Evinde kedi besleyenler bakabilir mi?

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
Kedileri çok seven ve isteyen biriydim eşimde bunu çok iyi biliyor fakat hiç deneyimim olmadığından asla cesaret edemiyordum. Üç dört gündür eşim eve gelirken sokakta bir kedi görüyormuş yavru ve hep çocukların elinde ve bugünde eşimi görür görmez hemen onun yanına gidip üzerine tırmanmaya başlamış eşimde o üç dört gün içinde hep şey diyormuş kediyi tek bulsamda eve götürsem diyormuş ve bugün getirdi ben şok tabii. Hem mutluyum hem değilim çünkü bakamamaktan korkuyorum nasıl davranıcam edicem diye demem gibi deneyim sıfır akşam da malzemelerini alacağız veterinere götürürüm... bilgisi olanlar bana yazabilir mi sizler ilk ne yaptınız korktunuz mu bakamamaktan falan?
image.jpg

Son düzenleme:
Veterin bir bakar hastalıgı varmı diye iç dıs parazitini yapar zaten bir hastalıgı varza 15 güne cıkar.. Yavru kedi maamsı alacaksınız kaç aylık olduguna gore verir vet.

Tırmalaması için tırmık alabılırsınız.
Hayırı ögreniyorlar cocuk gibi düşünün ben işater parmagımla hayır diyip ogretmiştim ne güzel size arkadaş olacak.
Tekirmi, sarmanmı?

Biraz uzun yazıcam😅
Ben kendimi köpekci sanardım, bir gün köpek için sahiplendirme ilanlarına bakarken hiç aklımda yokken bir kedi gördüm. He güzel bir şeyde değildi amaç o değil zaten siyah bir kediydi çok cılızdı ama içim kaynadı. Ani bir kararla adamı arayıp gelip alıyoruz dedim. Kedilere bayılan bir insan değildim. Ama sonradan anladım ki kedi insanıymışım :)
Yavru kedilerin yaramazlıkları olabiliyor bunları karar verdiğim an okuyup araştırarak hemen kanıksamaya çalıştım. İlk birkaç gün biraz alışma sürecinde oldu hiç üzerine gitmedik kendi haline bıraktık daha sonra yırtılmayan perdem tırnak geçirilmemiş sandalyem kalmadı 🙊 Ama sorun etmedim. Tuvaletini zaten içgüdüsel kumuna yapar. Herhangi bir eğitim gerekmez. Kum kabı ve kum ardından kuru mama ilk ihtiyacınız olan şeyler. Kediler taze suyu sever mümkünse günde en az bir kere suyunu tazeleyin. Bir de lütfen size alıştığında bırakmayın yani hiç bir koşulda ya almayın yada bırakmayın. Camlara balkona çok dikkat etmelisiniz. Sineklik yoksa mutlaka taktırılmalı ona da bütçe ayırmanız şart. Veteriner gerekli bakım ve aşılarını yapar zaten. Sonrası sonsuz bağlılık ve mutluluk 😍 Kedili hayatın dur durağı yok hala her gördüğüm kediyi almak istiyorum 2-3 böyle gider eğer alsam, biliyorum 🥰

Veterin bir bakar hastalıgı varmı diye iç dıs parazitini yapar zaten bir hastalıgı varza 15 güne cıkar.. Yavru kedi maamsı alacaksınız kaç aylık olduguna gore verir vet.

Tırmalaması için tırmık alabılırsınız.
Hayırı ögreniyorlar cocuk gibi düşünün ben işater parmagımla hayır diyip ogretmiştim ne güzel size arkadaş olacak.
Tekirmi, sarmanmı?
Tekir galiba baya hareketli ve meraklı ve aşırı kendini sevdiriyor kucağımdayken boynuma tırmanıyor😄
Ama aşırı hırıltısı var bide ayaklarıyla masaj yapıyormuş gibi bir şeyler yapıyor😅 akşam eşim gelince söylicem veterinere götürürüz ve malzemelerini alırız şu an kutuya kum koydum ona gösterdim bide su kabı elimde olanlarla bunları yaptım yarına kadar veya yarın gerekli her şeyini alırım inşallah ama korkuyorum bakamam diye birde iki taraftanda aileler pek sevmiyor🙄 bende babam sevmiyor o evde kedi olursa ben gelmem demiş normalde öyle şeyler söylemez ama eşim ailesi hiç hayvan sevmez biliyor farkında yani onlarlada aynı binadayız onlardan çekindiği için babam öyle diyor🤦🏻‍♀️ Onlardan dolayı bende çekiniyorum korkuyorum bakamam diye ama çokta istiyorum bakmayı

