evimizde gzel enerji olmas iin yaptklarmz

bencede allaha yakin olan insanlarin evinde baska bi huzur var ama allaha yakin oldugunu gostermek icinde heryere dualar camiler asanlar degil tabikikaydirigubbakcemile3
bana gore kahve pisince cikan o miis koku evin enerjisini cok degistiriyo arti pirize takilan kokular
surekli evin havalandirilmasi ve evde yetistirilen sevimli cicekler
ayda bir esyalarin yerlerinin degistirilmesi nevresimlerimizin en az iki takim olmasi ve hafta bir mis gibi yikanip bir hafta biri bir hafta digerinin kullanilmasi
evdeki kucuk aksesurlarin pozitif enerji veren renklerde olmasi falan bunun gibi kucuk ayrintilar bence evde daha mutlu huzurlu bi yasam sagliyoopuyorumnanaktan
ama en onemlisi tabiki temizlika.s

ne güzel ayrıntılar anlatmışsınopuyorumnanaktan
evde kahvenin yaydığı o koku,sevimli çiçekler,prizlere takılan kokular:asigim:eek:kudukça içim açıldı valla:1rolleyes:
asi güzelcim dediklerine katılıyorum,çok güzel ifade etmişsin..

örneğin bizim evde demleme çay yapılması nadirdir,ama ben sürekli çaydanlığı ateşte olan evlere çok özenirim:eek:çok sıcak gelir bana,paso çay içen aile ortamı,sürekli demlenen çaylar falan ne bilim işte:kedi:hoşuma gidiyo bana mutluluk veriyo böle ortamlarzemuszemus

Bir dönem ben de FENG SHUI'ye takılıp kafayı yiyecektim.kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-:1shok:laelaelaelaelae Kitaplari seminerler vs. almıştım. :eek:lmaz:Aklıma yanayımkötükedihüso:kızgın::asigim:Çok üzgünüm çoook
Feng Shui gibi şeylerde şirke girme ihtimali bile olabilir arkadaşlar... Çünkü insanda taştan, aynadan, rüzgar çanından vs. hangi nesneyi kullanıyorsa kötülükleri, uğursuzlukları bu nesnelerin gidereceği yanılmasına düşebilir. Ki bunun farkına bile varmayabilir... Bi ayna nasıl kötülüğü ev dışına kovalar, Rüzgar çanının ne gücü var ki bizi mutlu eder gibi sorguladıkça insan ayıkıyor bi süre sonra... Bu benim şahsi düşüncem....
Rabbim kendine yönelterek huzuru Ondan bilenlerden kılsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu çok sevdim...açan ve yazan arkadaşlara teşekkürler öncelikle,
Benim yaptıklarım , dikkat ettiklerim de şöyle
* Ev karışık,dağınıksa huzursuz olurum rahat edemem. Bu yüzden sık temizlik yapamasam bile dağınıklığı düzeltirim, toplarım.
* Tuvalet kapısını, klozet kapağını kapalı tutmaya dikkat ederim.
* Dışardan eve gelir gelmez cam açar ev havalandırırım.
* Nevresimleri haftada bir değiştirmeye çalışırım.
* Ara ara ayetle kursi okurum.
* Yatak odamda arkadaşımın verdiği bir duayı bulundururum
* Bambularım var
* Kuru çiçek bulundurmam. (iyi değilmiş diye okumuştum bi yerde)
* Eskiyen giymediğim kullanmadığım eşyaları giysileri evden çıkarırım.
* Çok olmasa da evin birkaç yerinda nazar boncuklu bişiler bulunur.
Ben de birçok arkadaşım gibi en önemli şeyin niyet ve düşünce olduğunu düşünürüm. Sevdiğim rengi bile giymek beni huzurlu mutlu yapabilir. İnanç herşeyden üstün olur çoğu zaman. Bir eşyanın yada bir durumun negatif olacağını düşünürsen olur zaten. yani düşünce gücü önemlidir. Bu yüzden de elimden geldiğince huzurlu neşeli olmaya uğraşırım.
Taşlar da ilgimi çekiyor. Fakat bugüne kadar sadece akik le ilgili deneyimim oldu. Akik ( kahverengi) yüzük aldım hem sevdiğim için hem de iyidir diye duymuştum. ikiye ayrılmıştı durup dururken..zaman geçti bidaha aldım..o da aynen kırıldı.. tesadüfde olabilir.. ama etkilenmiştim. şimdi yine var evde ama ne zamandır takmıyorum.. etkilendim taksam mı acep :) ama şu aytaşı ve ametist ilgimi çekti.. çünkü ruhsal olarak ara ara depresifleşip kaygılanırım. endişeli bir yapım var. ve çok sevdiğim bir insanın bir hastalığı var (ruhsal). ona çok üzülürüm kafamı takarım. beni güçlendirecek (tabiki tek bir taşa güven değil bu) destek olacak yaptığım birçok iyi şeye bir taş da üstümde bulundurmak isterim..

