Evinizde israf ne boyutta? Fikirlerinize ihtiyacım var..

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Doğru bir başlık oldumu ve konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum..
Son zamanlarda evimde fazlasıyla bir yiyecek içecek israfı olduğunu fark ettim ve bundan çok rahatsız olmaya başladım..Eşim ve ben aynı damak zevkine ve beslenme alışkanlığına sahip değiliz. Birde evde küçük çocuk olunca vay halimize.. Hemen hemen hergün yeni yemek yapılıyor ve iki gün içinde yarısından fazlası çöpe dökülüyor.. Çok üzülüyorum hem emeğim hem paramız hooop çöpe.. Aynı şekilde ekmekte çok israf oluyor..

Bu ziyanlığın asıl nedenlerinin başında eşimin aşırı yemek seçen biri olması ne kadar inkar etsede çok yemek seçiyor. Yani her yemeğe bir kusur bulur yok tuzu az olmuş pişmiş yemeğe sonradan tuz atılınca midem bulanır.. Yok bu yemek iyi pişmemiş.. yok efendim bunda et yok yada bu yemeğin nefaseti kaçmış falan fış fış..
ikinci bir neden oğluma hala bir çok yemeği ayrı pişirmek zorunda olmam. Gıda alerjisi söz konusu oluduğu için bizim yediğimiz bazı şeyleri yiyemiyor ve sıpa babasına çektiği için o da aynı yemeği iki kereden fazla asla yemiyor..
Başak bir nedende benim uzun zamandır diyet yapıyor olmam. Diyette olduğum için yaptığım bir çok yemeği yiyemiyor ve kendime ayrı pişiyorum genelde yada salata yoğurt vs.yiyorum öğün olarak. Yani en asgari miktarda pişirilmiş olan pilav bile artmış oluyor mesela böyle durumlarda..

yani arkdaşlar günlük pişrip iki gün sonra çöpe yemek dökmek istemiyorum. Derindondurucuya atsam oda çözülünce ya eriyor taneli olmuyo lapa gibi oluyor yada koku yapıyor yenmiyor.. Zaten az pişiriyorum yani daha azaltma durumumda yok..
Siz neler yapıyorsunuz? bu israf kaçınılmaz mı? yoksa çözümleri var mı? Önerilerinizi bekliyorum..

bizde de ekmek çok çöpe gidiyıor atmamaya çalışıyorum ama eşim hep taze yemek istiyo tost yapıyorum sabahları kalanlarıda ama yinede ekmek çok ziyan oluyo bende sütçü olmadığı için çöpede atmak istemiyorum kapının önüne asıyorum bazen alan oluyo bazende çöpcü alıp kamyona atıyo

ekmeklerimin fazla olduğunu fark ettiğimde hemen buzluğa atarım dilimleyip,sabah kahvaltı içn tavda 2 dk da çıtır çıtır oluyor.pirinç pilavını yoğurt çorbasına çeviririm,
domates çoksa yemeklere salça kullanmam kötü olmasın diye yemeklere kullanırım,et tavuk v.b ürünler alındığında yemeklik olark ayırırım...aklıma geldikçe yazarım k
ve en önemlisi bizim evin efendisine yaaaa ne aldın bu kadar bunlara para verecene bana verde alışveriş yapıyım diyip uyarırım:1:

valla cnm biz 1tane almamıza rağmen kalıyodu ben atmıyorum ya kızartıp öğlen yiyorum yada ekmek köftesi yapıyorum hem değişik oluyo hem yeniyo.yemek konusuna gelince az yapıyorum iki kişiyiz zaten sabaha bile çıkmıyo:62:israfta olmuyo

bende ekmekleri buzluğa atıyorum yada kurutup rondodan çekip köftelere katıyorum buna rağmen yine bir kısmı çöpe gidiyo maalesef..Pirinç pilavını yayla çorbasına yada bazen az miktarda yeşil salatalara koyuyorum..ama yine kalan kalıyor acaba oda dondurucuya koyulurmu?ara ara çorbalara katmak için filan..
hadi bunlar çözümü olanlar yemekleri napmak lazım? çok artık oluyo maalesef..

Back
X