Veterinere goturdugunuzde o gerekli aşılarını yapar yavru olduğu için haftada 1 yaș mama verin kuru mama alın yavru olduğu için aylık gurup olandan. Kedi hiç sevmezdim daha doğrusu korkardım sitenin içinde gözleri bile yeni açılmıştı yağmur da dayanamadım onun üşümesine alıp eve getirdim 1 yıl oldu bizimle yaşıyor ama alıştıkça daha çok o size sahipleniyor çok akıllı ve zekiler hiç korkmayın şimdi bizim çocuğumuz gibi oldu 😊

Veterinere goturdugunuzde o gerekli aşılarını yapar yavru olduğu için haftada 1 yaș mama verin kuru mama alın yavru olduğu için aylık gurup olandan. Kedi hiç sevmezdim daha doğrusu korkardım sitenin içinde gözleri bile yeni açılmıştı yağmur da dayanamadım onun üşümesine alıp eve getirdim 1 yıl oldu bizimle yaşıyor ama alıştıkça daha çok o size sahipleniyor çok akıllı ve zekiler hiç korkmayın şimdi bizim çocuğumuz gibi oldu 😊
Aynen öyleler ondan zerre şüphem yok😍 ama bilmiyorum bakamam diye çok korkuyorum bide o kadar tatlı ki bırakmakta istemiyorum birde hamileyim galiba veterinerin söyleyecekleri ve aşı veya tedavi olması beni rahatlatıcak birde aslında ailelerden çekiniyorum karışmalarına izin vermiyorum ama istemedikleri için her iki tarafta insan çekiniyor. Siz ilk eve aldığınızda nasıldınız sonuçta birden pat diye eve yeni r üye geliyor😅

Aynen öyleler ondan zerre şüphem yok😍 ama bilmiyorum bakamam diye çok korkuyorum bide o kadar tatlı ki bırakmakta istemiyorum birde hamileyim galiba veterinerin söyleyecekleri ve aşı veya tedavi olması beni rahatlatıcak birde aslında ailelerden çekiniyorum karışmalarına izin vermiyorum ama istemedikleri için her iki tarafta insan çekiniyor. Siz ilk eve aldığınızda nasıldınız sonuçta birden pat diye eve yeni r üye geliyor😅
Ev bizim eşimle ortak alanım önemli olan ikimizin de istemesiydi benim yada onun ailesinin fikirleri hiç de önemli değil bizim için ağzı dili olmayan küçücük bir canı onlar rahatsız olacak diye sokağa bırakamazdim sizin isteyip istememeniz önemli. Günlük kumunu temizlemeniz gerekiyor hamile iseniz onu esiniz yapsın. Ben 1 ay önce bebegimi kaybettim inan benim ağladığımı üzüldüğümü hissediyor kucagima gelip beni opuyordu masaj yapıyordu gece gelip kucagima yatıyordu 😊 o bizim için çok farklı aynı sizin çocuğunuz gibi oluyor belli bir zaman sonra

Ben Kedi ve Köpekleri çok severdim oldum olası. Ama hep korkardım. Ani hareket yaparlarsa cekinirdım. 2019da eşim eve kedi getirdi. Onun sayesinde bütün korkularimi yendim. Zaten bakımı çok kolaydır kedinin. Günde 2 kere kumunu temizlersiniz. Kilosuna ve durumuna göre mamasını verirsiniz. Sizinki yavru olduğu için yavru kedi mamalari alacaksiniz. Pro plan ve Royal canin kullanıyoruz biz. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. 2-3 ayda bir de iç dış parazit aşısı vardır. (Eğer disariya cikarirsaniz bu süre kisalacaktir) Ayrica vitamin çok önemli. Her gun 1 Cm. Vermeniz gereken bir macun var Gimcat markası. Yavru kedi için olanını almalisiniz. Tüylerini topak şeklinde kusarak değil tuvalet yoluyla atması için. Simdi yavru olduğu için bol bol oyun oynamak ister😊 minik toplar veya iple oynamak çok hoslarina gider. Bir de tırnaklarını kasimasi için tirmanma duvarı şart 😍

Ya yerim çok güzel eşinde ne güzel birsey yapmış ya :21: :anne: merak etme herseye alışıcaksın huylarını öğreneceksin oda sizin ögrenecek su anda oynamak ister herseyler ısırma seklinde oynarlar genelde çünkü kardeşleriylede öyle oynarlar bu ısırma anlamına gelmez oyun sanıyorlar onu çok ısırma eylemi olursa hayır diyip kesin bi dille uyar zaten veterinere gideceksiniz o herdeyi size soyler hayırlı olsun yeni bebeginiz 😍❤️

