- 23 Temmuz 2014
- 6.275
- 17.655
-
- Konu Sahibi Nomad Daughter
Evet kesinlikle öyle biz de bilmediğimiz için zaten ölçü sorup durduk oda sonra gönderirim diye diye erteledi zaten babası da annemin çalıştığı yerde memurdu birazda ona güvenildi açıkçası tabi ki geniş diyip geçmedikte yine gösterdi annem eliyle şu uzunlukta olsun gibi cm olarak bilemiyor ama bu da fazla küçük yapmış zaten bazı yerleri kabul etti kendi hatası olduğunu değiştiriyor ama tabi lake kapaklar gelmedi daha onlar da değişmek zorunda kalacak diğerlerini değiştirirse hem biz çok bekliycez hem onlar masrafı kabul etmiyor. Ya sınanıyoruz resmen mobilyacıyla elbet boş kalan yerler olur evin modelinden vs. ama bu işi de yıllarca yapıyorsun sonuçta hiç fikirde vermiyor o an bizim de aklımıza gelmiyor bende pinterestten falan bakardım hatta nereyi nasıl kullanabiliriz diye. Bizim hatamız da şu tezgahı çok büyük yaptırdık ona pişman olduk kiler olmadığı mutfakta dolap çok olsun dedik bu sefer mutfak biraz daraldı. Zaten ev yaptıranlar ikinci defa yaptırınca iyi oluyormuş bizim ilk müstakile hiç bakmadık bile babam kendi yaptırmıştı ama 15 yıl önce tabi şimdi özendik bu seferde hayal kırıklığı oldu :/2.kez sifirdan ev yaptim (temel betonundan baslayarak insaat) mutfagindan kilerine, banyosuna, calisma odasi, camasir ve giyinme odalarina kadar her odayi ben tasarladim. 5.evimde oturuyorum onceki evlerimde de bir suru dolaplar yaptirdim hic boyle bir sorunum olmadi. Kafanizdaki kolaji getirirsiniz, 3D cizilir, materyal secersiniz, butceye gore aksesuar secersiniz ve biter. Ölu alanlar, bosluklar cizimde iken halledilir. Ustalarinizda is yokmus bence, bir kere "genis" diye bir dolap olcusu yok, kafanizdaki cihaz olcusunu verirsiniz ayarlanir, bunun gardrop tipi var, XXL dolabi var, uzunu var, genisi var var da var...
Evet kesinlikle öyle biz de bilmediğimiz için zaten ölçü sorup durduk oda sonra gönderirim diye diye erteledi zaten babası da annemin çalıştığı yerde memurdu birazda ona güvenildi açıkçası tabi ki geniş diyip geçmedikte yine gösterdi annem eliyle şu uzunlukta olsun gibi cm olarak bilemiyor ama bu da fazla küçük yapmış zaten bazı yerleri kabul etti kendi hatası olduğunu değiştiriyor ama tabi lake kapaklar gelmedi daha onlar da değişmek zorunda kalacak diğerlerini değiştirirse hem biz çok bekliycez hem onlar masrafı kabul etmiyor. Ya sınanıyoruz resmen mobilyacıyla elbet boş kalan yerler olur evin modelinden vs. ama bu işi de yıllarca yapıyorsun sonuçta hiç fikirde vermiyor o an bizim de aklımıza gelmiyor bende pinterestten falan bakardım hatta nereyi nasıl kullanabiliriz diye. Bizim hatamız da şu tezgahı çok büyük yaptırdık ona pişman olduk kiler olmadığı mutfakta dolap çok olsun dedik bu sefer mutfak biraz daraldı. Zaten ev yaptıranlar ikinci defa yaptırınca iyi oluyormuş bizim ilk müstakile hiç bakmadık bile babam kendi yaptırmıştı ama 15 yıl önce tabi şimdi özendik bu seferde hayal kırıklığı oldu :/
Evet tecrübeli oluyorsun hatta bir inşaat mühendisinden daha bilgili oluyorsunKesinlikle katılıyorum, ikinci defa ev yaptıranlar daha tecrübeli oluyor. Bir evin neye ihtiyacı olup olmadığını daha iyi anlıyor ve ona göre bir yerler yaptırılıyor. Evi yeniden dekore etmek de ayrı bir sorun tabi. Allah kolaylık versin canım.