Evin düzeni çok bozuluyor

Çok az bilgi vermişsin konunda. Yaşantını bilmeyenler çay mevzsusuna takılmış. Kayınvalide derdi olanlarsa sana hak vermiş. Kayınpederin bitti, kayınvaliden başladı. Yakında kayınvaliden bitecek, kayınpederin tekrar başlayacak vs. Buradaki asıl sorun aile dinamiğini ayarlayamayan eşinde. O yüzden boşuna kendini yıpratma, eşinle adam gibi konuş. Sana tavsiyem de bu olayları yoluna koymadan çocuk yapma.

Derdinin çay, kedi ya da kuş olmadığını da biliyorum. Ekonomik olarak çok dardasınız, daha önce kayınvalideye dükkan açtınız batırdı, siz evlenince bana bakmak zorundasınız dedi işten ayrıldı, yaş olarak da çok genç vs vs. Ekonomik durumunuzu ferahlatmak için siz de çalışabilirsiniz. Şu dönemde tek maaşla geçinmek aşırı zor zaten. Ama önceliğiniz eşinizle konuşmak olmalı. İşin çözümü orada. Siz söylerseniz iki gün sonra önünüze gelecek bir konu çünkü.

İş eşinde bitiyor. Başka kimseyle alakası yok. Dediğin şeyleri ben de yasarım eşim bunlara müsaade etse. O yüzden kimseye alınıp darılma. Eşin uyarsın, çünkü oğlunu dinler ama seni dinlemez.

Böyle giderse iyice dibe batarsınız.

Cay falan takilacak mevzu degil ama bende evimde sigara icilmesinden rahatsiz oluyorum. Ve gelen misafirlerimide balkona yolluyorum kusura bakmasinlar biz icmiyoruz haliyle bizi rahatsiz ediyo bide bozulcak gibi oluyolarsada benim alerjim var diyorum bilenler zaten sorun etmiyo. Sende bence tikaniyorum falan de. Bi kac kez evde kokusunu duyunca onun gozunun onunde ac kapiyi cami evi havalandir. Anne iceri gelmis koku az havalandirayim cok rahatsiz etti de. Sizin evinize geldiyse sizin duzeninize uymasi gerekir.

Bu kayınvalidelerin evleri yakın olduğu halde gelip kalmaları bana çok saçma geliyor. Hele bir de gelip rahatsız edici şekilde sigara içmesi çok yanlış eşin uyarsın. Çay konusunu geçiyorum çok rahatsız olduysan demlik için olan poşet çaylardan al 2 tane at de mesela . Benim rahmetli babaannem ölmeden bir ay öncesine kadar kimsenin evinde kalmadı. Hastaydı aklı gelip gidiyordu ama gel kal dedikleri halde istemedi. Eşimin ailesine bakıyorum dıdısının dıdısı gelir bunlarda 3 ay kalır. Annesi de buradan yola çıkarak benim nabzımı ölçüyor kadına 3 ay kaldı diye kızıyorum ama bir taraftan da bakıyorum bizim yeğenlerimiz de bize mi böyle yapar diyor. Ben de dedim ki kim kimin evinde 3 ay kalmasına tahammül eder çok saçma gidip birinin üzerine yıkılmak , bizde hiç öyle şeyler yoktur. Misafirlik 3 gün olur 5 gün olur dedim. Ben mesajı verdim ama o aldı mı? Zannetmiyorum.. Çok uyanıktır ama her şeyi anlamazlığa vurur.

Konuda tüm vurguyu çaya vs yaptığınız için takıntılı bir profil çiziyorsunuz. Asıl sorunlarınız bambaşka . Eşinizle konuşun. Annesiyle ilgili olan temeldeki sorunlarınızı ancak eşinizle çözebilirsiniz. Çaya çorbaya takılıp kendinize zehir etmeyin