Ev bizim eşimle ortak alanım önemli olan ikimizin de istemesiydi benim yada onun ailesinin fikirleri hiç de önemli değil bizim için ağzı dili olmayan küçücük bir canı onlar rahatsız olacak diye sokağa bırakamazdim sizin isteyip istememeniz önemli. Günlük kumunu temizlemeniz gerekiyor hamile iseniz onu esiniz yapsın. Ben 1 ay önce bebegimi kaybettim inan benim ağladığımı üzüldüğümü hissediyor kucagima gelip beni opuyordu masaj yapıyordu gece gelip kucagima yatıyordu 😊 o bizim için çok farklı aynı sizin çocuğunuz gibi oluyor belli bir zaman sonra
Bu arada çok geçmiş olsun size🌺

Eşim kedileri çook seviyordu ben de resmen korkuyorum kediden. Neyse bundan 2 yıl önce akşam eve gelirken beni aradı "ya bi kedi var kapının önünde küçük alayım mı" dedi. Al dedim ne cesaretse artık😅 ne yapacağımı bilmiyorum korkuyorum zaten. Neyse geldi vet götürdük kontrol aşı vs. yapıldı. Mama kum falan aldık. Başlarda çok yaramaz elime ayağıma atlıyor zor alıştım ama alıştım. Şuanda ben bu satırları yazarken saçımı yalıyor😅😅. Ona bir şey olsa ne yaparım bilmiyorum çok bağlandım sevdim.

bi arkadaş yazmış ya bırakıcaksan hiç alma diye aynen öyle , dünyada ki en güzel seylerden biri 2 kedim var , sorumluluğu var evde bir birey gibi benden bi farkı yok , hırıltı dediğin şey mırlıyodur mutlu olduğu için , veternere götür o sana herseyi güzelce anlatır alışırsan eğer mümkün değil onu tekrar dışarı koyamazsın

Kedileri çok seven ve isteyen biriydim eşimde bunu çok iyi biliyor fakat hiç deneyimim olmadığından asla cesaret edemiyordum. Üç dört gündür eşim eve gelirken sokakta bir kedi görüyormuş yavru ve hep çocukların elinde ve bugünde eşimi görür görmez hemen onun yanına gidip üzerine tırmanmaya başlamış eşimde o üç dört gün içinde hep şey diyormuş kediyi tek bulsamda eve götürsem diyormuş ve bugün getirdi ben şok tabii. Hem mutluyum hem değilim çünkü bakamamaktan korkuyorum nasıl davranıcam edicem diye demem gibi deneyim sıfır akşam da malzemelerini alacağız veterinere götürürüm... bilgisi olanlar bana yazabilir mi sizler ilk ne yaptınız korktunuz mu bakamamaktan falan?Eki Görüntüle 2711421
B
Kedileri çok seven ve isteyen biriydim eşimde bunu çok iyi biliyor fakat hiç deneyimim olmadığından asla cesaret edemiyordum. Üç dört gündür eşim eve gelirken sokakta bir kedi görüyormuş yavru ve hep çocukların elinde ve bugünde eşimi görür görmez hemen onun yanına gidip üzerine tırmanmaya başlamış eşimde o üç dört gün içinde hep şey diyormuş kediyi tek bulsamda eve götürsem diyormuş ve bugün getirdi ben şok tabii. Hem mutluyum hem değilim çünkü bakamamaktan korkuyorum nasıl davranıcam edicem diye demem gibi deneyim sıfır akşam da malzemelerini alacağız veterinere götürürüm... bilgisi olanlar bana yazabilir mi sizler ilk ne yaptınız korktunuz mu bakamamaktan falan?Eki Görüntüle 2711421
Bence bu hayatta en güzel şeylerden biri yavru bir kediyi sahiplenip ona aile olmak. Çok hassaslardır kediler dediğiniz her şeyi çok iyi anlarlar eve yeni bir eşya gelirse “buda benim” tepkisiyle tuvaletlerini yapabilirler. 8 senedir kedi bakıyoruz sanki evladımız gibi canımız her şeyimiz. Eğer eviniz yüksek katta ise bazen kendileri kuş sanıp kanatlanmaya kalkıyorlar buna çok dikkat etmelisiniz ve söylemeden edemeyeceğim kediler kalp krizi riskini azaltır.. onlar her hırıldadığında Allah’ı zikrederler ha bu arada henüz kedinize bir isim vermediyseniz peygamber efendimizin kedisinin adı; Muezza’yı verebilirsiniz. Lütfen ona sahip çıkın sokakta güvende değiller üstelik psikolojileri içinde bir eve alıp sonra tekrar dışarı bırakmayın eğer böyle bir şey yapacaksanız da bence evde çok durmamalı size alışmamalı... umarım doğru karar verirsiniz :)

O mırıltısı ah ahh en sevdiğim dinlendirir.... 🌹
Tatile giderken biraz zor oluyor yani uzun tatile gidiyorsanız tek başına 2 - 3 günden sonra sıkılıyorlar 🙈
Yani eve gün aşırı birinin gelip su, kum, mama tazelemesi lazım.( Kuzen arkadaş oluyordu bizde )

X