evimi sahiplenmeme fırsat vermiyorlar:((

seni çok iyi anlıyorum. kendini yetersiz, beceriksiz yerine konulmuş hissediyo insan. yapacaksa bile senden izin almalı, izin almıyorsa seni yetişkin saygın bir insan yerine koymuyo demektir

seni çok iyi anlıyorum. kendini yetersiz, beceriksiz yerine konulmuş hissediyo insan. yapacaksa bile senden izin almalı, izin almıyorsa seni yetişkin saygın bir insan yerine koymuyo demektir
aynen öyle beni tınlamıyo olunca deli oluyorum. ben 30 yaşına gelmişim dünkü çocuk değilim. elimden her iş gelir çok şükür ama izin vermiyo ki kafam rahat işimi yapayım evimle ilgileneyim. onlara gidince özellikle iş yapmıyorum ki (ufak tefek şeyler hariç) anlasın herkesin düzeni kendine. o da benim evime gelince yapmasın. onun söylediği de sen çalışıyosun ee şimdi hamilesin de ben geleyim ben yapayım ben edeyim

inşallah ama korkum o zamana kadar artık kv mle başa çıkamaz duruma gelirsem ( çocuk da olcak çocuguma da sahip çıkmaya başladı şimdiden

EV OLAYLARI OLMUŞ ARTIK AMA ÇOCUK BAŞKADIR. KENDİ ÇOCUĞUNA YAPTIĞINI SENİN KİNE DE YAPMASINI İSTEMİYORSAN ÇOCUĞUN İÇİN HİÇBİR ŞEKİLDE ONA SAHİPLENME DUYGUSUNU YAŞATMA. O BENİM ÇOCUĞUM DİYE HER SEFERİNDE ALTINI ÇİZ. Valla benım kayınvalidemde kıçımızda dolaşıyodu hastanede, alışverişte .... Eşime bir kez söyledim gelmesin birlikte gidelim seninle el ele alışveriş yapalım nasıl hissettiğini merak ediyorum gibi şeyler söyledim. Sonraki her dışarı çıkışımızda artık eşim ikimiz mi gidicez diye bana sormaya başladı...

Bazı şeylere tabiki de sınır koymalısınız. Yoksa iyice karışır. Ama bırak yemeğini yapsın hazırca al gel oh düşünme derdi Yok. Canının istegi yemeği sen gene yap evinde gene yiyin. Şimdi sen heves ediyorsun kendin yemek yapıp yemeye felan ama İnan sonradan sıkılacaksın bebeğin olunca rahat edersin. Ama dediğim gibi herşeyine karıştırma herseyde onun dediğini yapma. Temizlik yemek yardım ederse etsin

Böyle çok bilmiş övünen kvlere enkolay bezdirme yolu annelerdir.

Temizliğe salı gelinicekse sen de kvye söyle dur bi annemi arıyım engüzel temizliği annem yapar annem bilir de anneni ara yok çarşamba olucak diyo de.

Yemeğe gelince annem bi yemek yapar öv de öv de öv

Anne diyip durdum ama anneniz yoksa kendi ailenizden başka birini örnek verin teyze yenge hala abla gibi.

Bebeğe gelince doğduğunda kendi tarafından birini çağır bu kadınla süt müt olmaz insanda sonra o geldiğinde de al bebeğini kitle kapını emzir altını değiştir geç içeri .

O senin patronun yada dünyanon eniyi enherşeyi bilen kadını değil ki o konuşsun sen daha çok kpnuş.

Eşinede evli olduğunu hatırlat

ne güzel dedin inşallah ben de yapabilirim bunu yapacak gücü kendimde bulabilirlm
neden korkuyorsun?
31 yaşında işi gücü olan, kendine özgüveni olan bir kadın değil misin?
böyle arkadan konuşmak yerine neden kv ile açık açık konuşmuyorsun?

sağol, heveslisin ve beni düşünüyorsun annecim ama bu durum beni üzüyor.
yetişkin bir insan olarak çocuk yerine konulmak gücüme gidiyor.
ben nasıl sizin evinize ve işinize karışmıyorsam lütfen sen de bana karışma.

diyeceksin.
hepsi bu.

Eşini al karşına düzgünce anlat artık sizin bir aile olduğunuzu evinizin ortak ve sadece sizlere ait bir yaşam alanı olduğunu eşin ok verdikten sonrada kv ile konus anneciğim seni anlıyorum tabiki sen bizden daha tecrübelisin ama bize müdahale etmeki bizde düzenimizi kuralım bende birşeyleri öğrenebiliyim müsade et birşeyleri ben sana sorayım içinden çıkamayınca vs vs konus unutma toto öpmekle ağız mundar olmaz Mış en azından köprüyü geçip kv uzaklaştırana kadar kapişşşşş tatlım

Ben 17 yaşımda evlendim ne yazık ki ancak buna rağmen kV ye de anneme de size ne ayol ev benim evim ben sizinkine karışıyor muyum derdim alttan alttan ve şaka yollu
misafirlige falan geldiklerinde mutfağa ikramları hazırlamaya yardıma gelirlerdi yanıma ikisi birden haydi kızlar içeriye ikileyin bakalım ben kendim bilirim işimi derdim bir daha da kimse tık diyemedi

Eşinle konuş herşey onda biter

Ödemelerini de yapıyorsa sıkıntı yok :) benim evim , benim hayatım diyeceksin ,gerek sözle ,gerek davranışlarla ama net olacaksin. Eşine de, taviz vermeyeceğini üstüne basa basa anlayana kadar anlatacaksın . Gerekiyorsa kötü de olacaksın .yoksa düzen tutturmaya çalışırken ,düzensiz kalırsın .