Kayinvalidem gece ben de kaldı sabah 5 e kadar sigara içti hep duydum Surekli ışıkları açıp kapıları hızlı açıp kapatmalarını. Sigarayı dışarda iç dedim diye alınıyo ama dışarda içiyor mecbur bu seferde eline çakmak verdiğim halde ocakta yakıyor sigarayı dışarı çıkana kadar tüm ev kokuyor. Diş kapıda içiyor evim giriş kat bu seferde kapının dibinde içiyor ve kapı açık içiyor yirmi kere dedim anlamıyor şimdi ben daha nasıl anlatayım bu insana derdimi ? Onun yüzünden sabah 8 de kalkmam gereken ben sabah 6 ya kadar sesten şeyden rahatsız oldum Uyuyamadım . Sinirlerim çok bozuluyor ev az biraz sigara koksa dahi psikolojim bozuluyor. Icmedigimiz için beni çok rahatsız ediyor . Söylüyorum dışarda iciyo bu seferde ocakta yakıyor ee ne diyecegim şimdi de ocakta yakma dışarda yak mi ?
Sabah isim vardı kahvaltıyı yalnız yaptı . Eve geldim gitmiş aradim anahtar ondaydı biryere bırakmış. Akşam gelirim belki dedi ( ins gelmez) eşyalarını bırakmış ama kesin gelir .
Bir kişilik çay değil 10 kişilik yapmış bir demlik dolusu çayı çöpe döktüm .
Hayır sen tek kişisin demliği sonuna kadar neden çay koyuyorsunki çaya yazık ben onu 5 kere içerdim o kadar dolu dolu demlik çay . Hep böle yaparsa bi kilo çay 5 günde biter .
Şimdi ben nasıl anlatcam bunu ona ?

Çok rahatsız bir durum ya kendi evinde rahat edememek .
Kendi evi var Bize yakın sayılır. Yalnız diye anca geliyor ben de bu rahatlığından biktim usandım.
Kafaya çok takıyorum ben de . Iki gundur psikolojim bozuldu.
Benim de yapım böyle biraz takıntılıyım .
Şimdi de çay muhabbetini görünce taktım kafaya . Nasıl anlatacağım?
Ayrıca odada iki koltuk var birinde o uzaniyo birinde eşim bana yer kalmıyor çok rahatsız oluyorum.
Uyuduğu odada yatak odamızın dibi . Surekli bizde kalmaya başladı. Özel hayat kalmayacak bu gidişle. Her ses duyuluyor . Gece lavaboda bile çit çıkmadığı için ses duyuluyor. Tuvalette çeşme açıyorum resmen ses gitmesin diye aciklayici oldu ama biraz öyle yani .
Evin düzeni değişiyor . Rahatsız oluyorum biri mutfağımma girince . Adam akıllı ol bari . Bir kisiysen ona göre cay demle.
Gece 5 e kdr milletin evinde girip çıkıp durma mesela demi.. ışıkları açıp durma .biraz yerinde dur biraz utanma olsun mesela . Fazla rahatlık beni geriyor..... evde hem kedi hem kus var . Kediyi bahçede besliyorum soguklarda eve alıyorum. Kuşu görünce saldırma pozisyonu aliyor. Kus da kv nin odada . Oturma odasında uyuyor kv. Dışarda sigara içip kapıyı kapatmayinca kedi içeri dalıyor . Kv de de kapı ışık kapatmama huyu var . Kedi kuşu yiyecek onun yüzünden diye aklimiz gidiyor. 20 kere uyardık ama aklı havada . Bu dertler kolay gibi görünüyorsa beni çok huzursuz ediyor . Cildiricam
Valla okurken çok mu abartıyorsunuz diye düşündüm. Ama sonra dedim ki kadın takıntılıysa takıntılı. Kadının kendi evi takmasın mi? Hele giriş katında sigara için dışarı çıkıyor demişsin. Gerçekten gece uyku saatinde sürekli girip çıkması rahatsız edici. Sabaha kadar uyumayıp sigara içiyorsa gitsin kendi evinde içsin sabahlara kadar.

Yapman gereken çay dahil herşeyi tek tek her seferinde söylemek. Ocakta yakma sigara dumanı eve doluyor. Dışarıda çakmakla yak. Sigara içerken kapıyı kapat duman içeri doluyor. Işıkları kapat. Kedi senin odaya girmesin kapıyı kapat. Gece ses yapma. Çayı içeceğin kadar demle vs vs. 2 gün sık dişini soyle bol bol gider zaten. Gidip kocana ağlarsa ne olur? Kocan ne der?

Sizi anlıyorum. Fakat konuşun. İletişim kurun. Surat asıp homurdanmakla olmaz. Sürekli evin kurallarını hatırlatın... O evin size ait olduğunu davranışlarınızla belirtirseniz eninde sonunda anlar.

Belki ilerde size çok iyi bir arkadaş olur. Yalnızlık zor. Allah imtihan etmesin. Anneye de empati yapmak gerek.