neyse ..şimdilik aklıma gelenler bunlar.. hoşkalın

Konuyu çok sevdim...açan ve yazan arkadaşlara teşekkürler öncelikle,
Benim yaptıklarım , dikkat ettiklerim de şöyle
* Ev karışık,dağınıksa huzursuz olurum rahat edemem. Bu yüzden sık temizlik yapamasam bile dağınıklığı düzeltirim, toplarım.
* Tuvalet kapısını, klozet kapağını kapalı tutmaya dikkat ederim.
* Dışardan eve gelir gelmez cam açar ev havalandırırım.
* Nevresimleri haftada bir değiştirmeye çalışırım.
* Ara ara ayetle kursi okurum.
* Yatak odamda arkadaşımın verdiği bir duayı bulundururum
* Bambularım var
* Kuru çiçek bulundurmam. (iyi değilmiş diye okumuştum bi yerde)
* Eskiyen giymediğim kullanmadığım eşyaları giysileri evden çıkarırım.
* Çok olmasa da evin birkaç yerinda nazar boncuklu bişiler bulunur.
Ben de birçok arkadaşım gibi en önemli şeyin niyet ve düşünce olduğunu düşünürüm. Sevdiğim rengi bile giymek beni huzurlu mutlu yapabilir. İnanç herşeyden üstün olur çoğu zaman. Bir eşyanın yada bir durumun negatif olacağını düşünürsen olur zaten. yani düşünce gücü önemlidir. Bu yüzden de elimden geldiğince huzurlu neşeli olmaya uğraşırım.
Taşlar da ilgimi çekiyor. Fakat bugüne kadar sadece akik le ilgili deneyimim oldu. Akik ( kahverengi) yüzük aldım hem sevdiğim için hem de iyidir diye duymuştum. ikiye ayrılmıştı durup dururken..zaman geçti bidaha aldım..o da aynen kırıldı.. tesadüfde olabilir.. ama etkilenmiştim. şimdi yine var evde ama ne zamandır takmıyorum.. etkilendim taksam mı acep :) ama şu aytaşı ve ametist ilgimi çekti.. çünkü ruhsal olarak ara ara depresifleşip kaygılanırım. endişeli bir yapım var. ve çok sevdiğim bir insanın bir hastalığı var (ruhsal). ona çok üzülürüm kafamı takarım. beni güçlendirecek (tabiki tek bir taşa güven değil bu) destek olacak yaptığım birçok iyi şeye bir taş da üstümde bulundurmak isterim..

neyse ..şimdilik aklıma gelenler bunlar.. hoşkalın

ilgini çektiyse ne mutlu canım..zaten taşlardan dierlerinden medet ummuyo kimse,ama bunlar hayatın renkleri iştehihoyyytama bunlardan medet umuluyo ve allaha şirk koşuluyo gibi düşünceler çok yanlış,kimsenin haddine olamaz böyle birşey..ayrıca burası din topiği değil:1closedeyes:her zaman paylaşımlarını bekleriz tatlımŞeniz

ne güzel ayrıntılar anlatmışsınopuyorumnanaktan
evde kahvenin yaydığı o koku,sevimli çiçekler,prizlere takılan kokular:asigim:eek:kudukça içim açıldı valla:1rolleyes:
asi güzelcim dediklerine katılıyorum,çok güzel ifade etmişsin..

