Evimle ilgili yardım ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi CASIO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CASIO

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
217
0
96
İstanbul
arkadaşlar merhaba ,evimle ilgili beni baya sıkan bi durum var..tek çarem sizden gelecek olan fikirlerr güveniyorum size....... hihoyyyt
kiracıyım yeni taşındım maddiyat dolayısıyla doğalgazı olmayan bi dairee.ama biz kapora verdik ve taşınmadan 1 gün önce doğalgaz sobası ağzı bırakılacatııııı.eve bi geldikkiiiiii doğalgaz sobası ağzı salona bırakılmışş onu da geçtimm üst duvardan geçirilmiş borularr.sonderece çirkinnnnnn ......duvarların üst kısmında 2 geniş duvar boyunca son derece çirkin gözüken doğalgaz borularııı......
mecburen taşındım evee 1,5 aydan fazla olduu ve salonu kullanamıyorum çözüm arıyorum o boruları nasıl kamufle edebilirim lütfenn önerilerinizi bekliyorum :((((

merhaba,benım bıldığım o boruların hıçbir sekılde kapanmaması lazım güvenlik açısından hatta rengının bıle(siyah olmalı) değişmemesi lazım zaten yasakmış ayrıca allah göstermesin gazdan kaynaklanan bır sorun olursa eğer onları kapatırsanız siz suçlu durumda olursunuz!umarım yanlış bilgi vermememişimdir.boyacı bır arkadaşım söylemişti

Canım resimlerini çekip gönderirsen sana daha iyi yardımcı olabiliriz.

merhaba,benım bıldığım o boruların hıçbir sekılde kapanmaması lazım güvenlik açısından hatta rengının bıle(siyah olmalı) değişmemesi lazım zaten yasakmış ayrıca allah göstermesin gazdan kaynaklanan bır sorun olursa eğer onları kapatırsanız siz suçlu durumda olursunuz!umarım yanlış bilgi vermememişimdir.boyacı bır arkadaşım söylemişti

Benim bildiğim kadarıyla belli bir süre boyatılmaması gerekiyor.Sürekli siyah kalmıyor yani.Ben mi yanlış biliyorum acaba?fisfisfis

ben anlayamadım nasıl olduğunu ,iki geniş duvar boyunca borumu var yani soba borusu gibi değilmi bildiğimiz ince borulardan değil ,valla resim yollarsan daha iyi bilgi verebiliriz sanırım ..

ben anlayamadım nasıl olduğunu ,iki geniş duvar boyunca borumu var yani soba borusu gibi değilmi bildiğimiz ince borulardan değil ,valla resim yollarsan daha iyi bilgi verebiliriz sanırım ..

tamam resmini de çeker koyarım yarınaa.ama şölee bildigimz doğalgaz borusu varya incee soba agzına getirmek için bi duvardan başlatmışlarr 2 geniş duvar boyunca......yani şöle 4 duvar varya 2 si boyunca dogalgaz borusuyla çevrilmiş çok çirkin yaaaa.....
bide o boruları kapatmak tehlikeli diyenler içinn ; şuanda dogalgaz sobası kullanmıyorum çalışıyorum ve ufo kullanıyorummmm.ileride bbebek olursa diye soba agzı koydurdum....

Casıo elektirikçilerde satılan plastık bir ürün var şu an aklımda değil ismi hatta bunlar kabloları toplamak için kullanılıyor uzun kapaklı bir şey aklıma gelirse ismini yazarım eltimde klıma borusu dışarda kaldı bayağı bir uzun evin içinde kötü bir görüntü oluşturmuştu onu kullandı ismi balık sırtı olması lazım (sonunda geldi aklıma )

Casıo elektirikçilerde satılan plastık bir ürün var şu an aklımda değil ismi hatta bunlar kabloları toplamak için kullanılıyor uzun kapaklı bir şey aklıma gelirse ismini yazarım eltimde klıma borusu dışarda kaldı bayağı bir uzun evin içinde kötü bir görüntü oluşturmuştu onu kullandı ismi balık sırtı olması lazım (sonunda geldi aklıma )

neeeeeeeee nasıl bişi canım yaaaaaa çok saol yinedee hemenn bakıyorummm net dennn......