Eşinize davranışlarını söylüyorsunuz. Fakat o annesi ile eşiniz arasında. Siz kırmadan durması gereken yeri belirlemelisiniz.

Cok haklisin.
Gencmis
Kendi evi varmis .
Niye zirt pirt sizde kaliyor?

Korkuyor mu nedir yani kendi evinde?

Hele ki bu kadar sigara icen insan, icmeyen insanin evinde mecburiyet yoksa neden kalir?

Utanmaz bunlar!

Esine soyle gelmesin surekli!!!

Kayinvalidem gece ben de kaldı sabah 5 e kadar sigara içti hep duydum Surekli ışıkları açıp kapıları hızlı açıp kapatmalarını. Sigarayı dışarda iç dedim diye alınıyo ama dışarda içiyor mecbur bu seferde eline çakmak verdiğim halde ocakta yakıyor sigarayı dışarı çıkana kadar tüm ev kokuyor. Diş kapıda içiyor evim giriş kat bu seferde kapının dibinde içiyor ve kapı açık içiyor yirmi kere dedim anlamıyor şimdi ben daha nasıl anlatayım bu insana derdimi ? Onun yüzünden sabah 8 de kalkmam gereken ben sabah 6 ya kadar sesten şeyden rahatsız oldum Uyuyamadım . Sinirlerim çok bozuluyor ev az biraz sigara koksa dahi psikolojim bozuluyor. Icmedigimiz için beni çok rahatsız ediyor . Söylüyorum dışarda iciyo bu seferde ocakta yakıyor ee ne diyecegim şimdi de ocakta yakma dışarda yak mi ?
Sabah isim vardı kahvaltıyı yalnız yaptı . Eve geldim gitmiş aradim anahtar ondaydı biryere bırakmış. Akşam gelirim belki dedi ( ins gelmez) eşyalarını bırakmış ama kesin gelir .
Bir kişilik çay değil 10 kişilik yapmış bir demlik dolusu çayı çöpe döktüm .
Hayır sen tek kişisin demliği sonuna kadar neden çay koyuyorsunki çaya yazık ben onu 5 kere içerdim o kadar dolu dolu demlik çay . Hep böle yaparsa bi kilo çay 5 günde biter .
Şimdi ben nasıl anlatcam bunu ona ?

Çok rahatsız bir durum ya kendi evinde rahat edememek .
Kendi evi var Bize yakın sayılır. Yalnız diye anca geliyor ben de bu rahatlığından biktim usandım.
Kafaya çok takıyorum ben de . Iki gundur psikolojim bozuldu.
Benim de yapım böyle biraz takıntılıyım .
Şimdi de çay muhabbetini görünce taktım kafaya . Nasıl anlatacağım?
Ayrıca odada iki koltuk var birinde o uzaniyo birinde eşim bana yer kalmıyor çok rahatsız oluyorum.
Uyuduğu odada yatak odamızın dibi . Surekli bizde kalmaya başladı. Özel hayat kalmayacak bu gidişle. Her ses duyuluyor . Gece lavaboda bile çit çıkmadığı için ses duyuluyor. Tuvalette çeşme açıyorum resmen ses gitmesin diye aciklayici oldu ama biraz öyle yani .
Evin düzeni değişiyor . Rahatsız oluyorum biri mutfağımma girince . Adam akıllı ol bari . Bir kisiysen ona göre cay demle.
Gece 5 e kdr milletin evinde girip çıkıp durma mesela demi.. ışıkları açıp durma .biraz yerinde dur biraz utanma olsun mesela . Fazla rahatlık beni geriyor..... evde hem kedi hem kus var . Kediyi bahçede besliyorum soguklarda eve alıyorum. Kuşu görünce saldırma pozisyonu aliyor. Kus da kv nin odada . Oturma odasında uyuyor kv. Dışarda sigara içip kapıyı kapatmayinca kedi içeri dalıyor . Kv de de kapı ışık kapatmama huyu var . Kedi kuşu yiyecek onun yüzünden diye aklimiz gidiyor. 20 kere uyardık ama aklı havada . Bu dertler kolay gibi görünüyorsa beni çok huzursuz ediyor . Cildiricam
Esine soyle annen kendi evinde kalsin diye bide seyi merak ettim anneniz bi basina kalsa boyle durumlari annenizle yasasaniz yine durum boyle olurmuydu kv diyemi batiyo yoksa genel durummu

Biri yazmış. Siz de çalışmıyorsunuz, annesi de çalışmıyor. Size de bakıyor eşiniz, annesine de bakıyormuş. Kendi kazanmadığınız parayla ilgili eşinizin annesine bizim paramızı yiyor, diyemezsiniz. Siz ailesiyseniz eşinizin o da ailesi.

