• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizdeki Haşereleri Nasıl Kontrol Altına Alıyorsunuz?

benm ewde böceklerle ilgili bir sorunm yok kızlar 1 ay oncesinde karncalarla vardı onlarda kendiliğinden halloldlar zatii bişi kullanmadm daha ama komple ilaçlatmk istiorm ewi ne olr ne olmaz die .

Gördüğüm yerde peçeteylen ezip,klozete atıp sifonu çekiyorum.Sifonu çektikten sonrada bekliyorum ve bakıyorum,içindemi yoksa gitmişmi diye.Çünkü yüzmeyi de biliyorlar benimkiler...Böyle kahverengi,upuzun antenleri var ve çok hızlı hareket ediyorlar...
Nerden geliyorlar bilmiyorum ama nesilleri tükenmiyor bu bir gerçek....
Şu yemlerden alıp deniyim bari bende...
Boncuğum öptüm canım...

karafatmalar suyun içinde 45 dakika durabilirmiş sen öldürmedn attıysan tekrar çıkabilir

nazarboncuğum topikin hayırlı olsunopuyorumnanaktan
Benim evde böcek olmadığıı için bişi yapmıyomkaydirigubbakcemile3

akrepler,sarı çiyanlar:1shok:delikafaduldenallahım en korktuğum şey sürüngenlerdir,sarı çiyanları ben görsem ya aklımı kaçırırdım yarım akıllı olurdum,yada düşer bayılırdımdelikafaduldenvalla geçmiş olsun diyim sedam sana..
boncuğum şu an oturduğumuz eve taşınalı 2 ay oldu,karınca sorunumuz var,annem yarım limonu kesip yere koyuyo,limona toplanıncada kapıdan atıyo onları:ecrin_bebek:ben öldürmem görürsem,sonra aşireti falan öç almak için gelir die hep korkmuşumdur:kedi:peçeteler tırsa tırsa camdan atarım adını bilmediğim böcisleri:gitme:
asocum valla karıncalar için bir çare biliyorum istersen dene.....
komşum çok şikayetciydi mutfağındaki karıncalardan karıncanın geçtiği yerlere yani fayans aralarına ve geldiği yere şırıngayla tiner sıkarak karıncaların kökünden kurtuldular aklında olsun.....

Pasaklıdan sonra benide kaşıntı tuttu şimdi.

Kızlar bir kere başıma geldi anlatayım şimdi.

Alt kat komşum zaten çok pasaklı idi odaları değiştirdi bir gün depo gibi yapmış odayı 3 gün sonra mutfak dolaplarının altında kara fatmalar ele vermiş geziyorlar aklımı oynattım resmen.
Gece kallıyorum tezgahın üzerinde vals yapıyorlar resmen irili ufaklı hemde.
Böcekler için bir toz buldum onu döktüm yerlere sabah bir baktım hepsi meftaa olmuş bir kaç gün böyle sürdü ondan sonra kökü kazındı.
Hemde pazarlarda satılan böcek tozuydu yani un gibi birşey deneyin bence
kaşıntı kaşıntı dediniz en sonunda benide tutuu uyuz oldum
ayy abla demek senin böcekler valste yapıyor hee :roflol:
evet o tozların iyi olduğunu söylüyorlar karınca için olanıda oluyor o tozların
senin dediğinide denemek lazım ..........

ben sonuc olarrak o kahverengi antenli böcekleredn kurtulamadım
taşındım
bir keresinde eşimle çöp kovasının iiçinde yumurtalarını gördük
ben çöpü sanırım 2. gündü boşaltmamıstım
içinde yoktu dogru dürüst bişey
neyse bir açtım her yerde susam taneleri ama şişmişler
eşime dedim biz simit yedik mi?
hatırlayamadık ama resmen susam rengi ve görüntüsünde
herhalde yedik ben hatırlamıyorum dedim kapattım
sonra huzurum kaçtı balkona çıkardım kutuyu
içinden alıp ezmeye başladım
Allahım bir gecede ve biz işteyken yüzlerce yumurtlamıştı
yüzlerce hepsinde böcek vardı
gazeteler düşsek yakışırdı yani
arkadaşlar ben çok çektim diyorum ya
taşındım rahatladım