örneğin bizim evde demleme çay yapılması nadirdir,ama ben sürekli çaydanlığı ateşte olan evlere çok özenirim:eek:çok sıcak gelir bana,paso çay içen aile ortamı,sürekli demlenen çaylar falan ne bilim işte:kedi:hoşuma gidiyo bana mutluluk veriyo böle ortamlarzemuszemus

haklısın bu ayrıntılarda evimizin enerjisini arttıyor....mis gibi çay kahve kokuları...
bi de ben küçüklüğümden beri pasta,kek kokularını da çok severim evde fırında bi yandan bunların kokuları yayılcak bi yandan çay demlencek....opuyorumnanaktan
bi de balkon yıkmayı çok severim malum yaz günlerinde hergün yıkarım balkonlarımızı....
ve en büyük huzurlardan biride o taşın serinleyen halinde balkonda oturmak....ve o serinlikle balkon kapısını açıp evi havalandırmak....evin enerjisi hemen değişiyor mis gibi oluyor...zemuszemus

haklısın bu ayrıntılarda evimizin enerjisini arttıyor....mis gibi çay kahve kokuları...
bi de ben küçüklüğümden beri pasta,kek kokularını da çok severim evde fırında bi yandan bunların kokuları yayılcak bi yandan çay demlencek....opuyorumnanaktan
bi de balkon yıkmayı çok severim malum yaz günlerinde hergün yıkarım balkonlarımızı....
ve en büyük huzurlardan biride o taşın serinleyen halinde balkonda oturmak....ve o serinlikle balkon kapısını açıp evi havalandırmak....evin enerjisi hemen değişiyor mis gibi oluyor...zemuszemus

evett yaa evettthihoyyytkaydirigubbakcemile5ne güzel anlatmışsın her bir ayrıntıyıopuyorumnanaktan

şimdi baktım da böyle birşey yazıyor.:1shok:

Aynaların kullanılması uygun olmayan alanlardan biri de yatak odaları. Feng shui tutkunları, yatağın karşısındaki aynanın uykuyu kalitesizleştireceğinden, karı-koca ilişkisine üçüncü kişilerin dahil olmasına kadar uzanan teori ve iddialarla çıkıyor karşımıza. Yatak odanızda ayna varsa, yatağı görmeyecek bir konumda olmalı ya da uyurken üzerini örtmelisiniz.

Neyse malesef yapabileceğim birşey yok
inanmıyorum deyip geçeyim bari a.s.

bnece mantıklı gibi
babannem bana gece aynaya bakma derdi küçükken
bide yatarken aynayı kapamak gerekir derdi demek bildiği varmış

Sevgili ExpirUserII'nin bu hos topigini yeni buldum, cokta sevdim..
Evimde guzel enerji olmasi icin her sabah guleryuzle yatagimdan kalkarim,camlari acar, evi havalandiririm, duzenli ve temiz tutarim,soft isiklandirmaya onem veririm, ugur getirdigine kesinlikle inandigim nazarlik, mavi objeler ve mumlar kullanirim,sakin muzik esliginde gune baslarim..birde kapiimi calan herkese mutlaka mis kokulu tarcinli, elmali veya kakaolu kek ikram ederim,yaninda bir de cay yaptim mi is tamamdir..sanirim yakinlarim bu yuzden evimi mabete benzetiyorlar..

yatak odamda ve gırısde dualarım asılı
banyo kapısını kapalı tutuarım olumsuz enerjı hıssederım oyuzden boyle yaparım
bulundurgum hıcbır odada ayna sevmem sadece holde kapının yanında bırde gıyınme odasıyla banyoda var ayna
besmeleyle gırıp cıkmaya calısırım
her sabah yukses sesle nas felak ve ayetelkursı okurum
yatakodasına su koyunca kotu ruyalar goruyorum onuda yapmıyorum
boynumda duam var
agzımdan duayı eksık etmemeye calısıyorum ama aslında ınsanın yaptıgı ıyılıklerın ınsanı koruduguna ınanıyorum
yılbasında adacayı tutsusu yaptım benden bukadar
bıde kapıları carpmamaya calısırım