Söyledikleriniz bence çok büyütülecek şeyler değil. Evet sigarayı dışarıda yakmaması saçma ama üç kaşık çaydan ne olur. Söyleyemiyorsanız sineye çekeceksiniz, yapacak bir şey yok. Ya da kendi annenize nasıl davranıyorsanız öyle davranacaksınız.

Ben bu işin çözüleceğini sanmıyorum, kadın ne yapsa batıyor size. Ama farkında değilsiniz bu huyunuz size zarar, sizi mutsuz ediyor.

Baya takmissiniz belli ben sigara kullandığım halde eşim içse kokusu beni rahatsiz ediyor ben mutfakta içiyorum camin önünde kendi içtiğim sigara evde kokunca rahatsız ve gıcık oluyorum ki siz çok haklisiniz bu konuda evet çay konusundada haklisiniz bi cay olmuş 30 lira bu devirde israf oluyor ama bu konuyu dile getirmeyin o kırıcı olur özel hayatınız kalmasinki esinizde rahatsız olsun belki o konuşur uygun dille ben yatılı misafir severim ama uzak tan geliyorsa ve anlasabiliyorsak ki yakinmis zaten bir iki olsa neysede sürekli kalmak çok saçma gerçi yazık belki tek sıkılıyor dur evlense keşke oda sizde rahatlasaniz

Okurken sizin çok abarttığınızı düşündüm yorumlara baktım hala öyle düşünüyorum.

Bi demlik çaydan kimse batmaz. O çaydan çayın ne zaman biteceğini hesaplamak çok ilginç geldi bana. Bence siz kayınvalidenizi sevmiyorsunuz herşeyi batıyor.

Belki anlatmak istedikleriniz farklı şeyler ama konunuzda durmadan çay demişsin iz yani o konu takılıp kalp kırılacak bı konu değil sigara konusunda haklısınız ama o kadını da düşünün belki yalnız kalmak istemiyor o yüzden geliyor size bence biraz empati yapın hepte kvleri suçlamayın derim korku olabilir kadinda yada sizinle oğullarıyla zaman geçirmek istiyor

Ben en çok kediyle kuşa takıldım ya :KK43: allah korusun kedicik yese, kuş da bir can sonunda :KK43:
Bence bunu bu şekilde çok net söyleyin “annecim ölse ne üzülürüz günah olur vs” diye..

Diğer konularda kısmen haklısınız-5e kdr sigara için girip çıkması gibi- ama her konuda değil, mesala çayı eve getiren kazanan onun oğlu, o yaşına kadar bakıp büyüttüğü oğlu. Yani biraz kişisel husumetinizi kenara bırakıp esnek davranmanız kendi ruh sağlığınız için de iyi olur. Şöyle düşünün aranızda ne yaşanmış olursa olsun çok ciddi emekleri var hayatınızı paylaştığınız insan üzerinde. Negatiflere odaklanmak yerine pozitife odaklanıp ilişkilerinizi geliştirin bence. Atıyorum gündüz arkadaş gibi takılsanız belki size dadanmıycak geceleri..

O zaman kutusunun dibinde biraz çay kalacak şekilde bırakın gerisini saklayın madem çay bitti diyin o kadar sahatsızsanız. Gitsin alsın alınca gıdım gıdım yine saklayın gitsin tekrar alsın.
Çalışma mevzusuna gelince de çocuk yapmayın ama çalışmayında.Eşiniz durumun farkına varıp iyice yoruluncaya kadar onu rahatlatmayın. Siz çalışmaya başladığınızda çünkü kv nizin eli bollaşacak bunu hiç kaldıramazsınız daha çok batar. Madem gençmiş ya ikinizde çalışın ya da ikinizde oturun

Ben size çok üzülüyorum ya.
Sizin birde cici kayınvalideniz vardı gelip sürekli kalan değil mi?
Bu nedir yani biri gidiyor,öteki geliyor.
Eşinize sağlam bir rest çekin artık.
Ayrıca kayınvalideniz sizden sık sık para istiyordu,eşiniz veriyordu sanırım,gitsin evinde yaşasın yani bu ne rahatlık.

