini ezdiğim yerde bırakacağım belki kaçarlar :)

Bende de aynı sorun var. Özellikle sıcaklardan mıdır bilmem evimdeki haşeratın sayıları arttı. Artık üzerine sıktığım spreyde fayda etmiyor, neredeyse deodorant sıkıyorum diye kollarını kaldıracaklar :) Bakalım şimdi böcek yemlerinden yerleştirdim. En kesin çözüm gördüğün yerde ezmek. İbreti alem için birini ezdiğim yerde bırakacağım belki kaçarlar :)
:roflol:

tatil dönüşü 2 senedir bizi de davetsiz misafirler karşılıyor.:gitme: tatilden önce o büyümeye meyilli ve özellikle mutfakta lavabo yakınlarında tezgahta ışığı açınca karşılaştığımız tiplerdi sorun. uykusuz, aç günler-geceler :gitme: böcek yemi tabletleriyle noktalanmıştı derken tatil dönüşü karıncalar yine istila etmişti bir önceki sene gibi akannehir

eskiden kullandığımız limon yöntemi işe yaramadı. kapı eşiğine falan sıkmak için köpük gibi bir ilaç var raid sanırım, onu kapının alt tarafına sıkıyorduk sadece ama acaba kenarlara ve üst tarafa da sıkan var mı, yani tabi değmemek lazım en iyisi menteşe olan kenarına da sıkmak offf kafamçokkarıştı

Bendeki sorunda siyah olanlardandı. (halende öyle) Böcek yemi aldığım zaman bütün sorunum sona erecek sandım ama nafile. İki gün ortada görünmediler. Üçüncü gün nispet yapıyormuş gibi çıktılar:) Bu ilaçlama servisleri yararlı oluyormu bari, hiç denemedim...

ya ben de evimde 3 tane gördüm anıında eşime öldürtüyorum, yeri de çamaşır suyuyla siliyorum. ama çok tiksindim bunlardan. kesin çözüm arıyorum. eşim ilaçlatmaya karşı dışarıdan geliyorlardır evden değil diyo.bi de hayvansever takılır sana zararı mı var diye, deli olcam valla.ay napıcam bilmiyorum geceleri yerde var mı diye resmen arıyorum bu mahlukları.çözüm bulan yardım etsin lütfeennnnn...

ya ben de evimde 3 tane gördüm anıında eşime öldürtüyorum, yeri de çamaşır suyuyla siliyorum. ama çok tiksindim bunlardan. kesin çözüm arıyorum. eşim ilaçlatmaya karşı dışarıdan geliyorlardır evden değil diyo.bi de hayvansever takılır sana zararı mı var diye, deli olcam valla.ay napıcam bilmiyorum geceleri yerde var mı diye resmen arıyorum bu mahlukları.çözüm bulan yardım etsin lütfeennnnn...

ben sanırım buldum. nette araştırdım.biz ilaçlayalım derken kendimizi zehiriyoruz.bağışıklığı en kuvvetli bir tür.eczaneden borik asit alın.1.5 tl gibi küçük bir fiyat.eşit miktarda borik asit ve pudraşekerini karıştırın.ben eski kavonoz kapaklarına koyup evimin erişilmeyen her köşesine koydum.10 gündür yoklar.üzerinde taşıdıkarı yumurtaları boşaltıyo.yani üreyemiyorlar. bence insan sağlığı için en güzel yöntem. şimdilik iyi yoklar biraz zaman geçsin tam çözümmü anlarım. yeniden yazarım o zaman:lepi:

hamamböcekleri yüzünden evden taşındım ve bulaşık makinemi de o evde bıraktım içini istila etmişlerdi:(ıyy temiz evleri daha çok seviyorlarmış maalesef( artık çookk şükürrr

dün gece banyoda beyaz banyo havlusunda ve bornozda minik minik çizgi gibi kahverengi böcekler gördüm. beyaz zeminde daha iyi görünüyor koyu zeminde görünmesi mümkün deil çünki çok küçük,çizgi gibi sanki ne kafası var ne bacakları kurtçuğa , bite, pireye benzemiyor üzerine dokunur dokunmaz ölüyor.havluları makinada yıkadım,duvarları kapıları çamaşır suyuyla sildim. yıkanan makinadan çıkan havluda yoktu.internette araştırıyorum bulamadım , adınıda bilmiyorum. sizce neden olmuştur bu böcekler. banyom havasız mı kaldı acaba ya da havlum nemli mi kaldı da böceklendi. kendi kendine böcek oluşabilir mi yoksa herhangi bir eşya üzerinden mi gitti , yoksa güve mi oldu acaba, kafamdaki tek ihtimal güve yavrusu. ama evin başka bir yerinde görmedim belkide erken fark ettiğim içindir. kıyafetlerimde saçımda yastıkta çarşafta görmedim . sadece banyoda :( bilgi ve tecrübesi olan varsa paylaşımda bulunursa sevinirim...

bu aralar benim de başım dertte hamam böcekleriyle.nefret ediyorum ya iğrenç..

Bu sene bizimde hamam böcekleriyle başımız dertteydi.Kendileri yetmiyormuş hibi bide yavrulamaya başladılar. Gece banyonun ışığını açar açmaz kaçışıyolardı.
Üstüne yan komşumuz evini ilaçlatmış ordan kaçan böcükler bizim salonun orta yerinde dolanmaya başladılar. Korku filmi gibi.
Sonunda bütün apartmanı komple ilaçlattıkta kurtulduk...
Daire başına 20 lira falan düşmüştü...

ben artık ilaçlara ve şirketlere inanmıyorum.arkadaşımın nişanlısının şirketi vardı.onlar bakıyorlarmış.böcek görmedilerse su sıkıyorlarmış..çok kızdım off...

ben sanırım buldum. nette araştırdım.biz ilaçlayalım derken kendimizi zehiriyoruz.bağışıklığı en kuvvetli bir tür.eczaneden borik asit alın.1.5 tl gibi küçük bir fiyat.eşit miktarda borik asit ve pudraşekerini karıştırın.ben eski kavonoz kapaklarına koyup evimin erişilmeyen her köşesine koydum.10 gündür yoklar.üzerinde taşıdıkarı yumurtaları boşaltıyo.yani üreyemiyorlar. bence insan sağlığı için en güzel yöntem. şimdilik iyi yoklar biraz zaman geçsin tam çözümmü anlarım. yeniden yazarım o zaman:lepi:

evet arkadaşlar aradan oldukça zaman geçti artık sonucu net olarak söyleyebilirim. bu karışım kesinlikle çok çok etkili. bu karışımı yerleştirdikten 15-20 gün sonra biriki tane gördüm. fakat artık hiç yok. zehirli kimyasallarla kendimizi hasta etmeyelim. deneyin derim.:4:

Back