evet evde dualar bulundurmak güzel tabi ve televzıyonda birilerınden duydugum bir şeyı paylaşayım sizinle ..
Mor kurdele eve bolluk bereket rızık mutluluk şans kısmet getirirmiş oturma odanızın giriş kapısındayken sol tarafa mor bir kurdele baglayın mesela tvnın üzerındekı bibloya olur mumun üstüne yada perdeye kurdele şeklınde iğneyle tutturulabılır unutmayın oturma odanızın giriş kapısındayken sol tarafta olmalı

benim gibi bu tarz olaylarla ilgilenen arkadaşlar varsa buraya bekliyorum
herkezin kendine ait bir inanışı vardır..kendi yaptıklarımı sizlerle paylaşmak,sizin yaptıklarınızı benimle paylaşmanızı istiyorumvereliniortak
:kahve:
en önemli inancım namaz kılınan ve kuran okunan bir evin enerjisinin çok büyük olduğuna inanırım,bunun haricinde:
a.s
hergün mutlaka temizlik yaparım,camları açarım,kışın bile açar kaparım..sabah ilk iş mutfak camını açarım..yerleri sildiğim suya bir parça elma sirkesi koyarım,kırk dükkan süprüntüsü ile evi tütsülerim haftada en az bir kere,gündüz tütsü yakarım,gece yakmam!pc den kuran açarım bazen ses veririm...wc kapılarını kapalı tutarım,şifonu çekerken klozeti kaparım(şans gitmesin die:eek:)
şimdilik aklıma gelen bunlar,sizlerde ne cevherler var sökülün bakalım:nazar:

ohaoldumsmile annneee kııss ben senle aynı evde yaşamaya korkardım.akannehir

sen bu yazdıklarında ciddimisin gerçekten,hani yazdıkların bazısı normal de bazısı:1shok:

:roflol::roflol::roflol:

bende evde namazın ve Kuran okumanın çok huzur verdiğini düşünüyorum hatta Kuran okumadığım zamanlarda içimde bir sıkıntı olduğunu farkettim. bide aile içinde herkesin birbirini sevdiğini sözle dile getirmesi çok önemli bi durum bence...

kızlar yazdıgınız herseyı okudum clok guzel seyler paylasmıssınız gercekten de benım anlamadıgım bısey var neden odalarınızda uyurken su bulundurmuyosunuz???
hıc bı anlam veremedım bana acıklarsanız cok sevınırım cunku benım odamda hep su vardır

bir evde cicekler varsa o evde hayat var bence ha birde guzel kokulu oda parfumunu taktinizmi prize hersey pozitif oluyo:)
tabi en onemlisi kuran namaz ve temizlik

Canım, bugün aktardan 7 dükkan süprüntüsü aldım :) 2 küçük küreğe 7 lira aldılar :KK43: Neyse mühim olan kötü enerjinin evden gitmesiyse, helali hoş olsun. Şimdi ne yapıcam bunu? "Yakarken dua ediyorum" demişsiniz? Nasıl dua etmeliyim? Belirli bir sure, ayet mi?