Kendi anneniz gelince de böyle davranıyor musunuz? Siz kvye takmışsınız çay sigara bahane. İleride sizde kv olduğunuzda gelininizin bu hali tavrı hoşunuza gider mi? Kadıne el muamelesi yapıyorsunuz. O işe oğlunun evinde rahat davranıyor gayet normal. Anormal bi durum göremedim kapı meselesi haricinde çünkü kuşun hayatı söz konusu. Kv hatalı ama uyarıyı yapmışsınız üsteleyerek kalp kırmaktan öteye gitmez. Çayın hesabı da kusura bakmayın çok ayıp. Belki öyle seviyordur. Bende demliğin yarısını çay doldururum iki bardak bile içsem. çünkü çayın tadını öyle alıyorum zevk meselesi herkes sizin gibi abdest suyu kıvamında içmek zorunda değil. He yatılı misafir bende sevmiyorum ama gelen kişi anne baba olunca kavga hakaret olmadığı sürece idare ediyorum.

B Baharyagmuru35 ,
bilmem siz de farkında mısınız ama kayınvalidenizle ilgili açtığınız son konular hep birbirinin aynı, bizde kaldı, sigara içiyor, ev kokuyor, ben sinir oluyorum yazan konular, sanki hep aynı konuyu okur gibiyiz, kayınvalidenizi tanımlarken de genç ama çalışmıyor diyorsunuz, artık görmeden tanıdık, yüzyüze tanışsak aaa biliyoruz genç ama çalışmayan sigara içen hanımsınız diyeceğiz.

Ne eşinizin ailesini ne kendi ailenizi sevmiyorsunuz, bunu yazılarınızdan anlamak mümkün, tamam biriyle geçici bir süre bile olsa aynı evi paylaşmak zordur ama bu kadar takıntı yapmanız boşuna, ki sorun kayınvalidenizde değil aslında, asıl problem eşinizin sizi umursamaması, asıl takıldığınız nokta bu bence, eşiniz siz sinirlenseniz de annesine maddi desteğini kesmiyor, karşılıklı koltuklarda ana oğul uzanıyorlar, siz yok hükmünde sayılmaktan yorulmuşsunuz.

Anneler kutsaldır gibi laflar etmeyeceğim, yok öyle bir kutsallık ama sonuçta onlar ana oğul, oğlu annesine yardım etmek istiyorsa eder, sürekli kayınvalidem bize çektirdi diyorsunuz, oğlu halinden memnun, evlenmeden önce flört döneminde kayınvalidenize gidip geliyordunuz değil mi? O zaman niye kendinizi geri çekmediniz? Demek istediğim insanlarla mesafeyi biz belirleriz, baştan evlerinden çıkmaz, canım anneciğim moduna girer, oğullarıyla evleneceğiz diye ev işlerine bile koştur koştur yardım etmeye gidersek, evlenince mesafe koyma hakkımızı yitiririz, kayınvalideniz ve eşiniz siz evlenmeden önce de böyleydi bana kalırsa ama siz görmek istemediniz.
Kayınvalideniz gençmiş çalışmıyormuş, siz ondan daha gençsiniz, bunca maddi zorluk çekerken siz niye çalışmıyorsunuz?

İş mi bulamıyorsunuz? Sizin iş bulamadığınız yerde 40'lı 50'lili yaşlardaki kadın nasıl iş bulsun?
Çayı çorbayı hesap edecek kadar para sıkıntısı varsa sizin de çalışıp eşinize yardım etmeniz lazım, annesi çalışsın ama bana kimse dokunmasın diyemezsiniz, kabul etsek de etmesek de herkesin bir anne babası var, evlenince onlarla da bir araya gelmek zorundayız, eşe anne babanı, kardeşlerini at da gel denmez.

Eşinizi ve annesini olduğu gibi kabullenmeniz gerekiyor, kimseyi değiştiremezsiniz, yapacağınız tek şey olanları daha az kafaya takmaya çalışmak.

Çay konusunu fazla abartmışsınız. Kv kötü niyetli değilse, kocanla aranı bozmaya çalışmıyorsa, evinin huzurunu kaçırmak için uğraşmıyorsa kalbini kırma derim. Sigara konusunda haklisin. Ben de sigara içiyorum ama içmeyen insanların evine gidince kış dahi olsa balkonda içerim.

X