:1shok::1shok:ay inanmıyorum yumurtaları susamma mı benziyordu
inşallah taşındığın evede gelmezler cnm ıyğkk of böcek möcek yumurta derken midem kalktı yafss :bbo:

hay allah ya okurken çok güldüm yazdıklarınızı:roflol:
kimileride ölü taliti yapıyo hiç farkeden varmıkaydirigubbakcemile3 dikkat edin dokundugunuzda kımıldamadan duruyo sonra kalkıp yürüyo resmen.böle tırtıl gibi çok ayaklı bıyıklı bir böcek var bir ara benm banyo penceresinden havalandrmadan sızıyolardı içeri delikafadulden çok hızlı koşturuyolar yakalamak neredeyse çok zor onlar işte resmen ölü takliti yapıyolardıbenneyaptımki bazılarıda ıslandıgında dışında balon oluşturuyo sudan hiç etkilenmiyo haberiniz ola..
kızlar ben tırtıldan çok korkarım ve tırsarımda:1shok:

ayy abla demek senin böcekler valste yapıyor hee

boncukum izmir de pazarlarda bile satıyorlar onu inan dene faydasını görürsün kokusu filanda yoktu.

hanımlar kalorifer böceğiniz yumurtalarını atsanız bile ölmüyorlar ancak yumurtalarını ezip öyle atın çöpe.

ayy abla demek senin böcekler valste yapıyor hee

boncukum izmir de pazarlarda bile satıyorlar onu inan dene faydasını görürsün kokusu filanda yoktu.

hanımlar kalorifer böceğiniz yumurtalarını atsanız bile ölmüyorlar ancak yumurtalarını ezip öyle atın çöpe.

abla valla evi temizlik yapmadan önce sepmek lazım o tozdan pazarlara bakıcam ama şu yurmurtalardan ben hiç görmedim yaa aman görmekte istemiyorm çok kötü yaa :umursamaz:

nevin öyle bir anlatmışsınki okurken fenalık geçiriyordum:roflol:
kahve ıyyyydelikafadulden
bu arada nüfusu en çok olan ve nesli tükenmeyecek en dayanıklısı karafatmalarmış:delphin:

oyy walla bende bayılıyodum ha.ne peçeteyle alıyomuş ay ayyyy ıyk çok fena bööögkafamçokkarıştı

Gördüğüm yerde peçeteylen ezip,klozete atıp sifonu çekiyorum.Sifonu çektikten sonrada bekliyorum ve bakıyorum,içindemi yoksa gitmişmi diye.Çünkü yüzmeyi de biliyorlar benimkiler...Böyle kahverengi,upuzun antenleri var ve çok hızlı hareket ediyorlar...
Nerden geliyorlar bilmiyorum ama nesilleri tükenmiyor bu bir gerçek....
Şu yemlerden alıp deniyim bari bende...
Boncuğum öptüm canım...
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
:roflol::roflol::roflol::roflol:
nasıl bocekler bunlar yaww ben olsam evden kacardım heralde kesın...
evede yere seker dokulmus karınca gelmıs dıye mutfag gırmedım ben kaydirigubbakcemile3
karıncalaradna nasıl kurtuluyosunuz pekı?..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

benim temizlik takıntılı bir ablam var
15 senedir kurtulamadıysa eger bu kahverengi böceklerden kimse kurtulamaz herhalde
bunlar başka haşereye benzemiyor
çok arsızlar çok
ya bir ara ben mi pisim acaba diye düşündüm
o kadar canıma tak ettirdiler
anlasıldı ki pislik temizlik farketmiyor bunlara
offf unutmustum kac senedir
hatırladım ya o günleri ruhum sıkıldı yine
o böcükler büyüyünce kısa mesafede ucuyorlarda
havada bile vuruyordum yemin ederim
o kadar ustalaşmıştım

kimileride ölü taliti yapıyo hiç farkeden varmıkaydirigubbakcemile3 dikkat edin dokundugunuzda kımıldamadan duruyo sonra kalkıp yürüyo resmen.böle tırtıl gibi çok ayaklı bıyıklı bir böcek var bir ara benm banyo penceresinden havalandrmadan sızıyolardı içeri delikafadulden çok hızlı koşturuyolar yakalamak neredeyse çok zor onlar işte resmen ölü takliti yapıyolardıbenneyaptımki bazılarıda ıslandıgında dışında balon oluşturuyo sudan hiç etkilenmiyo haberiniz ola..
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
boncugum bıttım topıgne bıdenem ay gulmekden catladım yaaa kasıntı bastı bana ay huylandım sımdı suyum sen dıkkat etde canlanıpda yemesınler bızı sonra bocekler kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

çatladım gülmekten ha....sen çok yaşaaaa:lepi:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
evede yere seker dokulmus karınca gelmıs dıye mutfag gırmedım ben kaydirigubbakcemile3

ooo karçem senin iin zor sende evleneceksin bir gün ve evini böcekler basacak o zaman ne yapacaksın :roflol:

karıncalar için az önce yazmıştım asoya yine yazayım
komşum döylemişti banada şırıngaya tiner koyup yuvalarına yada geldikleri yerlere sıkınca hiçç gelmiyorlarmış deneyin isterseniz............a.s

Geçen sene evde karınca çıkmıştı belli bir yerdeydi sadece.
Karınca yemi tabletleri aldım onu yiyince öldüler.

:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:ank benimkileri yemi yedikce çoğaldılarrryaaaa üstelikde wç çıkyor ya iğreç ötesi
eşim diyorki elleme karıncayaa zengin olacağız zavalı bu hayalla yaşıyoruuuuu:roflol::roflol::roflol: yok anammm hala var karınca gitmiyor sevdi wç yaaaa-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

ben en iyi karınca yemiyle kurtuldum ev gibi bişey var koyuyorsun içindeki yemi hem yiyip hemde evlerine taşıyolar sonra bidaha gelmiyolar:lepi:
benim temizlik takıntılı bir ablam var
15 senedir kurtulamadıysa eger bu kahverengi böceklerden kimse kurtulamaz herhalde
bunlar başka haşereye benzemiyor
çok arsızlar çok
ya bir ara ben mi pisim acaba diye düşündüm
o kadar canıma tak ettirdiler
anlasıldı ki pislik temizlik farketmiyor bunlara
offf unutmustum kac senedir
hatırladım ya o günleri ruhum sıkıldı yine
o böcükler büyüyünce kısa mesafede ucuyorlarda
havada bile vuruyordum yemin ederim
o kadar ustalaşmıştım
:roflol:ya güzelim pislikle falan alakası yok bazılarının sen kafanı yorma hiç onlar heryerden çıkıyo çıkcak olunca:1ninca:
insan kafayı yer iyi dayanmışsın..
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
boncugum bıttım topıgne bıdenem ay gulmekden catladım yaaa kasıntı bastı bana ay huylandım sımdı suyum sen dıkkat etde canlanıpda yemesınler bızı sonra bocekler kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
başlık yanlış oldu kaşındıran topik olsun kaydirigubbakcemile3
çatladım gülmekten ha....sen çok yaşaaaa:lepi:
:roflol::roflol: valla doğru
bir belgeselde de izlemiştim kaydirigubbakcemile3
sonra teset ettim onaylandı:lepi:
ama bir çogu yapıyo haberiniz olsundelikafadulden
ooo karçem senin iin zor sende evleneceksin bir gün ve evini böcekler basacak o zaman ne yapacaksın :roflol:

komşum döylemişti banada şırıngaya tiner koyup yuvalarına yada geldikleri yerlere sıkınca hiçç gelmiyorlarmış deneyin isterseniz............a.s
süper fikirkaydirigubbakcemile5
başka şikayetleriniz varsa kızlar eğer
bir ziraatçiye gidin ve ev tipi ilaç isteyin..bildiğim kadar bir şişe ilaç 10 lt suyla sulandırılıyor heryere sıkıyorsunuz ve bir sene boyunca havada uçan sinek bile ölüyo:lepi:bilhassa bahçeli evlerde bile çok etkiliyerimseniben

o eve gırmem ben yaaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3tınermı kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ay bende koklamaya baslarsam kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kkarıncalar gıbı yok olsam sonraakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım benim topiğin hayırlı olsun benim gibi temizlik hastası varsada iyi bir topik :lepi: olmuş
ben evimde haşere görmeye dayamam tahamül edemem istemesekte çıkıyorlar biyerlerden bi şekilde ıyyy iğrenç
evime ilk taşındığım sene hamam böceğimi ne diyorlar onlara onlarla başım dertteydi heryere ilaç tablet yerleştiriyordum üstelerinden anca bu şekilde gelebiliyordum benim eve böcek altkatımdan geliyordu
böceklerin olup olmamasıda temizlikle alakalı bence altkatımda ki de okadar temiz diyebileceğim biri değildi onda çoğalıp üskata geliyorlardı
neyse ki taşındılar kaydirigubbakcemile3
ben sürekli evimi temiz lerim ki zaten süpürmediğim ve silmediğim gün sanki ev tozdan görünmez gibi geliyor bana aslında bukadarıda işkence gidi geliyor çevremdekilere napayım elimde değil bulunduğum ortam temiz olacak toz olmayak dağınık olmayack
süreklide temizlik malzemesi çok tükettiğim için evimde böceklere yer yok :lepi:
böcek sorunu evime ilk taşındığım sene olmuştu çok şükür şimdi böyle bir sorum yok :teytey:

Back