Benim yaptıklarımı biraz paylaşayım. Ben sandal ağacı tütsüsü yakıyorum evimde. Mistik kokular hoşuma gidiyor gül, meditasyon, sandal, yardley, karanfil vs gibi. Sabah erkenden besmele ve selamla evin kapısını açarım sağ ayakla evden çıkar, sağ ayakla eve girerim. Selam hem veririm hemde geri alırım evde kimse yoksa bile :) Mutfak kapımın üzerinde bereket duam bulunur. Buğday başağı, şap ve nazar boncuğu küçük bir buket halinde! Evde tuz, şeker, çay ve sirkemin bitmesine asla izin vermem. Gece aynaya bakılmaz diye annem hep söyler, bakmam, bakmamaya çalışırım. Geceleri tırnak ta kesmem. Kısmet kesilir derler. Küçük bebeklerin giysileri gece dışarda asılı bırakılmaz! Ters duran terlikleri, ayakkabıları hemen düzeltirim. Korkarım evden ölü çıkar derler, Allahım korusun. Ayna kırılması 7 sene o eve uğursuzluk getirir derler. bunun içinde çok korkar itina gösteririm. Evde ıtır bitkisi olan kimse varsa hemen evinden, bahçesinden uzaklaştırsın bu bitkinin yetiştirilmesi fakirlik, sıkıntı, mihnet getirir derler. Evde fillerim vardır. Nar bitkisi, üzüm, eve bereket getirir. Mevsiminde bol bol alın ve tüketin. Kuru bitkiler, çiçekler eve negatiflik yayıyor muş o yüzden bunları evde tutmam. Birde kendimce negatif kimseler vardır, bu kişilerin hediyesi de negatiflik yayıyor. Hemen evinizden uzaklaştırın. Her eylül atkestanesi toplarım bunları güzelce bir yayvan kasenin içine koyar evimde bulundururum. Bir tane çantamda, bir kaç tanede arabamda bulunur. Yine çantamda minik bir sitrin taşı vardır. Ametis taşını evin salon kapısına yakın tutuyorum. Bunlar benim yaptıklarım aklımagelirse yine yazarım. Hepimizin evine mutluluk, sağlık, bereket ve huzur dolsun....:nazar:

Hay allah, yatak odamın dolabı aynalı ve tabii ki yatağın tam karşısında :) Neyse, nasıl olsa başka eve taşınacağız ve bu dolabı küçük oda dolabı yapmayı planlıyorum :)

Giriş kapısının üstünde mutlaka karınca duası bulunur, kapının üzerindeki anahtarda da 3 filli nazar boncuğu asılıdır. Salona da Fatma ana'nın eli aldım geçen, cama yakın bir yere astım (ancak orası uygundu şimdilik) ama sanırım değiştireceğim :) Akşam evde mutlaka mum yakarım hem sigara kokusunu alıyor hem de ışığının insanı sakinleştirdiğine inanıyorum. Tütsü pek sevmem ama aklımda bulunsun şu süprüntü, aktar'a uğradığımda sorarım :) Sağ ayakla hep girip çıkmaya çalışırım eve, evden çıkarken ve girerken Ayet'el kürsi'yi unutmamaya çalışıyorum ama malesef, bu aralar hiç okumuyorum :KK43:

Tuvaletin kapısının kapalı olma şansı yok, kedimizin de tuvaleti orası :KK43: Evi de elimden geldiğince temiz tutmaya çalışırım. Her sabah ve her akşam havalandırırız evi... Bir kaç tane melek biblom var, uğur getirdiğine inanıyorum. Salonda masanın üzerinde ve yatak odasında mavi boncuklu toplardan bulunur nazar değmesin diye gene :) Maranki ve Feng Shui'ye sarmaya başladım bu ara, hadi hayırlısı :)

Son düzenleme:
güzel şeyler yapıyormuşsun anlayamadığım gece neden tütsü yakmıyorsun ki? cinler musallat olur falan diyemi böyle bir sey doğru değil camilerde bile tütsü kokusu var. ben sabah akşam farketmez tütsü yakarım namaz kılınan kuran okunan evde gerçekten farklı bir enerji olduğu doğru bide sami yusufun bazı ilahilerini dinliyorum gerçekten huzur veriyor

Bana mı söyledin tam anlayamadım tienen ama tütsüye karşı değilim sadece aklıma gelmiyor, cinlerle bir alakası yok :) Eskiden annemin evinde illa yakardım eksik olmazdı halbuki... Mumun ışığı ortamı yumuşattığından daha iyi gibi geliyor şimdilerde... Şu 7 dükkan süprüntüsüne denk gelirsem kaçırmıcam ama :)

Bende namaz ve Kuran diyen arkadaşlara katılıyorum. Bunun dışında bir evde yaşayanların ruh halleri o eve siniyor resmen buna çok inanırım. Bazen bir eve giderim sıkıntı basar kasvetli gelir ortamda negatif bir elektrik vardır, bazı evlerde de öyle bir ferahlık ve huzur hisseder ki insan... Bunun olabilmesi için ev içinde bireyler arasında saygı, sevgi, güzel paylaşımlar ve mutluluk olması lazım sanırım. Bu evin havasına sirayet ediyor.

X