anladım şimdi ,herkesin evinde olan ince siyah borulardan ,onları duvar renginde boyayabiliyorsun ,benim diğer evimde aynı öyle siyahtı hol boyunca uzanıyordu ,gazı açmaya geldiklerinde siyah olması gerekiyormuş sadece, evim yeni yapılmıştı kimse oturmadığı için daha önceden boyanmamıştı ,yetkililer gazı açtı sordum boyanabilir dedi boyamıştık ,sende öyle yapabilirsin ..

anladım şimdi ,herkesin evinde olan ince siyah borulardan ,onları duvar renginde boyayabiliyorsun ,benim diğer evimde aynı öyle siyahtı hol boyunca uzanıyordu ,gazı açmaya geldiklerinde siyah olması gerekiyormuş sadece, evim yeni yapılmıştı kimse oturmadığı için daha önceden boyanmamıştı ,yetkililer gazı açtı sordum boyanabilir dedi boyamıştık ,sende öyle yapabilirsin ..

eylülcüm boyasam bile çok çirkin duracak çünkü salonda ve duvarın tam ortasından geçiyorrrrr son derece igrençç.zaten boyuycazz ama ne biliymm deişik fikirleri olan varsa o kötü görüntüyü kamufle etmek amaçlıı.........

Doğalgaz borularının boyanması yada kapatılması sakıncalı, Allah korusun herhangi bir durumda sizin müdahale edemeyeceğiniz durumlarda dahi yetkililerin acil müdahalesi açısından ayırıcı nitelikte olsun diye siyah renk yapılıyor borular. Kapanması kesinlikle sakıncalı. Eğer borularınız duvarın tavana yakın yerinden geçiyorsa kartonpiyer gibi bir malzemeyle kamufle edilebilir (perdeler için yapıldığı gibi), resim eklerseniz daha anlaşılır olur sanırım.
Sevgiyle,

benim de mutfakta var canım öyle, 2 duvar boyunca.. evin girişinde de var biraz.. ben çiçekçilerden uzun yapma sarmaşık aldım.. yapma sarmaşık diye satılıyor. istersen üzerine renkli çiçek ilave ediliyor. benim mutfağım zaten yeşil ağırlıklıydı çok güzel durdu.. benimki tavana yakın geçiyor tabi. ama seninki aşağıdaysa yani duvarın ortasındaysa önce sarmaşıkla sarıp, sonra yakınlarına (üstüne altına falan) 2 tane raf taktır, üzerlerine saksıda cici çiçekler koy ne bileyim.. foto koysan daha iyi fikir yürütürdük.. benim borular çok güzel kamufle oldu mutfağım çok güzelleşti

Canım bu dediğim şeyi parkelere bile yapıyorlar duvara monte oluyor sen bir elektirikçiye git sor belki daha farklı şeyler de yapılabilir

Valla canım abimler borularını duvar rengiyle aynı boyadı bişiy olmadı ama onuda istemiyorsun anlaşıldı bir arkdaşın dediği sticker ya da sarmaşık yada tül parçalarıyla hoşça sarıp deşik bir tasarım oluşturabilirsin evine hava katarsın hemm

Soba tesisatının borularını üstten geçiriyorlar canım, eğer petek döşenmiş olsaydı onun boruları alttan geçiyo. Yani mecburen yapılmış birşey o.
Rengine gelincede duvarlara boyadığın boyadan boyayabilirsin hiç bir sakıncası yok.

aynı sorunu bizde yaşadık senelerdir uğraşıp biriktirdiğimiz ve her şeyin mükemmel olması için uğraştığımız ve sonunda sahip olduğumuz yuvamızın ortasından kombiye kadar onbeş metre civarında olan o lanet borunun altı metresi salonumuzun tam ortasından geçmekteydi ne yaparız ne ederiz diye kara kara düşünürken bir öğretmen arkadaşım bir site tavsiye etti :16: bodesis-boru dekorasyon sistemleri .baktık mükemmel tasarımlar hemde tam bizim sorunumuza cevap verecek nitelikte .şimdi sizlere salonumun yeni halinin fotoğrafını göstermek isterdim ama ben fotoğraf yüklemeyi beceremedim o yüzden size adreslerini link edeyim isterseniz birde kendiniz bakın biz memnunuz
https://www.facebook.com/pages/Bodesis/557450917661463?fref=ts
www.bodesis.com
info@bodesis.com

Back
X