Eşine anlat rahatszlığını
Temizlik için biri gelecekse ara gelsin sonra anlatırsın kvye bende geçen gün evi temizlettim dersin
Yemek yapmak istiyosan da yap yani dinleme kimseyi

Ay en sevdigm bnm kv de de yemek yapar bizi cagirir. Gel yiyelim fln der. Bir ay kaldim uc kez fln is yaptim. Yapyigim iste bulasik makinesindeki temiz esyayi yerlestirmek :) elleme yapsin hevesini alsin. Kayinvaliden degil de kocan sikintili. Kadin yapmak isteyebilir cagiradabilir ama esinin karima sormaliyim demesi gerek. Bunlarin bi saygi cercecesinde olmasi insani rahatsiz etmez. Bende senin gibi yillarca kendi hayatimi idare ettim ama kv gozunde camasir yikamak icin bile akil verir. Bende he diyip gecerm. Esini duzeltmen gerek canim bu durumda

Dolambaçlı yollara başvurmadan bu konuyu en güzel üslubunuzla kayınvalidenizle konuşmanızı tavsiye ederim. Bir tartışma, bir kırgınlık yaşamamışken daha evliliğinizin başında neden imalarda bulunma, laf sokma, haddini bildirme gibi kırıcı yollar seçesiniz ki. Önce aile bağlarını zedelememek için tatlılıkla halletmeye çalışın, yine olmazsa o zaman biraz daha sert bir tepki verirsiniz isterseniz.

Kayınvalidenize onun sizi düşündüğü için elini evinizden çekmediğini bildiğinizi; tek oğlunun çamaşırı, ütüsü, yemeğiyle hayatı doluyken oğlunu evlendirince meşgalesi kalmayıp bir anda boşluğa düştüğü için oğlu ve onun evliliğine müdahale ederek rahatlamaya çalıştığını gördüğünüzü söyleyin. Yani önce onun iyi niyetle yaklaştığını bildiğinizi ve neler hissettiğini anladığınızı söylemelisiniz. Ardından farketmese de bu durumun sizi üzdüğünü, evinizi kendi başınıza çekip çevirme hevesinizi kırdığını söyleyin. Sen yemek getirmesen de o senin oğlun, sen evine müdahale etmesen de o senin oğlun ve oğlun seni çok seviyor, bunlara ihtiyacın yok. Gibi bir konuşma anlayış ve şefkatle yaklaşırsanız işe yarar diye düşünüyorum. Muhtemelen pek çok insan gibi bu tarz konuşmalar yapmakta zorlanıyorsunuz fakat siz söylemeden herkes empatiyle yaklaşıp sizi anlayamayabilir, özellikle yaşlılar. Bir deneyin. Ne kaybedebilirsiniz ki?

Yine kadının başında durayim diyo ya senin başında dursaydi
Benim ki temizlik hastası da hic hatırlamıyorum iki dakika oturup sohbet ettiğimizi ee bu seferde yardim etmek durumunda kalıyorum sürekli birseylerin pesinde.Neyse çoktandır görmüyorum hiçte ozlemedim
Dertlere yancı olunur

inşallah ama korkum o zamana kadar artık kv mle başa çıkamaz duruma gelirsem ( çocuk da olcak çocuguma da sahip çıkmaya başladı şimdiden
Burada bir arkadas yazmisti kayinvalidesini bebegini emzirmeye calisirken yakalamisti aman diyeyim

Bence esininin tavri cok onemli bu konuda. Ben en cok hatayi onda gordum. O annesine danisir sorarsa anneside karismaya hak bulur. Esinin yasi kac? Boyle ana duskunleriyle zor ya

Yapilacaklar listesi yap kv nin eline tutustur .Yemek listesi de dahil .
Gereksiz islerle o ugrassın .niye caninizi sıkıyorsunuz .

Burada bir arkadas yazmisti kayinvalidesini bebegini emzirmeye calisirken yakalamisti aman diyeyim

Benimki teklif etti onu o yüzden korkumdan kadını çocuğumla başbaşa bırakamıyorum. Resmen kendi çocuğu sanıyor kızımı iyice deli oluyorum

Ayni ablam cocugu sogutmak icin herseyi yapiyor sirf kotu anne oldugumu dusunmem icin

Senin çocuğunu senden mi soğutacak? Tuhaf gerçekten ya bi de abla diyorsun... ama ne kadar kötü de olsa anne annedir yani. Hele ki küçükken

Ben de tamam on numara bakamıyorum kızıma belki ama beni görünce susuyor sabah uyanıp etrafına bakıyor beni görünce gülümsüyor. Çocuklar annelerini sevmeseler nasıl bir travma yaşarlar onu düşünmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…